Γενικά Πρώτη συνάντηση με το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης minaaaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

minaaaa

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2024
Μηνύματα
77
αχ βρε παιδιά πήρα χθες ringneck όταν πήγα εκεί να το δω κ να το πάρω ητανεεεεεε αφήστε γκρου γκρου γκρου φώναζε σαν τρελό αγαπησιάρικο φουλ στα κεφάλια καθότανε μας φιλούσε τώρα το πήρα τ έβαλα στο κλουβί (καθοταν χθες σε μια γωνια δεν εκανε τπτ μαραζωσε ετρωγε μονο στο χερι οταν εδινα σπορια τι χαϊδεύα να νιωσει λιγο ανετα καθοτανε κανονικα σημερα κανουμε και 2 3 βηματακια μπηκαμε μεσα στη τροφη με τ ποδια πηγε στην άλλη μεριά για να πιει νερακι βγαζει κ 1 2 ηχους χαλαρους και τπτ αλλο,θα στρώσει ? με στεναχωρεί😔 είναι όλα καλά? τι να κάνω άλλο?😔 ο εκτροφεας μας είπε 3 μέρες να την έχω κλουβι κ να πηγαίνω να ταΐζω με το χέρι για να νιωσει άνετα κ μαζί μ κ με το κλουβί μετά την 3η μέρα μπορώ να την βγάλω έξω..
 
κουλαρε λιγο-λογικο να εισαι ξετρελλαμενη,αλλα μην ξεχνας οτι το πουλακι αλλαξε περιβαλλον,εχασε την παρεα του,θελει λιγο χρονο να σε εμπιστευτει-αρκει να του προσφερεις πολυ αγαπη φροντιδα και σωστη τροφη και ανετο κλουβι
 
@minaaaa δώσε λίγο χρόνο στο μικρούλι σου. Βρέθηκε ξαφνικά μακριά από το γνώριμο χώρο του κ την παρέα του σε ένα ξένο σπίτι με αγνώστους. Είναι λογικό να χρειάζεται λίγος χρόνος προσαρμογής.
Υγ. Ερώτηση που μου γεννήθηκε διαβάζοντας το ποστ σου κ είναι ανεξάρτητο από το πρώτο που σου είπα για τον χρόνο προσαρμογής. Το πουλάκι που πήρες είναι το ίδιο που είδες, σωστά; Μου φάνηκε ότι υπήρξε μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ της στιγμής που το είδες κ έκανε γκρου γκρου κ όταν το έβαλες στο κλουβί. Κ σου ξαναλέω είναι ανεξάρτητο από το πρώτο που σου είπα για τον χρόνο προσαρμογής, που είναι απόλυτα φυσιολογικό.
 
Επίσης το να
πήρα χθες ringneck όταν πήγα εκεί να το δω κ να το πάρω

καθοταν χθες σε μια γωνια δεν εκανε τπτ

καθοτανε κανονικα σημερα κανουμε και 2 3 βηματακια μπηκαμε μεσα στη τροφη με τ ποδια
Από την δική μου ανάγνωση δεν υπάρχει χρονική απόσταση. χθες πήγε να το πάρει χθες το πηρε ..αλλα υπάρχει έντονο συναίσθημα στην περιγραφή που μπερδεύει το timeline :-)
Το "γλυκούλι" ενημερωτικά έχει πολύ δυνατό ράμφος.
 
@minaaaa ποιες ειναι περιπου οι προσδοκιες σου απο το ringneck που μολις αγορασες? που υποθετουμε ειναι ταισμενο με κρεμα και μολις απογαλακτισμενο ?
 
προφανώς δεν γνωρίζω από τον συγκεκριμένο παπαγάλο είχα κοκατιλ αλλά δεν ήταν έτσι αυτό είναι 2 μηνών τώρα κ το κοκατιλ μ ήταν ενεργό καλό θα ήταν να λείπουν οι ειρωνείες σας άμα δεν θέλετε να απαντάτε προσπεράστε! τις κακίες σας να τις μασάτε!
 
@minaaaa δώστε λίγο χρόνο στο πουλάκι να συνηθίσει το κλουβί τον χώρο κ εσάς ! Να κάνετε απαλές κινήσεις ,όχι έντονους θορύβους κ τις πρώτες 2 3 μέρες μην βάζετε τα χέρια σας μέσα στο κλουβί ! Τι κλουβί του έχετε και σε ποιο χώρο του σπιτιού είναι τοποθετημένο ;
 
@Ιβαν geia sas !! :) apo mono t einai polu isixo kathete na t xaidepsoume erxete k sta kagkela dipla mas gt t exw t kliuvi sto kanape dipla sthn mpalkonoporta wste na vlepei k fws ta prwina emena o ektrofeas m eipe 2 3 meres na einai mesa sto klouvi na t taizw me t xeri siga siga k oso me afhnei na to xaideuw k se 3 4 meryles ama thelw na t vgalw k apo t klouvi na koitaksei k t upoloipo meros vlepw simera einai oli thn wra sto portaki panw isws einai mathimeno na t vgazei o ektrofeas ligo ligo de kserw ti na pw !!
 
