Ασθένειες Πτερόρροια σε καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης lianna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα. Έχω παρατηρήσει ότι εδώ και δύο εβδομάδες το καναρίνι μου έχει αρχίσει την πτερόρροια. Τα περισσότερα πούπουλα τα χάνει κυρίως απο τα φτερά του. Δεν τραγουδά κι ενώ τρέφεται κανονικά παρατηρώ ότι αρκετές φορές είναι υποτονικός και νυστάζει. Δεν "φουσκώνει" και δεν έχει δύσπνοια. Του πήρα βιταμίνες της bogena "rui-help extra" τις οποίες βάζω στο νερό. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω και γενικά είναι φυσιολογικό να έχει πτερόρροια αυτήν την εποχή ή μήπως φταίει ότι τον έχω μέσα στο σπίτι;

Οχι αυτην την εποχη η πτεροροια δεν ειναι φυσιολογικη. Στο σπιτι σου τι θερμοκρασια εχεις;Ενδεχομενως εαν ειναι υψηλη να οφειλεται εκει η πτερορροια. Ριξε μια ματια σε τυχον παρασιτα(ψειρες, ακαρεα)
Κ θα σου προτεινα να το βγαλεις εξω. Ο καιρος ειναι πολυ καλος και το φως του ηλιου θα κανει καλο στο πτερωμα του.

Αν και είναι αρκετά νωρίς για να ξεκινήσει η φυσιολογική πτερόροια, βρισκω φυσιολογική την συμπεριφορά του να ειναι υποτονικός. Οπως θα διαβασεις και στο αρθρο αυτό Διαχείριση της Πτερόρροιας , η πτερόρροια είναι μια επίπονη διαδικασία που δικαιολογεί απολύτως μια τετοια συμπεριφορά. Οι πληροφορίες που βρισκονται στο άρθρο είναι πολύ βοηθητικές για την περίπτωση σου!

Είναι γεγονός ότι πριν μου τον χαρίσουν ζούσε έξω. Εγώ τον έχω μέσα λόγω του ότι στο μπαλκόνι μου φυσάει πολύ και δεν υπάρχει μέρος που να προστατεύεται. Όμως το σπίτι μου είναι ηλιόλουστο και τον έχω δίπλα στο παράθυρο. Η θερμοκρασία που έχω είναι γύρω στους 20 βαθμούς. Επίσης είμαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα του κλουβίού του και συχνά ψεκάζω αυτόν και το κλουβί για τα ακάρεα. Όμως αν και έχω διαβάσει κάποια άρθρα για τις ψείρες και τα ακάρεα δεν γνωρίζω πως θα τα εντοπίσω!

Μέσα στο σπίτι, τα φώτα μένουν ανοιχτά μέχρι αργά, συνήθως.☹
Αυτό, είναι ο πρώτος λόγος που μπερδεύει το εσωτερικό ρολόι των πουλιών που ζούν έτσι.
Μια καλή βοήθεια, δοκιμασμένη, προσφέρει το Muta-vit (Orlux)

καλημέρα
Αν το καναρίνι ήταν έξω συνέχισε να το βγάζεις κάποιες ωρες της μέρας θα του κάνει κάλο σωστη διατροφή κανά φρουτό όχι συνέχειακαι βιταμίνες στο νερό και αυτές όχι κάθε μέρα, αν ψαξεις θα βρεις αρκετα post που θα σε βοηθησουν.:)
Αν δεν υπάρχουν άλλα σημάδια να σε ανησυχούν δεν είναι τίποτα βέβαια αυτη την εποχή δεν είναι όντως σωστή η πτερορροια αλλα αυτά θα σημβούν ΄κάθε πτήνο είναι διαφορετικό.😛

Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας. Θα τις εφαρμόσω και ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Back