Διατροφή Πτερόρροια και διατροφή budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eugene21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eugene21

PB New Member
Εγγραφή
24 Νοε 2022
Μηνύματα
80
Πόλη
Athens
Καλησπέρα πάλι εγώ!!!
Τα γλυκάκια μου άρχισαν να έχουν ποιο έντονη πτερόρροια.

Από την αρχή που τα έχω (15.11.22) έχαναν μόνο τα λευκά εσωτερικά πούπουλα που δεν τους έδινα σημασία. Τώρα βλέπω ότι χάνουν και έγχρωμα και τα παρακάτω φτερά της φωτογραφίας

Τι θηλυκό έχει χάσει μόνο φτερά (μακριά της φώτο) και το αρσενικό χάνει μερικά έγχρωμα

Να φανταστώ ότι έχουμε μπει κανονικά σε πτερόρροια, αλλά δεν τα πάμε καλά με τις τροφές
Τρώνε σπόρους σε καθημερινή βάση, έχουν φαει μόνο καρότο, αν και τους έχω βάλει αγγούρι, ανιθο, μαϊντανό, μπρόκολο - μη βρασμένο, είδα τελικά ότι πρέπει να είναι ελαφρά βρασμένο.
Τρώνε επίσης αυγό μια φορά την εβδομάδα και στην τελευταία μου παραγγελία έχω βάλει δύο Pellets για να δοκιμάσω ποια μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά :

https://petgo.gr/product/nutribird-b14-versele-laga/


Έχω δοκιμάσει και αυτα αλλά δεν τα πλησιάσουν, μετά τα έβαζα στην βασική τους ταΐστρα αλλά δεν ξέρω αν τρώγονται ή τελικά πετιούνται γιατί είναι πολύ ψιλά

Είμαστε ήδη σε αγωγή για μεγαβακτηρια με nystamysyn


Πώς μπορώ να ενισχύσω παραπάνω την διατροφή τους σε περίπτωση που δεν αποδεκτούν τα νέα Pellets?

Αυγό μπορώ να δίνω 2-3 φορές την εβδομάδα ή θα είναι πολύ?


Μπάνιο κάνει μόνο το αρσενικό (γαλάζιο) το θηλυκό αρνείται πεισματικά να μπει στην μπανιέρα και ούτε ο ψεκασμός της αρέσει
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20230115_140107.webp
    Screenshot_20230115_140107.webp
    72,3 KB · Προβολές: 15
  • Screenshot_20230106_154430.webp
    Screenshot_20230106_154430.webp
    23,1 KB · Προβολές: 16
@Eugene21 Γεια σου Ευγενία!! Λοιπόν όσον αφορά τις εταιρίες για τα πελλετ που ανέφερες η Harrison κατά την άποψη μου ποιοτικα ειναι ενα επίπεδο επάνω , καθώς χρησιμοποιεί μονο βιολογικά προϊόντα (συμφωνα με τα λεγόμενα της),αν και η τιμή τους ειναι λιγο Τσιμπημενη.
Μια άλλη εξαιρετική εταιρία κατά την άποψη μου μαζί με την Harrison είναι η Ζupreem.
Επειδή δεν ειναι μονο θέμα ποιότητας αλλά και προτιμησης θα σου έλεγα ότι κάνεις πολυ καλα να πειραματιστείς λιγάκι για να καταλήξεις σε μια εταιρία που να έχει αποδοχή.
Οπωσδήποτε τώρα στην πτεροροια που οι διατροφικές ανάγκες είναι αυξημένες,αυξησε το αυγό στις 2 φορές την εβδομάδα με το τσόφλι, καλο βρασμένο περιπου 18 λεπτα.
Για τα λαχανικά θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και αρακά ελαφρώς βρασμένο 2-3 λεπτακια, καθώς μαζί με το μπρόκολο αποτελουν σημαντική πηγη πρωτεινης.
Αφου τρώνε κάποια λαχανικά έστω και ελαφρώς βρασμενα είναι πολυ καλο,οποτε συνέχισε να τα προσφερεις σε τακτά χρονικά διαστήματα αν τα τρώνε με αυτό το τρόπο.
Για τα πελλετ να ξέρεις δεν υπάρχει παντα αποδοχή από τα πουλια, μην σε ανησυχεί αν τελικά δεν φάνε πελλετ , μια διατροφη με καλο μείγμα σπόρων, αυγό, και λαχανικά ειναι αρκετή στην Πτεροροια κατά την προσωπική μου άποψη.

Ευχομαι όλα να πανε καλα με την αγωγή και το προβλημα του μικρου να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν!!🙂
 
@Anna Maria Mp σε ευχαριστώ!!! Εύχομαι να συνηθίσουν κάτι από τα δύο (Pellets ή λαχανικά) γιατί μέχρι στιγμής κάθε προσπάθεια είναι αποτυχημένη. Μόνο το καρότο τρώνε- για το οποίο τρελαίνονται, ααα και τα σπόρια από τις πιπεριές, αν δουν τα σπόρια μαζί με μέρος από την πιπεριά δεν τα ακουμπάνε.
Θα συνεχίσω να προσφέρω με την ελπίδα ότι θα μάθουν κάποια στιγμή 😊

Σε ευχαριστώ και πάλι
 
Καλημέρα. Κι εγώ θα έλεγα να εμπλουτίσεις τη διατροφή τους, αλλά με την ακόλουθη επιφύλαξη.
Όσο βρίσκονται σε θεραπεία με νυστασίνη, αν το φάρμακο προσλαμβάνεται από το νερό της ποτίστρας, αν δλδ δεν τους το δίνεις εσύ στο στόμα με τη σύριγγα, θα έλεγα για όσο είναι υπό θεραπεία να μην τους δίνεις τίποτα που να περιέχει υγρασία (ακόμα και αυγό), ώστε να αναγκάζονται να πίνουν από το νερό τους για να προσλαμβάνουν ικανή ποσότητα φαρμάκου. Ούτως ή άλλως το είδος θεωρείται ότι είναι πουλί της ερήμου και δεν πίνει παρά λίγο νερό.
 
@ianos τους την δίνω με σύριγγα, γιατί πραγματικά δεν ξέρω πόσο και αν πίνουν νερό. Το αρσενικό το έχω δει να κάνει επιδρομές στην ποτίστρα, το θηλυκό σπάνια και ειδικά αυτές τις μέρες πρέπει να έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει ποτίστρα στο κλουβί
 
Back
Top