Ασθένειες Πτερόρροια 20 Δεκεμβρίου 2013

Εγγραφή
21 Ιουν 2013
Μηνύματα
2
Καλησπέρα σ’ όλη την πανέμορφη παρέα!
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα καναρίνια μου είναι 20 Δεκεμβρίου και αρκετά απ’ αυτά επανήλθαν στη πτερόρροια , από την άλλη δύο θηλυκές γεννούν αυγά
Οι συνθήκες που τα έχω είναι στην είσοδο ενός υπογείου ( λόγω έλλειψης χώρου ) ούτε μέσα - ούτε έξω, έχω καλύψει την είσοδο με διαφανές νάιλον και είναι δίπλα από το λεβητοστάσιο που τον χειμώνα τα κρατάει στους 14-18 βαθμούς C, με τεχνικό φωτισμό 3 μικρών λαμπτήρων φθορίου και ενός κοινού ηλεκτρονικού, επίσης με την βοήθεια δύο χρονοδιακοπτών προσπαθώ να τους δημιουργήσω την ανατολή – δύση.
Από διατροφή χρησιμοποιώ για τροφή την 55 της Deli Nature , αυγοτροφή αναμεμειγμένη με βιταμίνη, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και σπόρους υγείας, κυγό μία φορά την εβδομάδα και μέρα παρά μέρα μήλο, μπρόκολο κλπ. Μία φορά την εβδομάδα πολυβιταμίνες και καθημερινά καθαρό νερό …
Θέλω να μπω στην προετοιμασία αναπαραγωγής ( μιας και μου κάνουν αυγά) αλλά με προβληματίζει η πτερόρροια.
Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω ;
 
Καλησπέρα Δημητρη. Ποσες ωρες εχουν τωρα φωτισμο τα καναρίνια σου; Επισης γιατι δινεις ολο αυτο το κοκτειλ τροφών, βιταμινων, αυγων και φρούτων απο τωρα; Το χειμώνα τα πουλια θα ταν καλύτερο να μην εχουν τοσο πλούσια διατροφη, το ιδανικο θα ηταν να εδινες απλη τροφη και αυγοτροφη μια φορα την βδομαδα η στις 10 μερες, φρουτο επισης. Πιστευω εχεις διεγειρει τα πουλια με την διατροφη που τους κανεις,. Η διατροφη με
πολλα φρούτα και βιταμινες συχνα ειναι διατροφη
που κανουμε την περίοδο της πτερορροιας οταν και τα πουλια εχουν μεγαλυτερες διατροφικες αναγκες και λογω του τελους της αναπαραγωγής αλλα και της αλλαγης φτερωματος. Οι πολυβιταμινες ΚΑΤΑ την ταπεινη μου γνωμη παντα και απο την λιγη εμπειρία που εχω ειναι καλύτερα να δίνονται μερικες μερες συνεχομενες (4-5).Αν θες να ετοιμασεις τα πουλιά για αναπαραγωγή τοτε θα ταν καλυτερο να δωσεις βιταμινη Ε. Η γνωμη μου ειναι οτι ειναι ακομα νωρις για να ζευγαρωσεις τα πουλια γιατι ετσι τους αλλαζεις τις εποχες τους... Κανε μια μινι διαιτα στα πουλια μιας και μπαινουμε στον Ιανουάριο σε λιγες μερες και κατα το τελος Ιανουαρίου αρχες Φεβρουαρίου να ξεκινησεις να τα προετοιμαζεις με βιταμινες κτλ.. Αυγα που σου γεννουν; Στις ταιστρες η τους εχεις φωλιες;
 
Γεια σου καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα πουλάκια σου! Συμφωνώ ότι είναι ακατάλληλη περίοδος για αναπαραγωγή. Επίσης έχεις προσέξει μήπως υπάρχουν αναθυμιάσεις στον χώρος λόγω λεβητοστάσιου; Θα ξέρεις ότι τα καναρίνια έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό. :)
 
Υπόφυση
Η υπόφυση είναι ένας αδένας ο οποίος είναι μέρος του εγκεφάλου. Η υπόφυση είναι μέρος του υποθαλάμου, με τον οποίο συνδέεται μέσω του μίσχου. Παράγει ορμόνες με διάφορες δράσεις. Η υπόφυση νευρολογικά αποτελείται από δύο διακριτά μέρη, το οπίσθιο (νευροϋπόφυση) και το πρόσθιο λοβό (αδενοϋπόφυση). Ο οπίσθιος λοβός έχει νευρολογική προέλευση. Τα δύο μέρη συνδέονται με το υποφυσιακό αγγειακό σύστημα που προέρχεται από την άνω υποφυσιακή αρτηρία.
Η έκκριση ορμονών από την υπόφυση ελέγχεται από ουσίες που εκκρίνει ο υποθάλαμος. Αυτές οι ουσίες φτάνουν μέσω του υποφυσιακού αγγειακού συστήματος. Από την υπόφυση εκκρίνεται μια ποικιλία ορμονών όπως η φλοιοτρόπος ορμόνη, η ωχρινοτροπίνη ορμόνη, η ωοθηλακιοτρόπος ορμόνη, τη θυρεοειδοτρόπος ορμόνη, η αυξητική ορμόνη και την προλακτίνη. Αυτές οι ορμόνες απελευθερώνονται στη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, ο υποθάλαμος επικοινωνεί με την υπόφυση με την υποθαλαμοϋποφυσιακή οδός. Από αυτή την οδό μεταφέρονται μέσω νευραξόνων οι ορμόνες αγγειοπιεσίνη και ωκυτοκίνη
Η επίφυση είναι ενδοκρινής αδένας του σώματος. Είναι η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία την καθιστούν φωτοευαίσθητο ενδοκρινή αδένα, δίνοντας της προηγμένες ικανότητες.
Έχει το μέγεθος περίπου ενός μπιζελιού και βρίσκεται τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, στην τρίτη κοιλία, πτυχωμένη σε μία αύλακα, η οποία δημιουργείται από την καμπυλότητα των δύο θαλαμικών σωμάτων.
Οι λειτουργίες τις επίφυσης είναι πολυ σημαντικές ως προς την επιρροή που έχουν σε πολλά όργανα και αδένες του σώματος.
Λίγα λόγια για τους αδένες που με την σειρά τους παράγουν ορμόνες που έχουν ρυθμιστηκή δράση στον οργανισμό, όταν ένα πουλί έρθει σε αναπαραγωγή έχει αβγά η ταΐζει παράγετε μια ορμόνη η προλακτίνη που σταματάει την πτερόρροια. Γνώμη μου είναι ότι το παράκανες με το φως.