@minaaaa σωστά σας είπε ! Να το βγάλετε μετά από 3 μέρες για να συνηθίσει λίγο τον χώρο ! Καλό είναι δυο η μια μεριά του κλουβιού να ακουμπούν σε τοίχο για να νιώθει ασφαλή ! Επίσης αν έξω από την μπαλκονόπορτα υπάρχει κίνηση φασαρία πηγαινοέρχεται κόσμος καλό θα ήταν να απομακρύνεται το κλουβί από εκεί για να μην το φοβίζουν! Έχετε βάλει παιχνίδια εντός του κλουβιού ;
 
@Ιβαν σε τοίχο το έχω κολλημένο χωρίς να t ξέρω ευτυχώς m το είπατε η μπαλκονόπορτα εδώ p μένω είμαι στον τρίτο όροφο k πίσω δώη vlepwi τίποτα δη έχει δρόμο με κινήσεις η γείτονες να βγαίνουν τα μπαλκόνια είναι μικρά δώη μαζεύεται κόσμος ώστε να υπάρχει δυνατή συζήτηση μονο πουλάκια ακούγονται k 2 3 glarus p έχουμε εδώ στις ταράτσες αλλα δεν ακούγονται πολύ είναι ήσυχη οικοδομή έχω βάλει κάτι ειδικά ξυλα με σχοινάκια p κρέμονται k έχει κουδουνάκια μέσα τώρα περιμένω από εξωτερικό παρα πολλά παιχνιδάκια για να φτιάξω τον χορό του ώστε να ασχολείται και να παίζει όσο θέλει gt έχω k μεγάλο κλουβί 60×60 με 1.80 ύψος έχω αρκετό χώρο να βάλω πολλά k πήρα extra και για το σαλόνι να διακοσμήσω στους τοίχους να υπάρχουν δραστηριότητες να νιώσει πιο καλά. ότι άλλη πληροφορία έχετε είναι καλοδεχούμενη είτε για τροφές είτε για εκπαίδευση για όλα μου είναι extra γνώσεις και σας ευχαριστώ πολύ !!! 😊
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@minaaaa η ερώτηση που σου έθεσα
Το πουλάκι που πήρες είναι το ίδιο που είδες, σωστά; Μου φάνηκε ότι υπήρξε μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ της στιγμής που το είδες κ έκανε γκρου γκρου κ όταν το έβαλες στο κλουβί.

ήταν ειλικρινής γιατί πολλά έχω διαβάσει όπου κάποιοι εκτροφείς παρουσιάζουν ένα πουλάκι κ παραδίνουν άλλο. Κ περίμενα να μου πεις ότι είσαι σίγουρη κ θα χαιρόμουν για αυτό. Αντ' αυτού
καλό θα ήταν να λείπουν οι ειρωνείες σας άμα δεν θέλετε να απαντάτε προσπεράστε! τις κακίες σας να τις μασάτε!
Δεν μπορώ να καταλάβω που είδες την κακία κ την ειρωνεία στην ερώτηση μου. Δεν είχα ούτε έχω τέτοιο σκοπό, ειδικά προς έναν άνθρωπο που χαίρεται κ ανυπομονεί να φροντίσει κ να αλληλεπιδράσει με το νέο του πουλάκι.
Λυπάμαι για τα γρήγορα συμπεράσματα που έβγαλες. Καλή συνέχεια στην φροντίδα του μικρούλι σου.
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: ianos
Δεν μπορώ να καταλάβω που είδες την κακία κ την ειρωνεία στην ερώτηση μου
Μάλλον δεν απευθυνόταν σε σένα η απάντηση @MARY58 . :-) αλλά μάλλον σε μενα. Τουλάχιστον ήρθε χρονικά μετά από δικό μου μύνημα :-)
 
Μάλλον δεν απευθυνόταν σε σένα η απάντηση @MARY58 . :-) αλλά μάλλον σε μενα. Τουλάχιστον ήρθε χρονικά μετά από δικό μου μύνημα :-)
Όποτε και να ήρθε και όπου κι αν απευθυνόταν, πολύ απλά η απάντηση ήταν εντελώς άκυρη ως προς το περιεχόμενό της, για τη δε ερμηνεία τόσο των γραφόμενών σου Νίκο, όσο και αυτών της Μαίρης, πραγματικά ήταν ατυχής.
 
