Γενικά Πτηνό συντροφιάς για εσωτερικό χώρο

GreekMan72

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2017
Μηνύματα
2.149
Πόλη
Ραφήνα
Καλημέρα σας φίλοι μου,

Σε πρόσφατη ερώτηση φίλου μου θα ήθελα την βοήθεια σας.
Θέλει ένα πουλάκι για παρέα. Δεν έχει δυνατότητα να το στεγάσει σε εξωτερικό χώρο, όμως έχει την δυνατότητα να το έχει σε δωμάτιο του σπιτιού του οποίο είναι γενικά ήσυχο, ευήλιο και χωρίς μυρωδιές κλπ.

Επειδή ξέρω (κι αυτό σχετικό..) μόνο από καναρίνια, δεν του το πρότεινα σαν επιλογή κάτω από την λογική ότι χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες στην εσωτερική εκτροφή.. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος γιατί μιλάμε μόνο για ένα πουλάκι( ή έστω κι ένα ζευγάρι από κάποιο άλλο είδος)

Τι θα προτείνατε;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
 
ότι χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες στην εσωτερική εκτροφή
επειδή εγώ έχω δυο αρσενικά καναρίνια σε εσωτερικό χώρο (το ένα δέκα χρόνια και το άλλο οκτώ)θα πω ότι δεν θεωρώ ότι χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο.
ακολουθώ την ίδια διατροφή όλο τον χρόνο(σπόρους μανιτόμπα, χορταρικά, λαχανικά 3-4 φορές την εβδομάδα) εκτός από την περίοδο της πτερόρροιας που τους βάζω λίγο αυγουλάκι να τρώνε(δεν τα ζευγαρώνω οπότε δεν κάνουμε διατροφική προετοιμασία. Δεν μένουν έξω το χειμώνα και δεν χρειάζονται ενισχυμένη με λιπαρούς σπόρους διατροφή).
αρέσει και στους δυο πολύ το μπάνιο, οπότε κάνουν κάθε μέρα (εάν δεν βάλω μπανιέρα κάνουν στην ποτίστρα τους)
και ηλιοθεραπεία τον χειμώνα πρωινές ώρες, το καλοκαίρι απογευματινές(πάντα πίσω από ανοιχτό παράθυρο με σήτα)
θεωρώ ότι ένα καναρινάκι είναι ιδανική παρέα.
εάν ασχοληθεί και λίγο ο φίλος σου θα μπορεί να έχει και κάποια περισσότερη επαφή με το πουλάκι,όπως έχουμε εμείς με τον ναμ ναμ . Δεν φοβάται τους ανθρώπους. Κάθεται σε χέρια και φυσικά τρώει από το χέρι μας,ότι του δώσουμε.
 
Συμφωνώ κι εγώ. Εφόσον θέλει πουλάκι για κλουβί το καναρίνι φαίνεται ως η πιο ιδανική επιλογή. Εκτός κι αν μπορεί να πάρει ζευγάρι, οπότε και τα ζεμπρακια είναι πάρα πολύ γλυκά και εύκολα στην φροντίδα τους.
 
Σε ευχαριστώ πολύ @douke-soula . Tα έχεις μαζί τα καναρίνια σου ή σε ξεχωριστά κλουβιά; Πάντα είχα την εντύπωση ότι ένα καναρίνι περνάει καλύτερα έξω, ειδικά εάν δεν του εξασφαλίσεις τις κατάλληλες συνθήκες μέσα. Οι ευγενικές και περιεκτικές σου συμβουλές με κάνουν να αναθεωρώ αυτή μου την άποψη..

Ωστόσο.. και τα ζεμπράκια που προτείνει η @ζιζι είναι μια πολύ καλή επιλογη. Σε ευχαριστώ Ζωή! Του είπα για τα ζεμπράκια (όπως και για παπαγαλάκι) στην κουβέντα μας, αλλά για παπαγαλάκια ξέρω ελάχιστα και για ζεμπράκια οι γνώσεις μου είναι στο απόλυτο μηδέν..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν πάρει ένα παπαγαλάκι μόνο του και το έχει μόνιμα μέσα στο κλουβί, άδικα θα το ταλαιπωρήσει. Δεν θα είναι ευτυχισμένο. Εκτός κι αν πάρει δύο.
Τα ζεμπρακια από την άλλη είναι πολύ πιο εύκολα και έχουν λιγότερες απαιτήσεις (αναφέρομαι πάντα σε ζευγάρι). Μια 60αρα ζευγαρωστρα, μια καλή τροφή και κατά τα άλλα είναι όπως τα καναρίνια. Δοκιμάζουν πολύ εύκολα αυγό, φρούτα, λαχανικά και λατρεύουν το μπάνιο.
 
