Αναπαραγωγή Πυρωσε απ το πουθενα!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dreil
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dreil

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Αθήνα
Εχω στην κατοχη μου μια γκριζα καναρα η οποια ειναι 3 χρονων... Το συγκεκριμενο πουλι το ειχα αγορασει πριν 2 χρονια και οσο κι αν προσπαθησα να το ζευγαρωσω δεν καταφερα τιποτα.Φετος δεν μπηκα καν στην διαδικασια να της κανω προετοιμασια και την ειχα μονη της απεναντι σε ενα σκαρθακι. Τελικα απ το πουθενα μου πυρωσε😱και χτες εκανε το πρωτο αυγο! Το θεμα ειναι οτι παροτι της ειχα φωλια και υλικο αυτη εκανε ενα αυγο χτες στον πατο του κλουβιου. Ετσι γεμισα μια εσωτερικη φωλια με υλικο και της εβαλα το αυγο. Σημερα δεν εχει γεννησει αλλο, ακομα... Τουλαχιστον γιατι και χτες κοντα στις 12 το γεννησε. Πως πιστευετε οτι πρεπει να λειτουργησω;Να την αφησω με το σκαρθι με το οποιο τα πανε πολυ καλα;(εχω δει και φιλια και προσπαθεια ζευγαρωματος απο το σκαρθι)Να της κανω μια δεκαημερη προετοιμασια αφου τελειωσει τις γεννες και βλεπουμε; Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη:)
 
αφησε την με το σκαρθι. Κανε τις και προετοιμασια.
 
αφου εχει ταιριαξει με το σκαρθι εκμεταλευσουτο βαλτην με το σκαρθι και αστην να γεννησει μολις τελειωσει τα αυγα μετα απο μια εβδομαδα παρτης τα αυγα βαλε βιταμινες και ασβεστιο στο νερο να εχεις παντα πλουσια τροφη μεσα στο κλουβι και περιμενε για την δευτερη γεννα. Κατα μεγαλη πιθανοτητα θα εχεις επιτυχιες(στην θεση σου αυτα θα εκανα)Με το καλο να ζευγαρωσουν και να δωσουν απογονους καλη επιτυχια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: dreil
Αστο με το σκαρθι.Αφου τελειωσει τα αυγα κανε ωοσκοπηση οταν τα αυγα θα ειναι 6ημερων και αμα ειναι ασπορα πετα τα και αστην να ξαναγεννησει(αφου της χορηγησεις βιταμινες). Ετσι πυρωμενη που θα ειναι δεν προκειται να αντισταθει στο σκαρθι σου. Καλη επιτυχια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: dreil
συμπληρωματικα στα λογια του Κωστα θα σου ελεγα να κοιταξεις εδω
https://community.petbirds.gr/threads/Πληροφορίες-για-την-ωοσκόπηση-των-αυγών.125/ και αν δεν σε βοηθα βαλε στην αναζητηση του φορουμ "ωοσκοπηση" και σιγουρα θα βρεις βοηθεια αν δεν γνωριζεις πως γινεται. Αν η καναρα δεν κανει αλλα αυγα και στο αυγο που πιθανον της βαζεις αφηνει το τσοφλι ή δεν ακουμπαει το σουπιοκοκκαλο(που πιθανον επισης να εχεις)τοτε βαλτεις συμπληρωμα ασβεστιου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: dreil
Τελικα η καναρα δεν εχει κανει αλλο αβγο... Με το σκαρθακι τα πανε μια χαρα. Σουπιοκοκκαλο αβγο και αβγοτροφη υπαρχουν συνεχως μεσα στο κλουβι. Με το υλικο φωλιας ασχολειται περισσοτερο το σκαρθι και δεν βλεπω καμια προσπαθεια απ την καναρα για δημιουργια φωλιας. Τι προτεινετε να κάνω;
 
Back
Top