τα δικά σας μηνύματα τύπου το γλυκούλι αυτό έχει ραμφος κ δαγκωνει και το τι προσδοκίες περιμένεις και ολα αυτά και δεν είναι ίδια χρονικά ενω έχω εξηγήσει
δεν είναι τα ίδια μηνύματα από άλλους που απάντησαν όπως ο κύριος Ιβάν για παράδειγμα που απλά ο άνθρωπος μου έδωσε πληροφορίες χωρίς τίποτα παραπάνω άμα δε το καταλαβαίνετε κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει απλά εδώ μέσα θέλω έξτρα πληροφορίες όχι να μ λέτε πως ήταν οι στιγμές κ οτι αγτο τ γλυκουλι εχει ραμφος και δαγκωνει τα ξερω δεν χρειαζοταν να μου το πειτε αυτο ειναι μια ειρωνεία γτ να το αναφέρετε? εγώ πήγα το είδα έκατσα 30 λεπτά εκεί να τα ελέγξω αν όντως είναι ήρεμα και σας είπα τι είδα γτ ανησυχώ μην δεν είναι καλά κ υπάρχει θέμα γτ με το κοκατιλ που είχα δεν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα ούτε από τη πρώτη μέρα.
 
@minaaaa
προφανώς δεν γνωρίζω από τον συγκεκριμένο παπαγάλο είχα κοκατιλ αλλά δεν ήταν έτσι αυτό είναι 2 μηνών τώρα κ το κοκατιλ μ ήταν ενεργό καλό θα ήταν να λείπουν οι ειρωνείες σας άμα δεν θέλετε να απαντάτε προσπεράστε! τις κακίες σας να τις μασάτε!
Καλημερα.Δεν νομιζω να ειπε κατι απο κακια και ειρωνεια.Ισως απο το υπερβολικο αγχος μας καμμια φορα ισως δεν μπορουμε να διακρινουμε την προθεση των αλλων. Λογικα,για να ξοδεψει καποιος τον χρονο του να απαντησει, νομιζω ειναι απο ενδιαφερον για την ευζωια του φτερωτου μας φιλου.
 
@kika και εγώ εδώ δεν είμαι να μαλωνω και να μιλάω έτσι αλλά άμα δείτε τις απαντήσεις ο κύριος Ιβάν απάντησε ακριβώς για γνώσεις και έξτρα πληροφορίες αυτό σας ζητάω είμαι νέα μαμά με τον συγκεκριμένο παπαγαλο και θέλω να του δώσω ότι ακριβώς χρειάζεται είμαι και εγώ αγχωμένη αρκετά και επειδή στον πρώτο παπαγαλο μου ήταν όλα εντάξει με αγχώνει που δεν είναι έτσι και σε αυτό γι αυτό σας ρώτησα εσείς που έχετε εμπειρία να με καθοδηγήσετε άμα θέλετε ώστε να τα καταφέρω σωστά!! 😊
[automerge]1717497310[/automerge]
@MARY58 κυρία Μαίρη αρχικά να σας πω ότι πήγαινα για άλλο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έγινε επιθετικό και αγριο και θα μάθει πολύ δύσκολα. αλλά είχε 1 μόνο σε αυτό το χρώμα δεν υπήρχε άλλο και πήγα σε αυτό αν αυτό εννοείται από την ερώτηση σας 😊
 
Δεν εχει σημασια πως ηταν ο πρωτος σου παπαγαλος-καθενας εχει και τον ιδιαιτερο χαρακτηρα του,με λιγο υπομονη και ενασχοληση θα σου αποκαλυφθει. Και αν ο πρωτος ηταν κοκατιλ και αυτος ρινγνεκ παλι εχει νομιζω σημασια. εγω δεν εχω τοσες γνωσεις για ριγκνεκ δυστυχως ,αλλα καλο ειναι να διαβασεις οσα περισσοτερα μπορεις για το ειδος αυτο-πολυ χρησιμα ειναι αυτα που σου διεμηνυσε ο Vada την Πεμπτη στις 13.23 στο προηγουμενο ερωτημα σου σχετικο για μεγεθος κλουβιου κτλ
 
@kika για κλουβι έχω πάρει ένα 60χ60 και 180 ύψος έχει πολύ χώρο και τώρα περιμένω και παιχνιδάκια και δραστηριότητες. σίγουρα υπάρχουν διάφορες γι αυτό και προσπαθώ εδώ να μάθω από όλους εσάς για να μπορέσω να προχωρήσω σωστά και όπως πρέπει σας ευχαριστώ πολύ όλες οι πληροφορίες είναι καλοδεχουμενες πάντα!!!
 
  • Like
Αντιδράσεις: kika
Back
Top