Γενικά Πτώση φτερών σε Cockatoo

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης EFTHIMIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

EFTHIMIS

PB Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
350
Πόλη
Καστοριά
παιδια αν γνωριζει καποιος ο κοκατουα μου εχει μερικα φτερα που ειναι σαν να εχουν ξεφτυσει και του πεφτου 5-6 τη μερα, μηπως ξερει να μου πει κανεις αν τα αλλαζει η αν του πεφτουν απο καποιο αλλο λογο; Ειναι 9μηνων!
 
νομιζω οτι τα καθαριζει αλλα αυτα φαινονται πολυ απαλα σαν βαμβακι να πιανεις, δεν εχω προσεξει αν τα βγαζει αυτο η αν πεφτουν μονα τους!
'
 
Κι ο δικος μου εχει ξεκινησει πτερορροια, την περιμενα λιγο αργοτερα ειναι η αληθεια, μιας και το Σεπτεμβρη δεν ηταν κανονικη η πτερορροια του εχασε μονο 2-3 φτερα απο την ουρα και τις φτερουγες. Στο πετ σοπ που ψωνιζω εδω εχουν φερει εναν κοκατου περιπου ιδιας ηλικιας με τον δικο σου και περναει κι αυτος πτερορροια. Προχτες μαλιστα του "καθαρισα" μερικα απο τα καινουρια φτερα στο κεφαλι που ειχαν ολοκληρωθει και ο μαγαζατορας δεν τον ειχε βοηθησει.
 
Πρέπει να παρακολουθήσεις το πουλί μόνος σου αν βγάζει τα φτερά του και αν τα ξεφτίζει. 5 πούπουλα την ημέρα δεν είναι τίποτα. Μπάνιο κάνει; Έχεις κάνει κάποιες εξετάσεις για την υγεία του; Διατροφικά το καλύπτεις όσο πρέπει; Θερμοκρασία χώρου; Υγιεινή; Έχει αρκετές ώρες παρέα με κάποιον;
 
τον εχω 2μερες μονο και τον εχω παρει απο την ροδο απο τον κυριακο αν σας ειναι γνωστος και μου ειπε οτι ειναι υγιεστατος, μπανιο δεν του εκανα ακομη απο τροφη του δεινω απο τις καλυτερες και πολλα φρεσκα φρουτα, το κλουβι το εχω στο δωματιο μου και του κανω παρεα ολη μερα!
 
πως μπορω να γνωριζω ποια φτερα πρεπει να του βγαλω; Και πως μπορω να τον κανω μπανιο;
 
Δύο μέρες πέρασαν απο τότε; https://community.petbirds.gr/threads/Πήρα-τον-δικό-μου-κοκατούα.9604/
Αφού τον πήρες απο εκτροφέα γιατί δεν τον ενοχλείς με ένα τηλέφωνο να σου πει το ιστορικό του πουλιού, πότε πέρασε πτερόροια κτλ.

Τα φτερά που αναφέρει ο Ανέστης πιο πάνω είναι τα φτερά συνήθως στο κεφάλι του πουλιού και εκεί δεν έχει πρόσβαση να τα καθαρίσει (δεν φτάνει). Τα νέα φτερά που ξεπροβάλουν είναι μέσα σε κέλυφος και θα πρέπει αυτό το κέλυφος να βγεί για να ''ανασάνει το φτερό''. Αυτό το κάνεις εσύ και τραβάς τα ''καλαμάκια'' για να ξεπροβάλει το νεό φτερό. Μπάνιο του βάζεις και κάνει, τον ψεκάζεις με καποιο βαποριζατερ, ή τον πάς στο μπάνιο και τον κάνεις εκεί.
 
πως μπορω να γνωριζω ποια φτερα πρεπει να του βγαλω; Και πως μπορω να τον κανω μπανιο;

Εαν δεν ειναι ετοιμα τα φτερα για να τα καθαρισεις τοτε πονανε λιγο αν τα πιεσεις γι αυτο καντο προσεκτικα ξεκινωντας απο την "μυτουλα" της μεμβρανης αυτης και μεχρι εκει που θα σε αφησει χωρις να πονεσει. Μπορει να μην καθαρισει ολο το φτερομε τη μια αν δεν ειναι ετοιμο οποτε το κανεις το υπολοιπο αλλη φορα που θα το πετυχεις με τα δαχτυλα σου οταν τον χαιδευεις. :)

Το μπανιο οπως σου ειπε κι ο Γρηγορης βοηθαει πολυ αυτην ειδικα την περιοδο ακομη και σε καθημερινη βαση ειναι καλο να γινεται. Προσοχη στα ρευματα μεχρι να στεγνωσει, αν καθεται να τον σκουπισεις ελαφρα με μια πετσετα καλως αλλιως αφησε τον ετσι, θα στεγνωσει μονος του. Μην σκεφτεις να χρησιμοποιησεις πιστολακι... 😀
 
Back
Top