Φαίνεται σαν μια τίμια επιλογη, και τώρα που διάβαζα ένα σχετικό άρθρο εδω είδα ότι όντως μέσα θα είναι καλύτερα σε σχέση με έξω μιας και έχουν θέμα με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Για κλουβι θα του δωσω εγω μια απο τις 60αρες ζευγαρωστρες μου συν ολα τα παρελκομενα.. Εννοείται ότι θα του πω για ζευγάρι..

Εαν δεν πεσουν στο "τραπέζι" άλλες γνώμες, νομίζω ότι μέχρι στιγμής αυτή είναι μια καλή επιλογη.
 
Tα έχεις μαζί τα καναρίνια σου ή σε ξεχωριστά κλουβιά.
έχω για το καθένα μια εξηντάρα ζευγαρώστρα.
ένα καναρίνι περνάει καλύτερα έξω
πίστευα το ίδιο, μέχρι που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι.όταν έμενα στον Πειραιά, το μπαλκονάκι του πρώτου ορόφου,ήταν προφυλαγμένο από αέρα, βροχή και πολύ έκθεση στον ήλιο. Τα καναρινάκια που είχα πριν χρόνια ζούσαν μια χαρά.
δυστυχώς οι εδώ συνθήκες, είναι πολύ διαφορετικές. Τα μπαλκόνια είναι περίεργα και οι τέντες δεν βοηθούν καθόλου, ούτε με τον πολύ αέρα (που ακόμα και το καλοκαίρι είναι ενοχλητικός ) ούτε με τον ήλιο. έτσι μένουν μέσα.
όλη μέρα κελαηδούν, απαντάνε όταν τους μιλάω και (εκτός από τον ναμ ναμ που μας ήρθε με πρόβλημα στα ποδαράκια του και εξακολουθεί να το έχει )δεν έχουν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα υγείας.
αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα,ότι ένας σχετικά ήσυχος, ευάερος και ευήλιος εσωτερικός χώρος και σωστή διατροφή, μπορούν να προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να ζήσει ένα ή περισσότερα καναρίνια ή εξωτικά
και τα ζεμπράκια που προτείνει η @ζιζι είναι μια πολύ καλή επιλογη.
και τα ζεμπράκια, είναι μια καλή επιλογή. Δεν θα τα πρότεινα όμως γιατί πολλαπλασιάζονται πολύύύ εύκολα και δεν ξέρω εάν ο φίλος σου θα το ήθελε😂
 
Σε ευχαριστώ πολύ Σούλα!
Εκεί που θα μπει το κλουβί είναι ένας χώρος που κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ήσυχος και ευήλιος.
Για το βράδυ..λίγο ποιο πέρα είναι το καθιστικό του φίλου. Οπότε μέχρι καποια ώρα θα υπάρχει χαμηλός φωτισμός, (ένα πορτατίφ, μια τηλεόραση κλπ) και υποθέτω και καποια μικρο πέρα-δώθε. Όχι όμως κακός χαμός.. Όμως το ωράριο ύπνου δεν θα είναι αυτό της φύσης.. Μάλλον θα κοιμάτε λίγο ποιο αργά.. Δεν θα το βλάψει αυτό μακροχρόνια το καναρίνι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα! Συμφωνώ και εγώ για τα ζεμπρακια! Είναι από τα πιο εύκολα πουλιά χωρίς μεγάλες απαιτήσεις! Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείσια τα οποία μπορεί να επιλέξει!
 
