Ασθένειες Πτεροροια σε lovebirds;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mariah

PB Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.011
Πόλη
Περιστέρι
Παιδια γεια σας και παλι;Ειναι πιθανο αυτη την εποχη τα Lovebirds να περνανε απο πτεροροια; Αν θυμαστε εχω 2 Lovebirds(2 μηνες τα εχω).Βεβαια δεν ξερω αν ειναι ζευγαρι. Το ενα εχει πρασινο δαχτυλιδι(3 χρονων)και το αλλο μαυρο δαχτυλιδι(τελικα ειναι μαυρο)1 ετους.
Λοιπον στο προκειμενο! Το μεγαλο Lovebird κατα διαστηματα τσιμπαει το μικρο σαν να θελει να ειναι κυριαρχο με αποτελεσμα το μικρο να ποναει οταν το τσιμπαει.Αυτο δε γινεται βεβαια συνεχεια. Καθημερινα καθαριζονται μεταξυ τους και καθονται διπλα διπλα. Το μικρο εχει γεμισει τσιμπιες στο δεξι του μαγουλο και πανω απο το ματι.Βλεπω αρκετα αραιωμενα τα πουπουλα του στη συγκεκριμενη περιοχη. Σημερα το πρωι ειδα και δυο μικρα πουπουλα στον πατο του κλουβιου. Το πουλακι ομως εχει ορεξη,τρωει, παιζει, σφυριζει και τα περιττωματα του ειναι κανονικα.Λετε να ειναι απο τις τσιμπιες το αραιωμα ή περναει πτεροροια; Τι να κάνω;Να του παρω βιταμινη ειτε στη μια περιπτωση ειτε στην αλλη; Σας παρακαλω βοηθειστε με!☹Στενοχωριεμαι που το βλεπω ετσι!
 
Αφου εχεις δει να το τσιμπαει τοτε το πιθανοτερο ειναι αυτο να του εβγαλε τα φτερα. Παρατηρησε τα και τις επομενες ημερες και ισως καταλαβεις το λογο για να αντιμετωπισεις και το θεμα πριν το τραυματισει. Τωρα την ξεκινησανε αυτη την ιστορια σωστα; Η το κανανε απο τοτε που τα πηρες;
 
Οπως λεει και ο Ανεστης τωρα ξεκινησαν και τσιμπιουνται; Αν οχι, τοτε μηπως τα εβαλες αποτομα στο ιδιο κλουβι χωρις πρωτα να γνωριστουν; Ηταν ζευγαρι; Τι; Παντως προσεχε το αυτο γιατι μπορει να παθουν τιποτα! Στο λεω απο προσωπικη μου εμπειρια!Βρηκαμε με ενος φιλου μου το ενα παπαγαλακι πεθαμενο επειδη το αλλο, που ειχε,το τσιμπισε στο κεφαλι! Μπορει να σου φαινεται παραξενο αλλα μας το επιβεβαιωσε και κτηνιατρος!
 
Εγω πιστευω το αραιωμα στα πουπουλα ειναι απο τις τσιμπιες. Στο λεω γιατι και τα δικα μου εκαναν το ιδιο και νομιζα οτι ηταν καποια αρρωστια. Τα χωρισα για καποιο διαστημα και ξαναβγηκαν αλλα οταν τα εβαλα μαζι αρχισε παλι να χανει. Νομιζω αν συνεχισει το αραιωμα καλα θα ηταν να τα χωρισεις για λιγο καιρο.:)
 
Λοιπον το τσιμπημα το αρχισανε το τελευταιο διαστημα και οχι απο την αρχη που τα πηρα. Οταν τα αγορασα πριν απο δυο μηνες τα πηρα μαζι και μαζι τα εβαλα στο κλουβι. Στο πετ σοπ ηταν συνεχεια μαζι. Μηπως τα αγχωνει κατι; 😕Μηπως τα αγχωνει το γεγονος οτι τα εχω μεσα στο σπιτι συνεχεια και δεν τα βγαζω τη μερα καθολου εξω; Κανει ομως πολυ κρυο. Και κατι ακομα. Μεσα στο σπιτι τα εχω στο καθιστικο πανω σε ενα τραπεζακι χαμηλο διπλα στον τοιχο. Διπλα ακριβως ειναι ο καναπες που καθομαστε ολη τη μερα. Μηπως φοβουνται;Να τους αλλαζα καλυτερα θεση πιο μακρια μας; Τι πιστευετε;
Παντως θα τα παρατηρησω και τις επομενες μερες και αν δω την ιδια συμπεριφορα θα τα χωρισω. Να δω πως θα τα πιασω ομως διοτι ειναι αγριμακια ακομη!
 
