Ασθένειες Πτώση μαλλιών-φτερώματος στο κεφάλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kypas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kypas

PB New Member
Εγγραφή
20 Σεπ 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας,
Είμαι νέος στην ομαδα. Γράφω σχετικά με το καναρίνι μου το οποίο είχε αρχίσει πριν καιρό να βγάζει ένα εξόγκωμα πάνω από το ράμφος σα σπυρί και σιγά σιγά άρχισε να του πέφτει και το τρίχωμα στο κεφάλι. Πάνε κοντά 10 μήνες από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το σπυρί αλλά τώρα η κατασταση με τις τρίχες είναι τραγική. Αν εξαιρέσεις το ότι πλέον δεν τραγουδάει δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο στις κινήσεις του. Όποιος μπορεί να βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.IMG_20200920_010038.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έγραψα "μαλλιά" για να εξηγήσω ότι είναι στο κεφαλι. Το κλουβί είναι στο μπαλκόνι σε σκιά. Δεν το χτυπάει κατευθείαν ο ήλιος. Από τροφή κελαιδινη και την κίτρινη τη βιταμίνη του δίνω.
 
Από τροφή κελαιδινη και την κίτρινη τη βιταμίνη του δίνω
Ως βασική τροφή πρέπει να δίνεις ένα συσκευασμένο επώνυμο μείγμα σπόρων όπως αυτά εδώ https://petbirds.gr/product-category/birds/foods/seed-mixtures/ Αυτή την κίτρινη σκόνη σταμάτησε την, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διατροφική αξία.

Ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί μαζί με το πουλί.
 
Το πουλί τρωει ειναι ζωηρο η κάθεται φουσκομενω πάντως εστω και προληπτικα πρεπει να βρεις ενα πτηνοπαθολογο να το βλέπει μια φορα το χρόνο. Στη φωτο μου Φαίνεται σα να περναει μια δυσκολη πτερρορια. Βραστο αυγο πρεπει να δινεις οπωσδήποτε .
 
@Tony Forpus ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με το θέμα όμως με αυτό πάνω από το ραμφος,?
 
Back
Top