Αναπαραγωγή Πρώτη φορά βάζω καναρίνια να ζευγαρώσουν και θέλω τη βοήθεια σας

Εγγραφή
22 Σεπ 2017
Μηνύματα
44
Πόλη
Άλιμος
Καλησπέρα και Καλό Μήνα σε όλους. Είναι η πρώτη φορά που βάζω καναρίνια να ζευγαρώσουν και θέλω την βοήθεια σας. Καταρχήν να σας πω ότι τα έχω έξω στο μπαλκόνι. Περιοχή Άλιμος Αττικής. Όλο τον Φεβρουάριο και συνεχίζω ακόμα έκανα προετοιμασία διατροφής. Σήμερα καθάρισα και απολύμανα τις ζευγαρώστρες. Σε 60 ζευγαρώστρα λοιπόν με το καγκελένιο χώρισμα έβαλα από την μια πλευρά το αρσενικό και από την άλλη το θηλυκό. Αυτό που παρατήρησα αργότερα είναι τα εξής. Στην αρχή ήταν κάτω και σαν να φιλιόντουσαν, σαν να είχαν τροφή στο στόμα τους και ενώνανε τα ράμφη τους. Το θηλυκό έκανε που και που ένα ΤΣΙΟΥ, ενώ το αρσενικό δεν έχει κελαηδίσει μετά την ένωση. Είναι φυσιολογικό;
 
Στην αρχή ήταν κάτω και σαν να φιλιόντουσαν, σαν να είχαν τροφή στο στόμα τους και ενώνανε τα ράμφη τους.
Είναι φυσιολογικό. Πρόκειται για τα προκαταρκτικά.

Η άποψή μου επί του θέματος είναι ότι έχεις βιαστεί. Το πιθανότερο είναι να ακολουθήσουν ερωτήσεις όπως:
  • Γιατί χαλάει τη φωλιά;
  • Γιατί από τα πέντε αυγά δεν βγήκε κανένα πουλάκι;
  • Γιατί το αρσενικό δεν αφήνει ήσυχο το θηλυκό στη φωλιά του;
  • Μήπως πρέπει να τα χωρίσω;
Και άλλα.
 
Είναι η πρώτη φορά που βάζω καναρίνια να ζευγαρώσουν και θέλω την βοήθεια σας.
Εφόσον δεν έχεις εμπειρία σου προτείνω να διαβάσεις το εξής άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/ που περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για το κομμάτι της αναπαραγωγής.
Το θηλυκό έκανε που και που ένα ΤΣΙΟΥ, ενώ το αρσενικό δεν έχει κελαηδίσει μετά την ένωση. Είναι φυσιολογικό;
Μην ανησυχείς καθόλου. Τα πουλιά βρίσκονται στο στάδιο γνωριμίας. Συνήθως τα αρσενικά μειώνουν το κελάηδημα τους, όταν βρίσκονται στη ζευγαρώστρα με οπτική επαφή του θηλυκού. Σύντομα θα τραγουδήσει για να την κατακτήσει.
Στο άρθρο περιγράφονται τα σημάδια ετοιμότητας των πουλιών, οπότε θα καταλάβεις από τις αντιδράσεις τους για το πότε θα τοποθετήσεις φωλιά και πότε θα τραβήξεις το χώρισμα.
Καλή αναπαραγωγή!
 
Καλή αρχή και απο εμένα, θυμάμαι το άγχος και την ανυπομονησια της πρώτης φοράς... Μια καλή προετοιμασία και όλα θα πάνε καλά ! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.
 
Καλησπέρα Σπύρο! Τα παραπάνω που μας περιέγραψες δείχνουν ένα "δεμένο" ζευγάρι καναρινιών! Καλή αναπαραγωγή τους εύχομαι! Με το καλό να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους! 🙂
 
Back
Top