Eιμαι της γνωμης να μην τα βγαλεις εξω τα πουλια και πιστευω οτι δεν φταει αυτο. Ειναι συνηθισμενα στο εσωτερικο κλιμα του σπιτιου και το πιθανοτερο ειναι να αρρωστησουν. Οταν τα βαζεις για υπνο συνεχιζετε και καθεστε διπλα τους και μιλατε με ανοιχτη την τηλεοραση; Αν γινεται αυτο ισως αυτο να τα αγχωνει και να μην τα αφηνει να ξεκουραστουν οπως πρεπει. Το καλυτερο θα ηταν αν εχεις τη δυνατοτητα να τα βαζεις σε ενα δωματιο ησυχο και μονα τους.
 
Aνεστη(αυτο ειναι το ονομα σου αν δεν κανω λαθος;.)την ημερα τα εχω στο καθιστικο μαζι μας και το βραδυ κατα τις 10 τα βαζω σε αλλο δωματιο ησυχο σκεπασμενα. Επομενως δεν τα ενοχλει τιποτα και χορταινουν πολυ υπνο. Εγω φοβαμαι μηπως κατα τη διαρκεια της ημερας επειδη το κλουβι με τον καναπε ειναι σε αποσταση αναπνοης μηπως φοβουνται απο εμας που ειναι κοντα και στρεσαρονται. Μηπως να τα αλλαζα μερος κατα τη διαρκεια της ημερας και να τα εβαζα μακρια μας;
 
Και αυτο που με ανησυχει επισης ειναι αν θα επανελθουν τα πουπουλα του μικρουλη! Να τους εβαζα καμια βιταμινη ή δεν κανει επειδη δεν ειναι απο αρρωστια;
 
Και αυτο που με ανησυχει επισης ειναι αν θα επανελθουν τα πουπουλα του μικρουλη! Να τους εβαζα καμια βιταμινη ή δεν κανει επειδη δεν ειναι απο αρρωστια;


Και βεβαια θα ξαναβγουνε. Εαν δεν τρωνε φρουτα και λαχανικα καθημερνα ισως να τους εδινες καποιο συμπληρωμα στο νερο. Τα μελη που τα χρησιμοποιουνε ισως μπορουν να σου πουνε περισσοτερα. :)
 
Δυστυχως δεν τρωνε φρουτα και λαχανικα. Μηπως μπορουσατε να μου προτεινετε καποια βιταμινη; Και καθε ποσο να την βαζω;Να μην παθουν και υπερβιταμινωση.
 
Aνεστη(αυτο ειναι το ονομα σου αν δεν κανω λαθος;.)την ημερα τα εχω στο καθιστικο μαζι μας και το βραδυ κατα τις 10 τα βαζω σε αλλο δωματιο ησυχο σκεπασμενα. Επομενως δεν τα ενοχλει τιποτα και χορταινουν πολυ υπνο. Εγω φοβαμαι μηπως κατα τη διαρκεια της ημερας επειδη το κλουβι με τον καναπε ειναι σε αποσταση αναπνοης μηπως φοβουνται απο εμας που ειναι κοντα και στρεσαρονται. Μηπως να τα αλλαζα μερος κατα τη διαρκεια της ημερας και να τα εβαζα μακρια μας;


Οσον αφορα αυτη την ερωτηση;
 
Μαλλον δε διαβασα σωστα... Δοκιμασε αν θελεις και νομιζεις οτι σας φοβουνται τοσο πολυ να τα εχεις σε μια αποσταση μεγαλυτερη, οχι να μην τα βλεπετε απλα μεγαλυτερη και με τον καιρο και οσο σας συνηθιζουν να τα φερνεις πιο κοντα. Δοκιμασε το απλα μηπως και αλλαξει κατι.
 
