Γενικά Πωλείται ακριβά ένας παπαγάλος σε σκουριασμένο κλουβί

takis1964

PB Known Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
3.634
Πόλη
Αρτέμιδα
Κοιταζοντας την χρυση ευκαιρια χθες, επεσε στο ματι μου ενας κιτρινος κονουρας γλυκητατος
πανεμορφο πουλακι αλλα το κλουβακι του σκετη θλιψη, γεματο σκουριες και ουτε ενα παιχνιδι, τουλαχιστον δεν φαινοτανε! Ο τυπος που το πουλαει 300 συζητήσιμη ειναι και στην περιοχη μου Λουτσα! Σε καποια στιγμη σκεφτηκα το πουλακι αυτο σε ενα μεγαλο κλουβι με τα παιχνιδια του τι ευτυχισμενο θα ηταν, αλλα μετα λεω ποιος ξερει τι ψυχολογικα μπορει να εχει! αυτο ειναι το θεμα οταν κοιτας για καποιο πουλακι που πωλειται απο καποιον, τι ζωη εχει κανει και τι χαρακτηρα εχει διαμορφώσει!

111152715_407617_x (1)-min.webp 2222152715_579745_x-min.webp 333152715_556083_x-min.webp
 
Αυτή η σκουριά του κλουβιού, ειδικά για παπαγάλο είναι θανατηφόρα, το πουλί έχει πτερόρροια, δεν ξέρουμε βέβαια πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία.
Τι να πεις, κι εγώ από λύπηση πήρα τα περισσότερα πουλιά μου, ζουν βέβαια αλλά αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω αρκετά προβλήματα.
 
Θεέ μου πόσο πολύ θα ήθελα να το σώσω αυτό το πουλάκι. Η ψυχή μου πονάει με αυτές τις φώτο.. ☹
Δαχτυλίδι έχει; Μπορούμε να μάθουμε την ηλικία του;
 
Εχει δακτυλίδι στο αριστερό πόδι, πρώτη φωτογραφία. Πολύ όμορφη σκέψη Τάκη, εύχομαι να το σκοτώνει και μεταφορικά ο τύπος και να πέσει σκόντο.

off..
Όποιος έχει διάθεση να σώσει και ένα καρδερινοκάναρο(μάλλον),θα το βρεί στα ΚΤΕΛ έξω απο την αποθήκη δεμάτων Αχαίας σε υπεράθλια κατάσταση. Το γυροφέρνω στο μυαλό μου.
 
Εχει δακτυλίδι στο αριστερό πόδι, πρώτη φωτογραφία.
Μωρέ παρατηρητικότητα! 😛

Το γυροφέρνω στο μυαλό μου.
Βουρ Δημήτρη! Μην το πολυσκέφτεσαι! Σώστο και θα δούμε τι θα κάνουμε αν δεν μπορείς να έχεις κι άλλο πουλάκι!
 
Τι τιμη παιζει ο sun? Στην κατασταση που ειναι μιλαω! Τα 300 ειναι πολλα εννοειται
 
Βουρ Δημήτρη! Μην το πολυσκέφτεσαι! Σώστο και θα δούμε τι θα κάνουμε αν δεν μπορείς να έχεις κι άλλο πουλάκι!
Μπορώ να έχω, αυτές τις λίγες μέρες απουσίας σκέφτομαι του Πάσχα. Το πουλάκι είναι άθλιο, φαντάσου σιχαίνομαι. Το σπίτι της φίλης μου έχει μόνο ένα μπαλκόνι με τα πουλιά εκεί, η καραντίνα;Εγώ μένω ισόγειο=γάτες. Δεν έχω και επιπλέον προστατευτικό, σύν οτι είμαι ταπί και ψύχραιμος.
Έχω μια δουλεία στο Περιστέρι. Θα πάω να το πάρω και ότι βγεί..
Περιπτώσεις:
Α)Μπαίνω σαν κύριος, λέω γεία σας, μου δίνετε το πουλί ουτως ή άλλως είναι χάλια και θα πεθάνει.
Β)Δεν λέγεται (μόνο με pm συστάσεις)
Ακούω προτάσεις...

Ας μεταφερθεί το θέμα αλλού ή να γίνει εδώ μόνιμο για τέτοιου τύπου ενημερώσεις και πράξεις
 
Πηρα τηλ για τον sun ,Ο τυπος ηταν ασχετος, εφυγε η γιαγια του στο εξωτερικο και του τον αφησε και αυτος τον πουλαει στα 250 τελικη.Δεν ηξερε την ηλικια του, μαλλον 1-2 ετων μου ειπε! Δεν ειναι εξημερωμενος και οταν του ειπα για το κλουβι, μου ειπε οτι ηταν παλια φωτο και τωρα εχει αλλο κλουβι. (Το θεμα ειναι οτι καποτε ζουσε εκει )
 
Ναι, αλλά πείτε ενδεικτικές τιμές για αυτούς τους παπαγάλους ώστε να κινηθούμε κατάλληλα...
 