Δεν θα το βλάψει αυτό μακροχρόνια το καναρίνι;
σαν τι βλάβη εννοείς;
ο Βίνσεντ είναι 12 χρονών (ήταν 4 όταν μου τον έδωσαν ) και το μόνο που έχει αλλάξει τα τελευταία 2-3 χρόνια, είναι ο χρόνος της πτερόρροιας... Πρώτα ξεκίναγε μέσα Αυγούστου και τελείωνε κατά τις 20 Σεπτεμβρίου. Τώρα μπορεί να πιάσει και 10 Οκτώβρη
τον ναμναμ τον έχουμε 10 χρόνια (δεν ξέρω το παρελθόν του.ήρθε ένα σούρουπο στο μπαλκόνι ) και το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν κελαηδάει τόσο πολύ στην πτερόρροια (παλιά δεν σταμάταγε )
 
Εννοώ ώρες ύπνου αργά και πέραν της δύσης του ηλίου που μπορεί να δημιουργήσουν κόπωση και δεν ξέρω τι άλλο..

Όμως είσαι κατατοπιστικότατη Σούλα και σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον χρόνο σου. Είναι πολλά τα χρονιά και αυτό από μόνο του δείχνει ότι μάλλον δεν έχει να φοβηθεί και πολλά έχοντας ένα καναρίνι.
 
Συμφωνώ σε όλα με τη Σούλα κι εγώ τα καναρίνια μου πάντα μέσα στο σπίτι τα είχα.
Με τα ζεμπράκια, θα μπλέξει με γέννες κι αυγά...

Αμα δεν έχει γαμψό ράμφος, δεν είναι ζυγοδάχτυλο και δεν τσιρίζει, δεν λέει τίποτα. 😛
Ο άνθρωπος Ανέστη δεν ζήτησε να γίνει... 😛υπηρέτρια, ένα πουλάκι θέλει!
 
Προσωπικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με τα ζεμπρακια μου για αυτό και τα πρότεινα σαν εναλλακτική λύση. Τα χρόνια που ήθελα και μπορούσα να τα ζευγαρωσω, ζευγαρωναν 2 φορές τον χρόνο. Το ζευγαρι μου μου έδωσε για τελευταία φορά μικρά δύο χρόνια πριν φύγω από την Ελλάδα. Μετά δεν τους ξαναεβαλα φωλιά επειδή οι νέοι γείτονες στην πολυκατοικία είχαν πρόβλημα με τις φωνουλες των μικρών που ζητούσαν φαγητό. Τα δύο επόμενα χρόνια που ήμουν εκεί αλλά και τα τρία χρόνια που είναι με τους γονείς μου δεν ξαναζευγαρωσαν και ούτε είδαμε ποτέ αυγα στον πάτο. Το ίδιο και τα μικρά τους που ζουν όλα μαζί αρσενικά και θηλυκά. Θεωρώ ότι με την κατάλληλη διατροφή και τις κατάλληλες ώρες ύπνου ελέγχονται όλα.
 
Καλήμερα φίλοι μου, Μίλησα στον φίλο.. Και του έθεσα όλες τις προτάσεις σας. Έκανε κι αυτός τις σκέψεις του και κατέληξε στο... Καναρίνι:).
Έχει ακούσει και τα δικά μου όποτε είναι σχετικά επηρεασμένος.. Να το πούμε αυτό.
Τον ενημέρωσα ότι η καλύτερη περίοδος για αγορά είναι κατά Οκτώβριο, Νοέμβριο που θα έχουν ωριμάσει η γέννες αυτής της αναπαραγωγικής περιόδου αλλά είναι.. Ανυπόμονος και με παρακάλεσε να του βρω ένα.. Και μάλιστα θέλει "ένα από αυτά τα άσπρα ή κόκκινα"..άρα χρώματος.. Το κάλο είναι ότι ο τύπος είναι πολύ μεθοδικός και τυπικός με ο,τι ασχολείται οπότε είμαι σίγουρος ότι το πουλάκι θα εχει τις καλυτερες συνθηκες.
Άλλωστε μένουμε πολύ κοντά και θα έχω κι εγώ την..υψηλή εποπτεία ώσπου να μπει σε μια ρουτίνα..
Θα βάλω εδώ μια σχετική αγγελία αναζητήσης και βλέπουμε..

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας! Έμαθα νέα πράγματα για είδη που δεν γνώριζα και μου έχουν κινήσει πολύ το ενδιαφέρον..
 
Back
Top