Ασθένειες Πτώση πούπουλων μετά απο θεραπεία

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης psysonic
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

psysonic

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2014
Μηνύματα
58
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα και καλή χρονιά. μετά απο οδηγίες κτηνιάτρου έδωσα στο καναρίνι για 15 μερες anti-stress και pterophene για πτερροροια που είχε και δεν σταματούσε. Μετά το τέλος της θεραπείας ξεκίνησε δυο μέρες να κελαηδάει και δεν έχασε πούπουλα. Παρατηρούσα όμως οτι ξυνόταν λίγο. σήμερα, είδα στο κλουβί έχει χάσει αρκετά πούπουλα και έχει σταματήσει πάλι να κελαηδάει. Θα μπορούσα να του βάλω spot on σε περίπτωση που είναι ψείρες;έχει σημασία για αυτό το φάρμακο οτι πριν έκανε θεραπεία για πτερρόρια και έπαιρνε κάτι άλλο; έχετε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό?ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Γιώργο καλημέρα και καλή χρονιά!
1. Το πουλάκι το έχεις μέσα στο σπίτι ή έξω;
2. Πέρασε κανονικά πτερόρροια το καλοκαίρι που πέρασε;
 
το πουλακι βρισκεται πανω στην ταρατσα, μεσα οχι εξω. Ξεκινησε πτερρορια το σεπτεμβριο κ απο τοτε χανει πουπουλα.
 
Μήπως είναι χρονική συγκυρία;
Λίγα πούπουλα δεν είναι απαραίτητο να μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε πτερόρροια (είτε φυσιολογική, είτε εκτός εποχής).
Τα φτερά για τα πουλιά είναι ένα σοβαρότατο πτητικό και προστατευτικό εργαλείο και πολύ εύκολα καταστρέφονται από τις επαφές με άλλα πουλιά ή εξαρτήσεις του χώρου ή από κακές πτήσεις μέσα στους κλειστούς χώρους που τα έχουμε.
Η αυτοσυντήρηση και η πολλών ετών εξέλιξη οδηγεί τα ίδια τα πουλιά κατά τη διάρκεια της περιποίησης να απομακρύνουν τον "χαλασμένο" πτητικό εξοπλισμό (κατεστραμμένα φτερά) και να επιτρέψουν το ξεκίνημα της δημιουργίας νέων φτερών. Όπως όλοι γνωρίζουμε για να αλλαχτεί ένα κατεστραμμένο φτερό θα πρέπει να βγει από το θύλακά του.
Αν τα φτερά που βλέπεις είναι λίγα και υπάρχουν για μια - δυο μέρες τότε πιθανόν να συμβαίνει κάτι ανάλογο, αν χρονικά επιμένει ή τα πούπουλα που βλέπεις είναι πολλά τότε μιλάμε εκ νέου.
 
Tον τσέκαρα και σήμερα και έχει χασει πολλά πούπουλα και αρχίζει και λεπταίνει και η ουρά του, εχει χάσει και απο κει! Είδα στον πάτο 2 μεγάλα φτερά!
 
Καλή διατροφή τότε.
Ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα για να καλύψουμε τις ανάγκες του πουλιού.
Και υπομονή να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
+να μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις!
 
Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ με τη θηλυκια την κοκατιλίνα μου. Θα με βοηθούσε πολύ αν ενημέρωνες για τις εξελίξεις! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!
 
Αγόρασα το Muta-vit της versele - laga σε σκονη! Μου ειπαν απο το πετ σοπ να το βάζω για δυο εβδομάδες αφου μαδάει και μετα να το μειωσω στις 3 φορες την εβδομαδα! Σημερα του το εβαλα πρωτη μερα, του το διελυσα στο νερο του. Για 100 ml ποτιστρα του βαλα λιγο λιγοτερο απο το μισο κουταλακι που εχει μεσα το κουτι.
 
για 100 ml ποτιστρα του βαλα λιγο λιγοτερο απο το μισο κουταλακι που εχει μεσα το κουτι.
Γιατί έβαλες το μισό? Αν θυμάμαι καλά είναι όλο το κοταλάκι / μεζουρίτσα που έχει μέσα στα 100 ml.
 
ενα κουταλακι ολοκληρο ειναι για 250 ml νερο.η ποτιστρα μ ειναι 100ML!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Η δοσολογια "Μία κουταλιά μεζούρα (1 γρ.) σε 250 ml πόσιμου νερού ή σε 100 γρ. μαλακής τροφής ή αυγοτροφής.".
https://petbirds.gr/product/oropharma-muta-vit-versele-laga/

Αρα ουτε μισο κουταλακι επρεπε.. μισο κοφτ θα ελεγα
 
Nαι το διατυπωσα λαθος. Εβαλα λιγο λιγοτερο απο μισο :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top