Ασθένειες Πτεροροια lovebird η τιποτε αλλο;

nasosKE_30

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
778
Πόλη
Νέα Σμύρνη
λοιπον εδω και καμιοα βδομαδα ειχα προσεξει κατω και γυρο απο το κλουβι με τα Lovebirds φτερα και πουπουλα.
οκ λεω αλλαζουν φτερα, φυσιολογικο.

σημερα ομως ειδα τον αρσενικο να εχει χασει πολλα φτερα απο πανω του σε σημειο να φαινεται το δερμα. Βεβαια φαινονται και οι νεοι θυλακες των φτερών αλλα τοση ποσοστητα φτερών δεν ειχε ξαναχασει ποτέ.
ταχει χασει πισω εκει που αρχιζει η ουρα, πανω κατω και στα μπουτια και κατω απο τις φτερουγες.

κατι αλλο τωρα:μπορει 2 πουλια που ζουν στις ιδιες συνθηκες(θερμοκρασία,υγρασία) και τρωνε τα ιδια πράγματα να εχουν πτεροροια διαφορετικες εποχες του χρονου; Γιατι νομιζω οτι μονο ο αρσενικος εχει τωρα, η θυληκια οχικαι μου φαινεται περιεργο και αυτο.

απο αποψης συμπεριφορας και ορεξεως ειναι μια χαρα ο αρσενικός δηλ δεν δειχνει κανενα σημαδι αρρωστιας. Δειτε και φοτο και πειτε μου γιατι εγω δε το θεωρω φυσιολογικό να χασει τοσα φτερα λογο πτεροροιας.
 

Συνημμένα

  • pterorroia-h-allo.webp
    pterorroia-h-allo.webp
    15,6 KB · Προβολές: 256
  • pterorroia-h-allo2.webp
    pterorroia-h-allo2.webp
    13,9 KB · Προβολές: 217
  • pterorroia-h-allo3.webp
    pterorroia-h-allo3.webp
    21,4 KB · Προβολές: 274
  • pterorroia-h-allo4.webp
    pterorroia-h-allo4.webp
    16,9 KB · Προβολές: 196
Νασο παρολο που εδω και λιγο καιρο ειναι η μικρη περιοδος πτεροροιας αυτο δεν μου φαινεται πτεροροια εμενα. Ποτέ η πτεροροια δεν αφηνει γυμνες τοσο μεγαλες περιοχες στα πουλια και δεν εντοπιζεται σε σημεια τοπικα οπως στις φωτο... 😕 Κατα τη γνωμη μου σιγουρα εχει κατι αλλο... Τον εχεις δει να ξυνεται εντονα; Η θηλυκια; Οτι και να εχει αυτος πρεπει να εχει και η αλλη αφου τα Lovebirds ειναι σαν αυτοκολλητα. Εγω λεω να τα πας στον πτηνιατρο και να μην τα αργησεις πολυ... και να σου πω και κατι αλλο που σκεφτηκα... αν αυτο που εχει το κουβαλουσε καιρο μπορει να ειναι και ενας λογος που δεν βγηκανε πουλακια απο τα αυγα... 😕
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
μα μεχρι πριν καμια βδομαδα ηταν οκ δεν νομιζω να σχετιζεται με τις γεννες πριν 2 μηνες.
οχι δεν ξυνεται απλα οπως καθαριζουν τα φτερα τους καποιοες στιγμες αυτος αφηνει και μερικα να πεσουν κατω,ξεκολανε δηλ, χωρις να τα τραβαει ιδιαιτερα.

η θυλικια τιποτα μια χαρα ειναι δεν τις λειπουν φτερα.

απλα στους θυλακες φαινονται τα νεα φτερα που εχουν αρχισει και βγαινουν.
αμα ειχε κατι λογικα δε θα εβγαιναν ετσι αμεσως νεα φτερα ε;

φοβαμαι μην κολλησει και ο μεγαλος τιποτα τωρα αμα ειναι κατι.
 
Ισως και να ειναι ετσι αφου λες οτι βλεπεις τα καινουρια να ερχονται... Ισως να περναει μια κακη αλλαγη φτερωματος, απλα ειπα τη σκεψη μου μηπως και σου περασε και εσενα απο το μυαλο... Δεν του ειναι καθολου ευχαριστο παντως αυτο και το μπανιο θα τον ανακουφισει αρκετα πιστευω... σπασε και μερικα απο τα πελετς του μεγαλου στο φαγητο τους να δεις αν τα τρωνε. Επισης βοηθαει και το αυγο γιατι περιεχει πρωτεινη η οποια βοηθαει στην αλλαγη φτερωματος. Α! Και για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλαξε τα δωματιο...
 
ναι ρε ανεστη καλα εκανες, γιαυτο ρωταω και εγω να μας πει κανενας αν εχει συναντησει πτεροροια σε τοση εκταση.

