Αναπαραγωγή Πρώτη μου προσπάθεια για αναπαραγωγή με φλώρο και καναρα

Kostas Angelo

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2013
Μηνύματα
166
Πόλη
Αθήνα
καλησπέρα σας,
φέτος κάνω την πρώτη μου προσπάθεια για αναπαραγωγή και αποφάσισα να βάλω έναν φλώρο με μια καναρα. Διάβασα αρκετά εδώ μέσα ώστε να αποφύγω όσο μπορούσα τα λάθη.
τα πουλάκια είναι μαζί από Ιανουαρίο έχω ακολουθήσει όσο πιο σωστά μπορούσα διατροφή και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις για το στάδιο που βρίσκομαι,
ο φλώρος ταΐζει την καναρα αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας άλλα Όταν αρχίζει να κελαηδάει δεν την θέλει κι την τσιμπάει, πως εξηγείται αυτό;
Η καναρΑ έχει γεννήσει σύνολο 6 αυγά όλα άσπορα.
εχθές αποφάσισα να εφαρμόσω μια τακτική που δεν περίμενα να πετύχει. έβαλα στην καναρα να ακούσει δυνατό κελάηδημα καναρινιού από τον υπολογιστή. το αποτέλεσμα ήταν πολύ κάλο. η καναρα στήθηκε αμέσως και ο φλώρος έκανε την δουλειά του αστραπιαία. Σήμερα προσπάθησα το ίδιο άλλα η καναρα δεν ανταποκριθηκε, και έχω την εξής απορία..
η μια φορά που έκανε τη δουλειά του ο φλώρος ήταν αρκετή η πρέπει να ξαναπροσπαθησω;
τα πουλιά τώρα τα έχω με χώρισμα ώστε η καναρα να ξαναφτιάξει την φωλιά της.
 
Μπορεί μια φορά να είναι αρκετή για ολόκληρη τη φωλιά, μπορεί όμως να ήταν εντελώς αποτυχημένη και να προκύψει μια ακόμη σειρά άσπορων. Αυτός είναι και ο λόγος που αφήνουμε το αρσενικό όσο περισσότερο γίνεται μαζί με το θηλυκό προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες αποτυχίας.

Θα σου πρότεινα να αφήσεις μαζί τα πουλιά. Από τη στιγμή που έγινε μια φορά θα ξαναγίνει. Αν φοβάσαι το αρσενικό, χωρισε τον όταν η κανάρα φτιάξει τη φωλιά ή ακόμη και το πρώτο αυγό.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα παρακολουθησα για ώρες μέσα στο σαββατοκυριακο και τα είδα αρκετές φόρες να ζευγαρώνουν. Η καναρα έφτιαξε την φωλιά της ήδη, και ο φλώρος την ταΐζει κανονικά.
 
Back
Top