Ασθένειες Πτερόρροια ή ψυχολογικό;

Ιωάννα

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2018
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδιά... συνεχίζεται η πτεροροια του Ορφέα (budgie)... Ξέρω ότι κρατάει περίπου δύο μήνες... Ο προβληματισμός μου είναι ότι έχει χάσει όλα τα μεγάλα φτερά της ουράς! Έχει γίνει σαν τα lovebirds. Οσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι απλά δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ αρκετά μαζί τους όπως πριν... Καθαρίζω κλουβί αλλάζω τροφές νερά τα μιλάω κ λίγο κ τέλος! Τους έχω βάλει τα κλουβιά στο σαλόνι για να μας βλέπουν όσο είμαστε στο 🏠 αλλά οι ρυθμοί μας άλλαξαν σημαντικά τον τελευταίο μήνα, δεν φαίνονται πάντως να είναι τσακισμένα ούτε αίμα έχουν στην βάση για να πω ότι τα τραβάει...υπάρχει περίπτωση να είναι ψυχολογικό όλο αυτό?
 
Εμένα έτσι είναι το φλωροκάναρο που έχω προχτές που καθάρισα το κλουβί μια χούφτα πούπουλα μάζεψα και στην ουρά δεν του έμειναν καθόλου φτερά σαν "Φλώρος" έγινε 😁 αλλά από όρεξη θα φάει και εμένα.
Αν τρώει κανονικά μην ανησυχείς πτερόρροια είναι.
 
Τι πάθανε τα παπαγαλάκια μας φέτος; Προμηνύει κατι αυτό που χάνουν τις ουρές τους;
Και μένα έχασε τα 2 μεγάλα της ουράς σε 2 μέρες μέσα!
Τώρα χωράει παντού :)
 
Έχουν γίνει σαν κοτουλες και τα δικά σας δλδ! 🐔🐔🐔🐤Μηπως για κάποιο λόγο θέλουν να φέρουν γρηγορα το χειμώνα; Σε μας πάντως άλλαξε λίγο απότομα η θερμοκρασία... Αν και σήμερα είχε πάλι καλό καιρό..
 
Η φυση εχεις τους δικους της ρυθμους και τα πουλακια ως μερος της προσαρμόζουν αντιστοίχως τον δικο τους ρυθμο!
Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι τελικά... Βιάζονται να τελειώσουν την αλλαγή να υποδεχτούν τον χειμώνα!
 
Back
Top