Αναπαραγωγή Πτερορροια νεοσσών-προληψη

Socrates100

PB New Member
Εγγραφή
6 Αυγ 2015
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους! Τα καναρίνια μου εχουν 4-5 μερες που γέννησαν τρεις υγιεστατους νεοσσους. Δεν ξερω να τα φροντίζω και για αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας. Ένας γνωστός μου ειπε ότι γέννησαν αργα και θα εχω προβλήματα (πτερορροια, παράσιτα...). Ερώτημα: πως θα εχουν παράσιτα εφόσον καθαρίζω καθημερινά την φωλιά και το κλουβί; Οι γονείς των νεοσσών ποτε δεν εμφάνισαν την παραμικρή ασθένεια και έπειτα το κλουβί το εχω μεσα στο σπιτι (όπου δεν κανει τόση ζέστη ώστε να επηρεαστεί το πτερωμα. Δεν μπορω να φανταστώ απο τι αλλο θα μπορούσε να επηρρεαστει το πτερωμα τους). Ανησύχησα αρκετα. Θα εκτιμούσα πολυ την οποιαδήποτε βοηθεια-συμβουλή. Εχω διαβάσει πολλα άρθρα και δει πολλα βιντεο σχετικά με την φροντίδα αλλα πιστευω πως εσεις ειστε πολυ πιο έμπειροι. Όπως και να εχει ευχαριστω εκ των προτέρων, Σωκράτης!
 
Ένας γνωστός μου ειπε ότι γέννησαν αργα και θα εχω προβλήματα (πτερορροια, παράσιτα...)
Τα παράσιτα δεν έχουν σχέση με την παρατεταμένη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Παράσιτα μπορούν να υπάρξουν είτε υπάρχει αναπαραγωγή είτε όχι.
πως θα εχουν παράσιτα εφόσον καθαρίζω καθημερινά την φωλιά και το κλουβί;
Πώς κάνουν ψείρες τα παιδιά στο σχολείο από τη στιγμή που κάνουν μπάνιο στο σπίτι καθημερινά; Η ύπαρξη παρασίτων δεν σχετίζεται απόλυτα με την καθαριότητα.
και έπειτα το κλουβί το εχω μεσα στο σπιτι (όπου δεν κανει τόση ζέστη ώστε να επηρεαστεί το πτερωμα
Η πτερόρροια δεν είναι μια διαδικασία που ξεκινάει όταν έχει πολύ ζέστη. Αφορά μια περίοδο κατά την οποία αλλάζει συνολικά το πτέρωμα ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν ξεκινήσει ο χειμώνας. Αυτό συμβαίνει μία φορά τον χρόνο, τη στιγμή που το βιολογικό ρολόι του κάθε πουλιού υποδείξει ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να αρχίσει η πτερόρροια και να ολοκληρωθεί λίγο πριν πιάσει ο χειμώνας.

Το βιολογικό ρολόι των ζώων κάνει σπάνια λάθος. Αυτά που διατηρούμε ως κατοικίδια κάνουν συχνότερα λάθος επειδή διαταράσσουμε εμείς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους. Περισσότερα γι' αυτό μπορείς να διαβάσεις σε άρθρο για τη σωστή φροντίδα των καναρινιών.

Επίσης, εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την εποχική πτερόρροια.
 
