Γενικά Πτερόρροια θα γίνει έτσι ή αλλιώς στα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikfree
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikfree

PB Member
Εγγραφή
19 Απρ 2016
Μηνύματα
684
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα παιδια εχω μια απορια παλι 😛 η πτεροροια γινετε μετα απο ζευγαρωμα η ετσι και αλλιως θα γινει; την εποχη που ειναι να γινει και χωρις να εχει ζευγαρωσει το καναρινι;
 
Ούτε χρονικά, ούτε οργανικά βιολογικά συμπίπτουν οι δύο καταστάσεις, ούτε εξαρτώνται.
Η αναπαραγωγική περίοδος είναι από την πρώιμη άνοιξη μέχρι το τέλος της άνοιξης και η πτερόρροια κατά τους θερινούς μήνες, από τέλη Ιουλίου, Αύγουστο έως αργοπορημένο τον Σεπτέμβριο.
Πτερόρροια περνά κάθε πουλί, είτε ζευγαρώσει είτε όχι.
Η μόνη αλληλεπίδραση που μπορεί να ειπωθεί είναι πως επειδή και οι δύο καταστάσεις απαιτούν καλή κατάσταση υγείας, αν το πουλάκι επιβαρυνθεί από την μία, θα δυσκολευτεί να ανταπεξέλθει στην άλλη. Αυτό εξαρτάται από εμάς, κυρίως ως προς την διατροφή και την γυμναστική που τους παρέχουμε.
Είχες κάτι άλλο στο μυαλό σου ρωτώντας τα παραπάνω;
 
Η πτερόρροια είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία.
Βοηθά το πτηνό να απαλλαγεί από τα παλιά και φθαρμένα φτερά για να αποκτήσει νέα, καθαρά και ικανά να το βοηθήσουν να ξεπεράσει τα κρύα του χειμώνα.
Είναι μια διαδικασία που θα περάσουν όλα τα πουλιά μία φορά το χρόνο και σε φυσιολογικές συνθήκες θα γίνει το καλοκαίρι.
Σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρχαν καθυστερημένες γέννες πουλιών μπορεί αυτή η διαδικασία να καθυστερήσει δίνοντας το καναρίνι προτεραιότητα στους φορείς των γονιδίων του που είναι τα παιδιά του και όχι στην υγεία του.
Ένας λοιπόν βασικός λόγος που θα πρέπει η αναπαραγωγή των καναρινιών να σταματά στο τέλος της άνοιξης είναι κι αυτός.
Εξαιρέσεις στον κανόνα της πτερόρροιας, θα βρούμε μόνο στα μικρά πουλάκια που γεννήθηκαν την τρέχουσα χρονιά και είτε θα περάσουν μία την εφηβική.. είτε δύο αν έχουν γεννηθεί στους πρώτους μήνες του έτους.
Αν διαβάσεις στο άρθρο https://petbirds.gr/article/bird-moulting/ θα σου φύγουν πολλές απορίες.
Υπάρχει όμως περίπτωση για πολλούς λόγους που περιγράφονται και στο επόμενο άρθρο κάποιο πουλί να περάσει και https://community.petbirds.gr/threads/Παθολογική-πτερόρροια-των-πτηνών.17665/
Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και κάποιες άλλες περιπτώσεις
όπως με τη https://community.petbirds.gr/threads/Ραγδαία-πτερόρροια-πτηνών.28417/
Συνεπώς πτερόρροια το καναρίνι φυσιολογικά θα περάσει... έτσι ή αλλιώς.
 
Και να προσθέσω πως τα καναρίνια είναι ζώα που εξαρτώνται από τον ήλιο κυρίως, δηλαδή το πότε θα πυρώσουν και θα έχουν διάθεση για ζευγάρωμα και το πότε θα αρχίσουν να αλλάζουν φτερά εξαρτάται κυρίως από τις ώρες και την ένταση της ημερήσιας ηλιοφάνειας που δέχονται καθημερινά και μετά από την θερμοκρασία. :)
 
Back
Top