Γενικά Πως αναγνωρίζουμε το teflon;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ιβαν
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ιβαν

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2022
Μηνύματα
347
Πόλη
θεσσαλονικη
Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν τα μαγειρικά σκεύη είναι από τεφλον αν δεν υπάρχουν οι ετικέτες ; Οι αναθυμιάσεις γινονται αισθητές και σε εμάς ;αυτό στην φωτογραφία περιέχει ;;;0887F4A2-2826-4D7D-B4B6-9B6CA7FA6664.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Ιβαν

οι λυσεις ειναι συγκεκριμενες
επικοινωνια με jumbo και ρωτας να σου πουν επισημα αν ειναι pfoa free
αν το εγραφε πανω( παιζεις και joker ανετα) σε επομενη βολτα το βλεπεις
με τετοιο κοστος χλωμο να εχει κεραμικη επιστρωση αρα θεωρεις οτι δεν ειναι καταλληλο και το χρησιμοποιεις για φυτωριο :-)

πρακτικα γινεται επικινδυνο οταν υπερθερμανθει πανω απο καποιους βαθμους αλλα επειδη δεν ψηνεις συνηθως στους 260 δεν θα υπερθερμανθει ποτε και ειναι σκευος φουρνου . Ο φροντιστης εχει την ευθυνη σε καθε περιπτωση . Κανε την ερευνα σου και αποφασιζεις το ρισκο που αξιζει να παρεις..Υπαρχουν και αλλοι τροποι να φτιαξεις muffins καθως και αλλου κοστους τετοια σκευη που η εταιρεια το αναφερει φατσα φορα οτι ειναι pfoa free. :-)

https://www.neoflam.com.au/buycookware/neoflam-eat-bake-taste-24-cup-mini-muffin-pan.html

 
@φιλομαθης όποτε ασφαλή είναι μόνο τα σκεύη με κεραμική επίστρωση ; Και λογικά είναι πολυ ακριβότερα ; Αυτά που απλώς γράφουν μεταλλικό σκεύος πρέπει να αποσυρθούν ; Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
 
@Ιβαν Δεν ειπα κατι τετοιο αλλα θα εχεις προσεξει οτι πλεον τα αντικολλητικα(non jumbo ) τηγανια πλεον ειναι απο αλλα υλικα (και κεραμικα) και αρκετα ακριβα κλασσικα και αναγραφουν ρητα οτι ειναι pfoa free
Δεν ειναι απαγορευμενο υλικο προφανως αλλα πρεπει να τηρουνται καποιοι κανονες
Δεν σημαινει οτι δεν εχεις χρησιμοποιησει ηδη και πριν παρεις τον παπαγαλο καποιο σκευος με επιστρωση teflon. Θα διαβασες το αρθρο petbirds που αναφερει παρα πολλα πραγματα που εχουν τεφλον και οχι μονο τα μαγειρικα.
Αλλα γενικως αγοραζοντας low cost no name προιοντα που κανει εισαγωγη για την παρτη του καταστημα ειναι λιγο δυσκολο να βγαλεις ακρη. στα περισσοτερα πραγματα σε γενικες γραμμες ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις.Προσωπικη μου αποψη σε καθε περιπτωση.κλουβι αγοραζεις και με 30 ευρω αγοραζεις και με 400 ευρω..ε δε μπορει καποια διαφορα θα εχουν περα απο το κοστος marketing 😀
 
@φιλομαθης ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αληθεια ειναι οτι δεν μαγειρεύω ποτέ πάνω από 200 βαθμούς ούτε και το κλουβί του ειναι κοντά στην κουζίνα αλλά και πάλι δεν θέλω με τίποτα να το ρισκάρω !
 
Back
Top