Ασθένειες Πτερόρροια ή πρόβλημα?

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοηθειά σας. Εχω ενα αρσενικό καναρίνι 2 ετών το οποίο μεγάλωσε σχεδόν μόνο του 4 μικρά. Εδω και 6 ημέρες χάνει αρκετά φτερά αλλά εμφανίζει έντονο πρόβλημα στην περιοχή του στήθους. Το στήθος του δεν έχει καθόλου φτερά και μπορώ να δώ το δέρμα του. Είναι φυσιολογική εξέλιξη της πτερόρροιας ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Γενικα η εικονα του πουλιου ποια ειναι; Εχεις δει κατι αλλο;Η διαθεση του... Κελαιδαει; Και ποτε τον απομονωσες απο τα μικρα του; Πριν ποσο καιρο... Δωσε σε παρακαλω μια πιο πληρη περιγραφη...

Γενικότερα δεν είναι ιδιαίτερα κινητικός. Δεν κελαϊδάει. Πρίν 15 ημέρες μπήκε μόνος του στο κλουβί. Επίσης, έχω την αίσθηση οτι αναπνέει πιο γρήγορα απο το φυσιολογικό.

Κοιτα οταν.. Ειναι σε περιοδο πτερορροιας.. Ειναι καπως.. Κακοδιαθετα..χωρις ορεξη.. Δεν κελαιδουν. Εχεις την αισθηση λες πως η αναπνοη του ειναι πιο γρηγορη, αυτο μπορει απλα να ειναι φοβος οταν τον πλησιαζεις.. Και οχι κατι παθολογικο.Αν ακουγες καποιους συριγμους ή κατι αλλο παρομοιο τοτε ισως... Να σε προβληματιζε. Θεωρω πως επειδη κουραστηκε αρκετα με την ανατροφη των μικρων... Μπηκε σε φαση πτερορροιας αρκετα καταπονημενος. Εχε τον υπο στενη παρακολουθηση... Αν δεις κατι που δεν σου αρεσει και σε προβληματιζει.. Πηγαινε τον σε εναν γιατρο. Κατι μου λεει πως εκτος του οτι ειναι αστερι... Τον αγαπας και πολυ.

• Like
Αντιδράσεις: RED
Σοφία όλα μου τα καναρίνια τα αγαπάω πολύ, αλλά αυτόν τον Θαυμάζω επιπλέον για την προσπάθεια που έκανε. Συριγμούς δεν εχω ακούσει. Θα τον παρακολουθώ συνέχεια και θα σας ενημερώνω για την εξελιξή του.

Ενισχυσε την διατροφη του, συχνο μπανακι να τον ανακουφιζεις.. Και βιταμινουλες. Και οσο για σενα... Καλα σκουπισματα!

Back