Αναπαραγωγή Πρώτος νεοσσός, ατάιστος

kostasoko

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2016
Μηνύματα
54
Πόλη
Χαλκιδική
καλησπερα σας. Σημερα σε ενα ζευγαρακι πρωταρικο του 2017 εσακασε ο πρωτος νεοσσος. Απο την πρωτη ωρα που βγηκε το ταιζαν αρκετα και οι δυο γονεις. Το σουρουπο που πηγα να ελενξω το ειδα αταιστο.Λετε να υπαρχει προβλημα που θα μεινει ολη νυχτα ετσι;
 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως θα υπάρχει - υπάρξει πρόβλημα, αλλά θεωρώ ότι μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρξει. Τις πρώτες ημέρες της ζωής των νεοσσών, οι γονείς (βασικά η μητέρα) ταΐζουν λίγο και συχνά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην ταΐσουν και καθόλου για 1η ημέρα. Οπότε θα σου έλεγα να τα αφήσεις να ησυχάσουν τη νύχτα και να σηκωθείς το πρωί μόλις χαράξει και να τους βάλεις λίγο σφικτοβρασμένο αυγουλάκι και ίσως και αυγοτροφή και όλα θα πάνε καλά.
 
από ότι έχω διαβάσει εδώ σε παλαιότερα άρθρα οι νεοσσοί το πρώτο 24ωρο της ζωής τους είναι καλυμμένοι πλήρως διατροφικά από τις ουσίες του αυγού τους, εάν η κανάρα κλωσάει και το ζεσταίνει δεν πρέπει να ανησυχείς.
 
Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα αφου ταισανε εστω κ με μικρη ποσοτητα.Απο την επομενη μερα θα το κοιταξης ομως νασε σιγουρος οτι οντως ταιζουν η γονεις. Την πρωτη μερα τα μικρα αντεχουν αρκετη ωρα αταιστα αφου ακομα διατροφικα ειναι καλυμενα απο της ουσιες του αυγου τους.
 
Την πρώτη μέρα ταΐζει το θηλυκό με δικό της ειδικά για την αναπαραγωγή γαστρικό υγρό, αυτό που λένε "του πουλιού το γάλα", κάτι σαν το πρωτόγαλα των θηλαστικών και το οποίο αποσκοπεί να προετοιμάσει το πεπτικό σύστημα του νεοσσού να δεχθεί την τροφή που θα του παρέχουν στο εξής.
Είναι μία ενδιάμεση κατάσταση από το υγρό του αυγού, στην βρεφική διατροφή, που κι αυτή παρέχεται επεξεργασμένη με υγρά από το στόμα των γονέων μέχρι τον πλήρη απογαλακτισμό.
 
ναι κανονικα το ζεσταινει. Απλα με προβληματισε οτι ολη μερα το ταιζαν αρκετα και οι δυο γονεις(για πρωτη μερα) και το βραδυ οχι.
 
ευχαριστω για το ενδιαφερον. Ολα καλα τελικα σημερα βηκαν και οι αλλοι 3 νεοσσοι και ταιζουν κανονικα..
Αντε να σου ζησουν! Καλη διατροφη τωρα και ηρεμια στο ζευγαρακι!
 
ευχαριστω για το ενδιαφερον. Ολα καλα τελικα σημερα βηκαν και οι αλλοι 3 νεοσσοι και ταιζουν κανονικα..

Ετσι μπραβο να ακουμε κ τα ευχαριστα εδω μεσα, αντε καλοκλαρωτα νανε.
 
Back
Top