τοκανα αυτο με τα πελλετς αλλα δεν τα ακουμπανε δυστηχώς. Τουσ δινω φρουτα και μαρουλι τωρα αν και αυτα δεν ειναι τοσο φαν οσο ο μεγαλος.

ετσι και αλλιως δεν ταχα στο ιδιο δωματιο. Αλλα και τωρα ειναι ο ενας στην μια ακρη του μπαλκονιου και τα μικρα στην αλλη!
το αυγο δεν το ακουμπανε ρε ****το,τους ειχα ξαναβαλει αλλα ουτε δοκιμή! Τους εχω σαν αυγοτροφή με μπισκοτο τριμμενο αλλα δε θεωρω οτι προσφερει και πολλα αυτή.
θα ψαξω τιποτα βιταμινες ενισχιτικες για το νερο σαν το nektonbio κατι.

σκεφτηκα το pddf καπως ετσι πουχει αναφερει ο γρηγορης καπου σαν ασθενεια του πτεροματος και του ραμφους, καπως ετσι αλλα και αυτη τη σκονη σαν πυτιριδα που ειναι την εχει, και το γεγονος οτι εχουν αρχισει να βγαινουν νεα φτερα, δεν οδηγουν εκει.
 
Νασο αυτη η ασθενεια που ειπε ο Γρηγορης ειναι πολυ ασχημη και δεν ειναι ετσι σαν αυτο που εχει το Lovebird σου. Αν τη δεις στο google θα καταλαβεις. Εαν εχεις βιταμινες δωσ' του. Και το μπαλκονι μαζι με τον μεγαλο καλυτερα να το αποφυγεις, ποτε δεν ξερεις... απλα παρε μετρα ασφαλειας...
 
Ελπίζω να είναι πτερόρροια και όχι κάτι πιο σοβαρό. Η επίσκεψη σε πτηνίατρο πάντως είναι απαραίτητη για να είσαι σίγουρος. Ακόμη και μια πολύ μικρή πιθανότητα να υπάρχει για ασθένεια δεν αξίζει να χάσεις το πουλάκι, πήγαινέ το στο γιατρό τώρα που είναι νωρίς. Σχετικά με το αυγό που δεν το τρώει θα σου μεταφέρω μια παράγραφο από το site μου
Πολλές φορές πουλιά που δεν έχουν συνηθίσει σε διάφορες τροφές παρουσιάζουν τροφική φοβία. Αυτό σημαίνει ότι τα πουλιά δεν δοκιμάζουν καινούριες τροφές που δεν έχουν συνηθίσει. Αν εντοπιστεί τέτοιου είδους φοβία στο Lovebird πρέπει να συνεχίσουμε να του προσφέρουμε την συγκεκριμένη τροφή για κάποιο διάστημα. Αν εξακολουθεί να μην τη δοκιμάζει μπορούμε να το δελεάσουμε βάζοντας μερικούς από τους αγαπημένους του σπόρους επάνω της για να το δελεάσουμε.
Δοκίμασε να τρίψεις το αυγό στον τρίφτη και να συμπληρώσεις μέσα φρυγανιά, κεχρί αλλά και κάνα ηλιόσπορο που τους κυνηγάνε (τουλάχιστον οι δικοί μου). Δοκιμάζοντας τους σπόρους παίρνει χωρίς να το θέλει και αυγό και μπορεί να το συνηθίσει. Τα δικά μου τουλάχιστον που ούτε καν το δοκιμάζανε έτσι το τρώνε μέχρι τώρα. Σκέτο δεν του δίνουν σημασία.
 
Nasos,

os elege o Anestis gnoritera, kai ego den ida pote se pteroria na xani ena pouli toso pola ftera, mexri tha menei gimno.

An einai PBFD, tha katalabeneis poli grigora. Xani ta fetra san na einai pteroria, kai meta otan erthounde ta kainourgia ftera amesos xani ta ftera pali. Afto pai etsi mexri menei to pouli gimno.

Sou balo merikes fotografies apo poulia me PBFD. Gia na eisai siguro, to pouli exei PBFD i oxi, ginete mono me eksetasies DNA apo instituto.

Alexandros
 

Συνημμένα

  • polyomavirus.webp
    polyomavirus.webp
    22,7 KB · Προβολές: 235
φιλε νασο... Θεωρω οτι ειναι κατι απλο... Μια λιγο πιο εκτεταμενη πτερορροια...