Διαχειρηση αναπαραγωγής(του Dr. Gianluca Todisco) - - Αρχική - Αρχική
 
Αντρεα πολυ ωραιο αρθρο αλλα και η σελιδα που εχεις βαλει λινκ με πολλες πληροφορίες.Ισως ειναι συνδιασμος των 2, διατροφη -φωτισμος.
 
Ανδρέα, επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς, το μήνυμά σου έχει καμία σχέση με τη συζήτηση που κάνουμε εδώ; Είναι καλύτερα να μας εξηγήσεις ο ίδιος τι θέλεις να πεις.
 
Καλησπέρα Stavro ! Μερικά πουλάκια τα έχω ίσως και τρία χρόνια σ' αυτό το χώρο...
Καλησπέρα djpietro ! Ο φωτισμός είναι από τις 07.00 έως τις 19.00 αυτή την περίοδο, την διατροφή αυτή ακολουθώ ακριβώς γιατί πολλά από τα πουλάκια ξαναμπήκαν στην πτερόρροια, όσο για τις πολυβιταμίνες για αυτή την περίοδο είναι μία φορά την εβδομάδα και κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τρείς φορές. Δεν έχω σκοπό να τα ζευγαρώσω από τώρα μία σκέψη έκανα για τις κανάρες που κάνουν αυγά στη σχάρα του πάτου και κάθονται όλη μέρα με κρεμασμένα τα πόδια.
Καλησπέρα Maria p ! Όχι δεν υπάρχουν αναθυμιάσεις τον ίδιο χώρο μοιράζομαι και 'γω όλη μέρα με τα πουλάκια...
Καλησπέρα Andrea ! Αν πω πως κατάλαβα και πολλά πράγματα θα είναι ψέμα, ίσως δεν ήθελα κι' όλας ίσως γιατί η υπόφυση του υποθαλάμου του δικού μου εγκεφάλου έχει καεί εδώ και πολύ καιρό λόγω του ότι οι καρωτίδες δεν τον αιματώνουν σωστά. Το ότι το παράκανα με το φώς το κατάλαβα 😀.
 
Καλησπέρα Stavro ! Μερικά πουλάκια τα έχω ίσως και τρία χρόνια σ' αυτό το χώρο...
Εάν υπήρχε μόνο το πρόβλημα της πτερόροιας, το μυαλό μου θα πήγαινε περισσότερο σε διατροφική διαταραχή. Το γεγονός όμως ότι έχεις θηλυκά που γεννούν αυτή την εποχή με κάνει να σκέφτομαι και τις συνθήκες περιβάλλοντος.

Τα πουλιά θα πρέπει να περνούν από όλες τις εποχές, ακόμη και σε συνθήκες εκτροφής που οι εποχές προσομοιώνονται. Σήμερα, είναι η μικρότερη μέρα του χρόνου και από τη στιγμή που δεν είχες σκοπό να τα ζευγαρώσεις θα έπρεπε να το αντιλαμβάνονται και τα πουλιά σε κλειστό χώρο. Η διάρκεια του φωτός δηλαδή και η θερμοκρασία θα έπρεπε να είναι πάνω-κάτω παρόμοιες.

Χωρίς να αποκλείω το πρόβλημα να βρίσκεται στη διατροφή τους, κοίταξε αυτό που σου είπα και έλεγξε τα επίσης για παράσιτα. Στη θέση σου πάντως δεν θα έβαζα τα πουλιά για αναπαραγωγή προτού καταλάβω τι φταίει γι αυτό που τους συμβαίνει και πριν τους δώσω το χρόνο να αναρώσουν πλήρως.

Τέλος, μην αποκλείεις αυτό που σου είπε η Μαρία. Τα τοξικά αέρια βλάπτουν τα πουλιά σε πολύ μικρότερες δόσεις από αυτές που μπορούμε να αντιληφθούμε εμείς. Διάβασε λιγάκι αυτό αν θέλεις Teflon ο σιωπηλός δολοφόνος των πουλιών
 
Back
Top