Διατροφή Πως αποθηκεύουμε την αυγοτροφή του εμπορίου

Kostas Pyl

PB Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2022
Μηνύματα
596
Πόλη
Δυτική Ελλάδα
Καλησπέρα στην ομάδα. Ψάχνοντας πληροφορίες και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες αλλά και στο φόρουμ σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης σπόρων και αυγοτροφής βρήκα πληροφορίες κυρίως όμως για την αποθήκευση των σπόρων ενώ για την αυγοτροφή, και διευκρινίζω αναφέρομαι στην αυγοτροφή εμπορίου τύπου manitoba ή cede και όχι για την σπιτική αυγοτροφή, δεν βρήκα πολλές πληροφορίες. Παρότι για πολλούς έμπειρους εκτροφείς, εμπόρους, ιδιοκτήτες καναρινιών αυτά είναι απλά μαθηματικά για τους νέους σαν εμένα κατόχους είναι ένα θέμα που πρέπει να αποσαφηνίσω ώστε αφενός μεν να μην καταστρέψω το όποιο όφελος θα είχε το καναρίνι από την βρώση μιας σωστά αποθηκευμένης τροφής όσο και να αποτρέψω τυχόν έκθεση της υγείας του σε κίνδυνο. Ζητάω λοιπόν την αρωγή της ομάδας σχετικά με την αποθήκευση αυγοτροφής εμπορίου και επιπλέον πόση ποσότητα τοποθετούμε στην ταΐστρα και για πόσο χρόνο. Με απλά λόγια όση περισσέψει μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια την επόμενη μέρα; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 
@Kostas Pyl Η αβγοτροφή πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο αρκεί να είναι με αεροστεγές κλείσιμο για να μην πάρει υγρασία από το ψυγείο. Μπορείς να την αφήσεις στην συσκευασία της καλά κλεισμένη ή σε σακουλάκια και σε ένα βάζο ή μπολ που δεν θα περνάει η υγρασία του ψυγείου. Στην αβγοτροφή και όλη την ημέρα να την αφήσεις είναι μια χαρά. Την άλλη μέρα πάλι δεν θα πάθει κάτι αρκεί να μην έχεις προσθέσει λαχανικά ή ότι άλλο απλά δεν θα είναι τόσο φρέσκια.
 
Kostas Pyl καλύτερα η αυγοτροφή ψυγείο όπως σου είπε η @ΜΑΡΙΑαα . Ένα κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την εβδομάδα, την περίοδο της πτερόροιας, άλλοι δίνουν κ περισσότερες φορές την εποχή αυτή. Θα σου έλεγα εάν δεν την εχει φάει μες στην ημέρα, να την πετάς κ να του βάζεις φρέσκια την επόμενη φορά που θα του δωσεις.
 
@ΜΑΡΙΑαα Ευχαριστώ Μαρία, ενστικτωδώς , φοβούμενος δηλαδή την ευπάθεια αυτής λόγω αυγού, την έβαζα στο ψυγείο με λαστιχάκι αφού γύριζα το πάνω μέρος δυο τρεις φορές. Όποτε λογικά σύμφωνα με όσα έγραψες δεν θα έχει πρόβλημα. Ξέρεις μήπως αν είναι ορθό να γεμίζω την θήκη του αυγού κατά 2/3 με αυγοτροφή εμπορίου και μόλις κατεβαίνει στο 1/3 να συμπληρώνω ή να την αφήνω να αδειάζει τελείως πριν την αναπλήρωση; Ευχαριστώ.
[automerge]1660931933[/automerge]
@MARY58 Ευχαριστώ Μαρία δεν είδα την αναρτησή σου και έκανα ερώτηση την οποία δεν θα είχα κάνει αν την είχα δει. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, να είσαι καλά.
 
Αχ δε με αφήνετε να αγιάσω...

Δε χρειάζεται ψυγείο η αυγοτροφη.
Καλό κλείσιμο τη συσκευασία (ή άδειασε την σε ένα ταπερ) και αποθήκευση σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Γίνεται και στο ψυγείο προφανώς αλλά δεν "πρέπει".

Μάθετε μπαλίτσα 😄
 
Εγώ τώρα το καλοκαίρι όλες τις τροφές τις βάζω στο ψυγείο με τις υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να είναι υπερβολή δεν ξέρω αλλά στο πετ σοπ μου είχαν πει του κουνελιού να την βάζω ψυγείο το καλοκαίρι και έτσι έκανα για χρόνια και μια χρονιά λέω δεν θα πάθει κάτι μέχρι που μια μέρα γέμισε ζουζούνια. Ε όταν την πατάς μια φορά μετά είσαι πιο προσεκτικός ίσως και παραπάνω από όσο χρειάζεται αλλά καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
 
Αχ δε με αφήνετε να αγιάσω...
Αλήθεια είχες τέτοιο σκοπό ;;; Δεν σου τοχα!

Γίνεται και στο ψυγείο προφανώς αλλά δεν "πρέπει".
Γιατί; δεν "πρέπει" ; Εφόσον είναι σε αεροστεγές δοχείο; Να την βγάλω από το ψυγείο κ να την βάλω στο υπόγειο που δεν έχω;;;🤔
Μάθετε μπαλίτσα 😄
Μπορώ να επιλέξω τάβλι που ξέρω κ όλας;
 
@patrickios Το ότι δεν χρειάζεται μεταφράζεται από ότι καταλαβαίνω ότι δεν βλάπτει αλλά δεν ωφελεί κιόλας. Από τις δύο επιλογές νομίζω ότι είναι καλύτερα να επιλέξουμε αυτή που ίσως να είναι υπερβολική, ίσως να μήν ωφελεί αλλά μας κάνει να κοιμόμαστε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ειδικά εδώ που οι θερμοκρασίες είναι ψηλές και η ατμοσφαιρική υγρασία φτάνει πολλές φορές στο 90% καλύτερα να μην ρισκάρω. Ευχαριστώ πάντως .
 
@Kostas Pyl

Εννοείται πως ο καθένας επιλέγει αυτό που θεωρεί σωστό ή /και αυτό που τον εξυπηρετεί.
Ρώτησες ποιος είναι ο τρόπος συντήρησης της αυγοτροφης. Κι επειδή ειπώθηκε ότι πρέπει να μπει ψυγείο, διευκρίνησα ότι δεν είναι απαραιτο και αρκεί να είναι σε ένα δροσερό μέρος.

Αν τώρα κάποιος δε διαθέτει κάποιο τέτοιο μέρος, προφανώς το ψυγείο είναι μια καλή εναλλακτική.
 
@patrickios
Το τι είναι σωστό ψάχνουμε όλοι μας θέλω να πιστεύω το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θεωρούμε σωστό ή αυτό που μας βολεύει. Εδώ που τα λέμε θα με βόλευε εκτός ψυγείου αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Έγινε πάντως σαφές ότι υπό συνθήκες μπαίνει και εντός και εκτός ψυγείου. Ευχαριστώ.
 
Για τις ξηρές αυγοτροφές δεν υπάρχει φυσικά κουβέντα για ψυγείο. Οσον αφορα δε τις Patee , μια βόλτα στα πετσοπ είναι αρκετή για να τις δεί κανείς, σε τσουβαλάκια 15-20-30 κιλών, όλο τον χρόνο ανοικτές σε κοινή θέα, να πουλιόνται χύμα σαν "βιταμίνες" . Αλλά και οι φιρμάτες, δεν απέχουν πολύ απο τις χύμα σε συντηρητικά, που τους επιτρέπουν να διατηρούνται σε κατάσταση κατανάλωσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς αλλοιώσεις.
 
Back
Top