Καλώς ήρθες στην παρέα Σωκράτη.
Όντως οι νεοσσοί έφτασαν πολύ καθυστερημένα μια και κανονικά η αναπαραγωγή στα καναρίνια γίνεται την Άνοιξη.
Ενίοτε όμως υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν νεοσσοί τον Αύγουστο ίσως και πιο μετά.
Η εδώ παρέα δίνει πάντα και σε κάθε περίπτωση βοήθεια...
Το δροσερό (σχετικά) δωμάτιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να διευκολυνθεί η μητέρα και να κρατά τα μικρά "δροσερά" ή καλύτερα στη θερμοκρασία που πρέπει. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι ικανές από μόνες τους να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα ακόμη και κίνδυνο για τη ζωή τους.
Θα φροντίσεις να διαβάσεις τους συνδέσμους που σου έδωσε ο @Stavros και να είσαι προσεκτικός με τη διατροφή τους...
Πολύ καλά βρασμένο αυγό (1/4) το πρωί και άλλο τόσο νωρίς το απόγευμα αλλά μη λησμονήσεις πως μετά από λίγες ώρες θα πρέπει να το απομακρύνεις γιατί χαλάει και γίνεται επικίνδυνο. Να βάλεις για αρχή κάθε μέρα, μια κουταλιά της σούπας αυγοτροφή (όχι αυτή που πουλάνε τα pet χύμα ως βιταμίνες) και να χρησιμοποιήσεις μείγμα τροφής με ποικιλία σπόρων.
Ακόμη μπορείς να δώσεις άφοβα γλυστρίδα, κόκκινη πιπεριά κλπ για να τα βοηθήσεις να μεγαλώσουν καλύτερα.
Φυσικά η παρέα θα σου δώσει λύσεις σε κάθε απορία ή πρόβλημα...
Για την πτερόρροια είναι κάτι που δεν μπορείς να το ρυθμίσεις εσύ και απλά αν δεις φτερά (πολλά) να μας πεις για να ενισχύσουμε περισσότερο την διατροφή τους.
Για τα παράσιτα... όπως σωστά έγραψε κι ο Σταύρος... έρχονται σχετικά εύκολα... Απλά θα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή...
Σου εύχομαι καλή συνέχεια... και μια και θα ενημερωθείς σωστά από εδώ μέσα... Να κάνεις αναπαραγωγή ξανά την Άνοιξη...
 
Ευχαριστω για ολα! Τα διάβασα ολα λεπτομερώς ομως σχετικά με την αυγό τροφή που μου προτείνατε έχετε καποια εταιρεία που θα μου συστηνατε; Συνήθως όταν ζητάω τροφές στα Πετ Σοπ όλοι χύμα μου δίνουν. Επίσης τις συσκευασμένες των σούπερ μάρκετ τις θεωρώ β διαλογής ή ακομα και μπαγιάτικες. Όπως θέλετε πειτε το. Να σας πω ότι οι νεοσσός μου ειναι 5-6 ημερών σημερα! Δεν εχουν αναπτύξει ακομα πτερωμα. Εχουν πολυ λίγα πούπουλα ακομα. Να αρχίσω απο τωρα να ανησυχώ; Και κατι ακομα. Παρόλο που γεννήθηκαν ολα μαζι και αρχικά είχαν πανω κάτω το ιδιο μέγεθος, τωρα το ενα ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τα υπόλοιπα.
 
Συνήθως όταν ζητάω τροφές στα Πετ Σοπ όλοι χύμα μου δίνουν.
Μπορείς @Socrates100 να βρεις σε ένα e-shop συσκευασμένη τροφή. ( Προσοχή στην ημερομηνία λήξης )

Παρόλο που γεννήθηκαν ολα μαζι και αρχικά είχαν πανω κάτω το ιδιο μέγεθος, τωρα το ενα ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τα υπόλοιπα.

Ακολούθησε όσα σου είπαν ο @Stavros και ο @misalouris πιο πάνω και θα πάνε όλα καλά.
 
Παρόλο που γεννήθηκαν ολα μαζι και αρχικά είχαν πανω κάτω το ιδιο μέγεθος, τωρα το ενα ειναι πολυ μεγαλο σε σχεση με τα υπόλοιπα.
Σε λίγες μέρες θα αρχίσει πάλι να ισορροπούν...
Υπάρχουν πολλά e-shops για τα κατοικίδια... ζητάς, ένα μείγμα σπόρων για αναπαραγωγή και μια καλή αυγοτροφή (1 κιλό)...
 
