Γενικά Πτερορροια στα εξωτικα

Αλεξης Κ.

PB Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2008
Μηνύματα
174
Η πτερορροια στα εξωτικα που εχουμε αρχιζει την ιδια περιπου περιοδο με τα ιθαγενη;
Και πιο συγκεκριμενα τα γκουλντιανς σας ποτε αρχιζουν;
Υπαρχουν γκουλντιανς που εχουν αρχισει ηδη την πτερορροια αυτην την περιοδο;
 
Η περίοδος της πτερόρροιας για τα Gouldians δεν συμβαδίζει με αυτή των καναρινιών. Για την Ελλάδα αντιστοιχεί στην περίοδο της άνοιξης. Γι' αυτό και αρκετοί εκτροφείς επιλέγουν το φθινόπωρο ως έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου.
Παρ' όλα αυτά, λόγω του ότι, για διάφορους λόγους, έχει επιλεγεί από πολλούς εκτροφείς να επιχειρούν το ζευγάρωμά τους παράλληλα με την περίοδο αναπαραγωγής για τα καναρίνια, υπάρχουν περιπτώσεις Gouldians που εκκινούν τη φάση πτερόρροιας, ακριβώς μετά το τέλος αυτής της περιόδου.
 
Γρηγορη ευχαριστω.
Εσυ κανεις αναπαραγωγη των γκουλντιανς σου;
Αν ναι ποια περιοδο;
 
Κάθε χρόνο, ξεκινώ την αναπαραγωγή μετά τα μέσα του Φλεβάρη. Ο λόγος που δεν επιλέγω το φθινόπωρο είναι γιατί η εκτροφή μου είναι σε εσωτερικό χώρο, μικτού τύπου και σχεδόν όλα τα είδη που εκτρέφω αναπαράγονται την περίοδο της άνοιξης. Το φθινόπωρο, οι ώρες ημερήσιου φωτός μειώνονται δραματικά, οπότε κάθε αναπαραγωγικό εγχείρημα θα ήταν επισφαλές.
 
Και στην πτερορροια δηλαδη μπαινουν μετα την ανοιξη οπως περιπου και τα υπολοιπα σου πουλια;
Εβγαλες φετος καθολου γκουλντιανακια;
 
Όσα αποτελούν αναπαραγωγικά ζευγάρια, με την εκκίνηση της αναπαραγωγικής λειτουργίας, μπαίνουν σε μια φάση καθυστέρησης, όσο αφορά στην έναρξη της πτερόρροιας. Αυτή θ' ακολουθήσει αργότερα, όπως και στα καναρίνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πουλιά που έχουν γεννηθεί την άνοιξη του 2008, ήδη από τα μέσα Μαρτίου και μετά, διέρχονται τη φάση της πτερόροιας, οπότε θα πρέπει να μπουν τον επόμενο χρόνο για αναπαραγωγή, ώστε να ανταποκριθούν σωστά στον ετήσιο κύκλο που ακολουθώ.
Γενικότερα, για την αναπαραγωγική λειτουργία στα Gouldians, τα πουλιά τα καταφέρνουν καλύτερα μετά το δεύτερο χρόνο της ζωής τους.
Η φετινή αναπαραγωγή στα Gouldians δεν ξεκίνησε και τόσο καλά, καθώς, για άλλη μια φορά, τα πουλιά επιβεβαίωσαν την όχι και τόσο καλή φήμη τους ως γονείς. Ωστόσο, ήδη έχουν γεννηθεί αρκετά μικρά και αναμένονται λίαν συντόμως και νέες αφίξεις.
 
Γρηγόρη καλημέρα,
από ότι θυμάμαι εσύ έχεις και μπενγκαλεζάκια για παραμάνες,
είχα έρθει να πάρω πέρσυ έναν αρσενικό αμπελουργό που είχες,
γιατί είχα έναν θηλυκό κια τα έχω βάλει ζευγάρι. Δηάδή για να καταλάβω,
εγώ που έχω ένα ζευγάρι γκούλντιαν πάρει εισαγωγής, θα περιμένω
το φθινόπωρο για να ζευγαρώσουν;
 
Ανδρέα, αν δεν βρίσκονται σε φάση πτερόρροιας, μπορείς να επιχειρήσεις και τώρα την αναπαραγωγή τους, φθάνει να έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία.
Τους Κοινωνικούς Σπίνους, αρχικά, τους προμηθεύτηκα ώστε να υποστηρίξουν τα αναποτελεσματικά ζευγάρια από τα Gouldians. Στην πορεία των πραγμάτων, με έχουν κερδίσει με τη συμπεριφορά τους και αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της εκτροφής μου.
 
Οι Κοινωνικοί Σπίνοι δέχονται ποικιλία φωλιών. Οι πλέον ιδανικές είναι αυτές του κλειστού τύπου, όπου τα πουλιά μπορούν να απολαύσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και οι εξωτερικές φωλιές, κλειστού τύπου, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για τα καναρίνια.
 
Back
Top