Ok Ανεστη σ'ευχαριστω παρα πολυ. Θα τα αλλαξω θεση αυριο και μακαρι να δω αποτελεσμα. Μη σας κουραζω και εσας.Απλα στενοχωρηθηκα πολυ σημερα βλεποντας το μικρο να ειναι μαδημενο.
 
σχετικα με το τσιμπιμα,mariah, πιστευω πως εκανες λαθος που τα εβαλες στο ιδιο κλουβι απ τη πρωτη στιγμη! Θα μου πεις τωρα γιατι αρχικα δεν τσιμπιουνταν και τσιμπιουνται τωρα; Αυτο μπορει να εγινε καθως μπορει να ηταν διαφορετικα ζευγαρια στο petshop και να χωριστικαν(κατι που ειναι πολυ επωδυνο για τα Lovebird) και να μην αντιδρουσαν αρχικα ετσι, λογω αλλαγης περιβαλλοντος και μπορει μολις να ηρθαν ταλαιπωριμενα απο εξωτερικο! Που ξερεις; Αν παλι αυτο που το τσιμπανε εχει πολυ λιγα φτερα ισως να ειναι και καμοια αρρωστια(δεν ξερω). Επωμενος χωρισε τα καλυτερα προληπτικα! Αρχικα να μην υποφερει το ενα απο τσιμπιματα αλλα και να μην κολλησει το αλλο(αν ειναι αρρωστια!)Και θυμησου ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΣΟΥ!
 
Σιγουρα αν δω οτι θα συνεχιστει θα τα χωρισω. Στο πετ σοπ οταν τα πηρα ηταν συνεχως μαζι. Πηγαινα καμποσες μερες στο πετσοπ πριν τα παρω και ηταν κολλητα το ενα με το αλλο. Δεν ξερω τι να πω. Θα κανω βεβαια αυτο που ειπα στον Ανεστη. Να τους αλλαξω θεση.Αν δω οτι συνεχιζουν φυσικα και θα τα χωρισω.
 
σου πα mariah Αυτο μπορει να εγινε καθως μπορει να ηταν διαφορετικα ζευγαρια στο petshop και να χωριστικαν(κατι που ειναι πολυ επωδυνο για τα Lovebird) και να μην αντιδρουσαν αρχικα ετσι, λογω αλλαγης περιβαλλοντος και μπορει μολις να ηρθαν ταλαιπωριμενα απο εξωτερικο! Δεν εχει σχεση η συμπεριφορα τουσ στο petshop με τοσους ανθρωπους να περνανε και να τα τρομαζουν! Σε καταλαβαινω απολυτα γιατι τις πρωτεσ μερες και τα δικα μου ηταν πολυ απομακρισμενα και σπανια τσιμπιουνταν! Το καλο σε μενα που ταιριαξαν κιολας ηταν οτι για μια εβδομαδα αφησα τα κλουβια τους διπλα-διπλα να γνωριστουν! Και τελικα τα βρηκαν!(ευτυχως)Εχε υπομονη μην τα βαζεις κατω!
 
Θα δειξει παιδια. Παντως σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας. Θα σας κραταω ενημερους για την εξελιξη. Θα παω να παρω και βιταμινες αυριο. Ελπιζω ολα να πανε καλα.
 
Τελικα το ενα απο τα δυο μικρα μου περνανε πτεροροια. (Αυτο που εχει το μαυρο δαχτυλιδι)Εχω βρει αρκετα πουπουλακια κατω. Εχει χασει πολλα πουπουλακια απο το κεφαλι. Διπλα στο μαγουλακι του φαινεται μια τρυπα. Δεν ειναι ομως πληγη. Ειναι το αυτακι του; Του δινω καθημερινα βιταμινες multi-vit beaphar για παπαγαλους. Και τα κανω καθημερινα μπανιο. Ποτε θα επανελθει κανονικα περιπου;
 
I tripa pou blepeis einai to afti.

Xriasoune 4 eos 8 ebdomades na telionoune tin pteroria.
 
Back
Top