αλεξανδρε... Νομιζω οτι το PBFD δεν θεραπευεται... Επομενως προς τι οι εξετασεις, απλα κ μονο να ξερουμε ε;
 
Δεν είναι PBFD από ότι βλέπω και μπορώ να καταλάβω. Συμφωνώ με το Άλεξ που είπε οτι βγαίνουν και ξαναπέφτουν. Νάσο αν κατάλαβα καλά το πουλί τρώει κανονικά και είναι φυσιολογικό. Υπάρχει περίπτωση για ακάρεα ή ψείρες;
 
αλεξανδρε... Νομιζω οτι το PBFD δεν θεραπευεται... Επομενως προς τι οι εξετασεις, απλα κ μονο να ξερουμε ε;

Giorgo, poli sosta den therapeyetai to PBFD. Omos einai poli simantiko na ksereis ta poulia sou exoune afto i oxi. PBFD einai oxi mono KOLLITIKO, einai PARA POLI KOLLITIKO. Simenei an perneis ena pouli kainurgio, se argotera 2 meres ola ta pouli pou einai sto idio xoro kollisane. Einai AERO-KOLITO kai kolai apo to skoni tous fterous kai ta lepia. Simenei an kapios exei stin ektrofei bori na metaferei me ta rouxa tou se ales ektrofeis, kai se ekthesis. Poles fores parxoune poulia pou exoune PBFD ala den fainete omos einai foris. Ola ta mikra kolane me 100% siguria. Gia na katalabeneis gia ti pragma milame, PBFD einai mia arostia san to AIDS. To anosopoiitiko systima tou pouliou den toulebei pia, sto telos tha pethenei apo mia apli arostia san krioma. Bebaios APAGOREBETE na poulas i na dinis se kapion alon tetoia poulia. An exeis tin arostia stin ektrofei sou, kai stamatas na ektrefeis poulia, gia toulaixston 1 xrono parxei kintino na menei o IO sto xoro sou, kai an psekasis me apolimantiko. I arostia kolai mono stous papagalous, kanarinia kai agria poulia den kolane.

Alexandros
 
αλεξανδρε ευχαριστουμε για τις πολυτιμες γνωσεις σου... Παντα τα ποστ σου ειναι γεματα απο αυτες!

εγω ελαχιστη πειρα εχω στους παπαγαλους... Μιας κ προσφατα απεκτησα Lovebird...

διαβασα σε 2 -3 sites oti το PBFD... Κολλαει σε πουλια νεαρα κυριως κ κατω απο 2 χρονων... Κατι σαν τη δικη μας μηνιγγιτιδα θα λεγα... Που κυριως νεα ατομα κινδυνευουν...
του νασου το Lovebird ειναι προφανως μεγαλο σε ηλικια!

παραθετω κ τα link...

Psittacine Beak and Feather Disease, PBFD, Beak & Feather
Psittacine Beak and Feather Disease (PBFD)


κ δειτε κ κατι για πιθανη θεραπεια...Psittacine Beak and Feather Disease - PBFD
 
για pbfd δεν νομιζω γιατι απο που να κολλησε;"τα εχω τοσα χρονια και ουτε ειναι αγορασμενα, ο αρσενικος δηλ ειναι απο δικια μου γεννα παλια.

τωρα για ακαρεα η ψειρες τι να πω;δε ξερω και παλι να κολλησαν απο δεκαωχτουρες που ερχονται στο μπαλκονι; Μονο ετσι αλλα και παλι ποια τα συμπτοματα που εχουν;

να τον ψεκασω με ενα σπρει που εχω για ψειρες και ακαρεα; Για τον μεγαλο ειναι αλλα στη φοτο εχει και μικρα παπαγαλακια.
και αν ναι να ψεκασω και τη θυληκια ετσι προλυπτικα;
 
Παντως εαν ειναι ψειρες η ακαρεα δεν θα ειχε κολλησει κ η θηλυκια αφου ο Νασος λεει οτι ειναι ζευγαρι κ οτι αυτη ειναι μια χαρα;
 
νασο προφανως ειναι πτερορροια που ισως και να οφειλεται στην αποτυχημενη αναπαραγωγη η σε stress...
 
Πολυ πιθανο! Τυχαινει καμια φορα καποιο πουλι να περναει ασχημα την πτεροροια του και να ασθανεται πολυ αβολα κτλ. Αφου ο Νασος λεει οτι τα καινουρια φαινονται ηδη, θα φανει συντομα τι γινεται.. Παντως αν χειροτερεψει η επισκεψη σε γιατρο θα ειναι απαραιτητη.
 
εννοειται Ανεστη, αλλα προς το παρον ας το παρακολουθησει λιγες μερες!
 
αυτο θα κανω παιδιακαι αν δω σε 2-3 μερες οτι χανει και αλλα θα το παω σε γιατρο. Και με την ευκαιρια θα παω και τον μεγαλο για τσεκαπ.

παντως σημερα δεν πρεπει να εχασε αλλα φτερα. Θα δουμε.
 
εύχομαι να περάσει απλά να αλλάζει φτερά...
είναι πολύ ωραίο πουλάκι να το χαιρεσαι!
περαστικά του 😛
 
Back
Top