Επειδή άρχισα να ανησυχώ λιγο με ολα αυτα που διάβασα και όσα μου είπατε έψαξα λιγο καλυτερα σημερα τους νεοσσούς όταν καθάριζα το κλουβί για να δω αν υπάρχουν τυχόν παράσιτα. Προς μεγάλη μου έκπληξη ειδα δυο μικρα σημάδια που ισα που τα διέκρινα στο μεγαλύτερο και ακομα ενα σημάδι σε εναν αλλο λιγο μικρότερο νεοσσο. Ο μικρότερος δεν εχει καθολου. Έψαξα και τους γονείς που μοιράζονται ακομα το ιδιο κλουβί αλλα ηταν καθαροί. Με μια βατονετα προσπάθησα να απομακρύνω αυτα τα στίγματα (υπέθεσα πως ειναι ακαρεα ή ψείρες) αλλα δεν έβγαιναν. Πως θα καταλάβω αν πρόκειται για ψείρες ή αν ειναι απλα δημιουργία των φτερών; (Τωρα αρχίζουν να βγάζουν φτερά)
 
Η δική μου συμβουλή είναι να αφήσεις τα πουλιά στην ησυχία τους να περάσουν αυτή την στρεσογόνο περίοδο χωρίς επιπλέον στρες από συνεχείς ενοχλήσεις. Τα πουλιά είναι ευαίσθητοι οργανισμοί. Ένας μεγάλος αριθμός ασθενειών μπορεί να εμφανιστεί σε κατά τα άλλα υγιή πουλιά μετά από παρατεταμένο στρες.
 
Μπορει καποιος να με βοηθήσει; Το ενα απο τα τρία βγάζει αίμα απο το στόμα. Ο λαιμός του όπου αποθηκεύει το φαγητο ειναι γεμάτος αίμα τι να κανω; Μπορείτε να με πάρετε ενα τηλεφωνο ή νας σας παρω εγω. 69********
 
Το ενα απο τα τρία βγάζει αίμα απο το στόμα. Ο λαιμός του όπου αποθηκεύει το φαγητο ειναι γεμάτος αίμα
Πότε προέκυψε αυτό; Φωτογραφία μπορείς να ανεβάσεις;
 
Σταύρο σε ευχαριστω για το ενδιαφέρον! Σημερα το μεσημερι εγινε αυτο. Το πρωι ηταν μια χαρα. Το μεσημερι που γυρισα απο την δουλειά ειδα το μικρο να εχει βγαλει αίμα απο το στόμα και ο λαιμός του (εκει που αποθηκεύει το φαγητο) ηταν κι εκείνο το σημείο γεμάτο αίμα και αερα. Επειδή δεν μπορούσε κανένας απο τους ειδικούς να μου δώσουν τηλεφωνικώς οδηγίες πήγα σε κτηνίατρο όπου και με μια σύριγγα αφαίρεσε τον αέρα αλλα οχι το αίμα. Μου ειπε ότι αυτο ηταν ενα αγγείο που απλα διογκώθηκε. Θα περασει. Εγω παρόλα αυτα ειδα ότι και τα περιττώματα του είχαν μαύρο χρωμα (προφανώς λόγω του αίματος) αλλα και δε ξεχνω το αίμα που έβγαζε απο το στόμα. Επομένως δε ξερω αν όντως ηταν αγγείο ή είχε αιμορραγία. Όπως και να εχει ο κτηνίατρος με την σύριγγα έβγαλε τον αερα αλλα το αίμα παρέμεινε μεσα. Όντως μετα απο λίγη ωρα ο μικρούλης μου είχε αποβάλει απο την φυσική οδο το περισσότερο αίμα. Και τωρα βλεπω ότι ειναι μια χαρα! Υ. Γ.:Δεν εχει κατι τωρα ώστε να το βγαλω φωτογραφια. Ευτυχως! Ευχαριστω και παλι!
 
Επομένως δε ξερω αν όντως ηταν αγγείο ή είχε αιμορραγία
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Προσέξεις μήπως υπήρχε σημάδι από κάποιο χτύπημα στο σώμα του;
 
Ο γιατρός ειπε ότι μαλλον τραυματίστηκε εςωτερικα στην προσπάθεια του να φάει απο το στόμα των γονιών του. Επίσης λεει ότι ο αέρας ειναι κατι που το παθαίνουν και μεγάλα πουλιά. Στην προσπάθεια τους να πετάξουν για να ισορροπήσουν στον αερα γεμίζουν τον λαιμό τους αερα. Στον μικρούλη μου σημερα συνέβη κατι αντίστοιχο μονο που δεν ξερει ακομα να βγαλει τον αερα. Αυτο υπέθεσε ο γιατρός.
 
Back
Top