Ασθένειες Πτερόρροια και άσθμα καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης NADIA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Εχω ένα καναρίνι το οποίο αυτην την περίοδο μαδάει παρα πολύ αλλά ταυτόχρονα κάνει έναν περίεργο θόρυβο όταν ανασαίνει και κελαϊδάει με μια βραχνάδα σαν να έχει άσμα. Αυτό το είχε ξαναπάθει και πριν δύο χρόνια περίπου και του είχα δώσει μέχρι και φάρμακο για τα ακάρεα γιατί είχαμε δοκιμάσει τα πάντα με τον κτηνίατρο και δεν το βοήθησε τίποτα και κάποια στιγμή του πέρασε με τα πολλά...
Όσον αφορά για αυτήν την περίοδο, δεν το έχω βγάλει ακόμα εξω για να κρυώσει και από καθαριότητα το προσέχω πάρα πολύ, συνεπώς δεν μπορώ να φανταστώ οτι είναι κάτι σοβαρό. Εχω παρατηρήσει οτι οταν του πέφτουν τα φτερά του επιδεινώνεται και το "άσμα", ίσως επειδή αγχώνεται (δεν ξέρω). Το θέμα είναι οτι μόνο με το pterophene ή μόνο με το asminine δεν βλέπω αποτέλεσμα. Γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν είναι σωστό να του χορηγησω και τα δύο ταυτόχρονα;

Το θέμα είναι γιατί σου κάνει πτερόρροια τέτοια εποχή.
Είναι σε πολύ ζεστό σημείο, πάνω απο 25-28 β; Υπάρχει μεγάλη διάρκεια φωτισμού, 14-15 ώρες;
Υπάρχει κάποιο εξωπαράσιτο;
Το Muta-vit (Orlux) θα βοηθήσει.
-Οταν υπάρχει πτώση του ανοσοποιητικού(διάρκεια πτερόρροιας), τότε θα εμφανιστούν
και όλες οι ασθένειες που φέρει σαν ξενιστής το πουλάκι. Μπορεί να είναι κάποια
ακάρεα της τραχείας, ή κάποιο άλλο αναπνευστικό νόσημα. Μόνο γιατρός μπορεί
να πεί με σιγουριά.Αν πρόκειται για άκαρι η λύση είναι ιβερμεκτίνη και ένα
πενθήμερο αντιβίωσης, με ακολούθως παροχή προβιωτικών και πολυβιταμινών.
Pulmosan Anti-windpipemite
Aviosan
Liviferm

Και τα άλλα δύο καναρίνια που έχω τους πέφτανε τα φτερά και τους έδωσα pterophene και τους πέρασε. Στο άλλο όμως επιμένει και συνοδεύεται η πτερόρροια με την βραχνάδα και την ανάσα με θόρυβο. Γενικά μου μαδάνε περίπου 2 φορές το χρονο και η διατροφή τους δεν είναι ελλιπείς σε βιταμίνες για να φανταστώ οτι οφείλεται σε αυτό. Η θερμοκρασία ίσως να είναι ένας λόγος αλλά δεν γίνεται και να μην έχουμε αναμμένο καλοριφέρ στο σπίτι...

Αυτό που με στεναχωρεί είναι η περίεργη ανάσα του και η βραχνάδα στο κελάηδησμα. Την πτερόρροια θα την αντιμετωπίσω και με την βιταμίνη που μου προτείνεται.. Το άλλο όμως πως; Μπορεί η πτερόρροια να επιδεινώνει το άσμα; Και εάν ναι, τότε τι πρέπει να κάνω; Δεν εμπιστεύομαι πια τους κτηνιάτρους... Και αυτοί ψάχνοντας πάνε για να βρούνε τί φταίει αφου καταλήγουν να μου προτείνουν όλα τα φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά!

Για να δώσεις κάποιο φάρμακο στα πουλάκι
πρέπει πρώτα να γίνει διάγνωση.Απο τί πάσχει.
Το βράχνιασμα και το άσθμα είναι συμπτώματα.
Διάγνωση για την ασθένεια που προκαλεί αυτά τα συμπτώματα
απο μακρυά δεν μπορεί να γίνει,όπως καταλαβαίνεις.
Υποψίες εκφράζουμε και πιθανές λύσεις γι' αυτές.
Το θέμα της πτερόρροιας πρέπει να λύσεις.Χωρίς να έχει
λυθεί αυτό, ότι και να κάνεις, δεν θα έχεις ποτέ απόλυτα υγιή πουλιά.
Κάθε φορά που θα βρίσκονται σ' αυτήν την κατάσταση όλο και κάτι θα παρουσιάζουν.☹

Σχετικά θέματα

Back