Tα sun conure εκτροφής με κλειστό δαχτυλίδι ηλικίας 3-4 μηνών κοστολογούνται στα 350-450 ευρώ βέβαια εχω δει και κατι 600αρια!
Τωρα οσον αφορά το συγκεκριμένο πουλάκι που σε ενδιαφέρει εχω να σου πω το 1ο και το βασικότερο οτι όπως και όλες οι κονουρες κανουν πολυ θόρυβο με το χαρακτηριστικό τους κράξιμο και ειναι ενα θέμα αν μένεις σε διαμέρισμα! 2ο αν εσυ δεν έχεις προβλημα με αυτο και θέλεις να προχωρήσεις στην αγορά του πουλιού θα σου πρότεινα όπως θα εκανα και εγω στη θέση σου να δω απο το δαχτυλίδι την ηλικία του πουλιού, χώρα προέλευσης, κατασταση ποδιών, φτερώματος αλλα και οπωσδήποτε εξέταση απο κάποιο πτηνιατρο και επειδή μένεις και λουτσα και ειμαςτε και γειτονακια μπορείς να πας στο Αττικό πάρκο που εχει έναν απο τους καλύτερους πτηνιατρους ώστε να δει το πουλάκι! Και 3ον οσον αφορά την τιμη απο τις φωτό που βλέπω ο τύπος που το πουλάει στη κατασταση που το εχει-είχε μια και σου ειπε οτι το εχει σε αλλο κλουβι πλέον φαίνεται οτι θελει να το ξεφορτωθεί οπότε σίγουρα θα το παρεις σε πολυ καλύτερη τιμη απο αυτή που σου ειπε!
 
Μιλησα μαζι του και μουπε οτι δεν το δινει κατω απο 250 και δευτερον οτι ειναι αγριο. Προφανως δεν εχει ασχοληθει κανενας μαζι του, διακοσμητικο θα ειναι! Εγω πρωτιστως ψαχνω για ημερο οποτε απλα φιλοσοφικα πλεον μιλαμε :)
 
Γιατί, τι θα μπορουσε να συμβαίνει;

Χιλιαδυο διαφορετικά σενάρια πέρα απο αυτό που είπε. Παίζουν και κλοπές γενικότερα. Κανονικά σε μια αγγελία της προκοπής πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του δαχτυλιδιού.
 
Σύμφωνω απόλυτα με τον Φοίβο, ειχα παει πριν 2 χρόνια να δω ενα παρόμοιο παπαγαλο sun conure και οταν εφτασα στο σπίτι του υποτιθέμενου εκτροφέα (απο χ. Ε.) με κατέβασε σε ενα υπόγειο χώρο με άπειρα άδεια κλουβιά και μεσα στη βρώμα χωρις ίχνος φωτός στο χώρο και κάπου στο βάθος χωμένο υπήρχε ενα υποτιθέμενο κλουβι με τον παπαγαλο μεσα (καναρίνι δε χώραγε ) ! Έπαθα σοκ . Το πουλί ειχε δαχτυλίδι αυτος μου ειχε πει οτι το πουλί ειναι 1 χρόνου και στο δαχτυλίδι σύμφωνα απο την ημερομηνία που ειχε ηταν 4 , επίσης του λείπανε τα μισά νύχια και απο τα 2 πόδια. Αλλα το καλύτερο το άφηνε για το τέλος οταν τον ρώτησα τι φύλλο ειναι και μου ειπε αρσενικο του λέω εχει τεστ Dna ; Μου λεει οχι! Και τον ρωτάω πως το ξερει τότε και μου απάντησε οτι η μάνα το πρόσεχε πιο πολυ αλλα και οτι το τάιζε πρώτο! Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Έχουμε ήδη περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες μελών του ΡΒ σε αγγελίες άγνωστων ανθρώπων. Είχαμε κάνει μια τέτοια συζήτηση πριν λίγο καιρό, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς ποιανού ήταν οι φωτογραφίες.
 
Επίσης έχουν ληστέψει ανθρώπους απο τέτοιου είδους αγγελίες. Καλύτερα να μην πηγαίνετε μόνοι και να φυλαγεστε. τα πουλια δεν εχουν θεση σε σκοτεινα υπογεια.

Έχουμε ήδη περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες μελών του ΡΒ σε αγγελίες άγνωστων ανθρώπων. Είχαμε κάνει μια τέτοια συζήτηση πριν λίγο καιρό, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς ποιανού ήταν οι φωτογραφίες.

Και δικιά μου υπήρξε.
 
Back
Top