Αναπαραγωγή Πυρωμένη η κανάρα ενώ ο αρσενικός όχι

NikosMaria

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλη την παρέα! Η μια μου καναρα, φαίνεται να είναι πολύ πυρωμενη, κινείται συνέχεια στο κλουβί και κάνει το χαρτί από τον πάτο του κλουβιού φίλο και φτερό. Δεν προλαβαίνω να αλλάξω χαρτί κυριολεκτικά. Ο αρσενικός που προορίζω να βάλω μαζί της δεν είναι καθόλου έτοιμος ακόμα. Τι μου προτείνεται να κάνω; Λόγο απειρίας δεν τα ετοίμασα ώστε να πυρώσουν μαζί.. να της βάλω φωλιά; Να συνεχίζω να αλλάζω χαρτί σαν να μην τρέχει τίποτα; Να τη βάλω με τον αρσενικό και ας είναι ανέτοιμος; Έχω μπερδευτεί..
 
να της βάλω φωλιά;
Οχι
Να συνεχίζω να αλλάζω χαρτί σαν να μην τρέχει τίποτα;
Να το βγάλεις το χαρτί και να το αντικαταστήσεις με άμμο ή ζεόλιθο ή κάποιο άλλο υπόστρωμα.

Ο αρσενικός που προορίζω να βάλω μαζί της δεν είναι καθόλου έτοιμος ακόμα.
Τα πουλιά βρίσκονται σε ζευγαρώστρα ?
Ο αρσενικός δεν κελαηδάει ?
Ποια είναι η διατροφή τους ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστώ για την απάντηση! Είναι σε ζευγαρωστρα. Ο αρσενικός ενώ κελαηδούσε κανονικά, εδώ και καμία δεκαριά μέρες δεν κελαηδάει. Είναι κινητικός, δε φαίνεται να είναι άρρωστος, απλά σταμάτησε να κελαηδάει. Τα αλλαξα θέση στο σπίτι για να έχουν φως και σκέφτηκα πως ίσως να φταίει αυτό. Ζεολιθο τους είχα πάντα, απλά αύξανε πολύ το βάρος, επειδή έχω ζευγαρωστρες σε πυργο και το αλλαξα. Θα το ξαναβάλω όμως. Τρώνε Manitoba t3 platino, μια ουδέτερη αυγοτροφη μαλακή (raggio), την οποία αυξάνω σταδιακά από 3 φορές την έβδομαδα σε καθημερινή. Τους δίνω επίσης αυγό, μπρόκολο, φρέσκια ρίγανη και που και που καλαμπόκι η μήλο. Έχω ξεκινήσει βιταμίνη Ε στα αρσενικά 3 φορές την εβδομάδα και στα θηλυκά πιο αραιά. Επίσης δίνω στα θηλυκά ασβέστιο.
 
Να το βγάλω;
Ναι να το βγάλεις και να αφήσεις μόνο το κάγκελο.
Παρακολούθησε την συμπεριφορά του κάναρου και της κανάρας, θα πρέπει να την ταΐζει και να προσπαθεί να είναι κοντά της.
Το κλουβί τοποθέτησε το σε ένα σταθερό σημείο και μην το αλλάξεις.
Φρόντισε να υπάρχει σουπιοκόκκαλο στην κανάρα.
Αν δεις ταΐσματα και έντονο ενδιαφέρον βάλε φωλιά και δώσε λίγο νήμα στην κανάρα, αν αρχίσει να φτιάχνει φωλιά κανονικά βάλε το υπόλοιπο νήμα και βγάλε το διαχωριστικό.
 
Back
Top