Ασθένειες Πως γίνεται να κελαηδάει το Gouldian μου στην πτερόρροια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kika

PB Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2021
Μηνύματα
499
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Περιμενα να περασει ο κρυος χειμωνας, και ψιλοπροβληματα με τα ποδια των 2 gouldian μου, για να τα βαλω επιτελους στο ιδιο κλουβι. Γνωριζονται βεβαια, γιατι τα βγαζω μερα παρα μερα ελευθερα στο δωματιο για 2ωρες και τρωνε μαζι εξτρα σπορους που τα βαζω, οπως fonio, καμελινα, σουσαμι, red millet κτλ Δυστυχως δεν υπαρχει αλλη δυνατοτητα, και τα εχω στο καθιστικο-σαλονι-ειναι αρκετα ημερα και εχουν μαθει το δωματιο. Εχει ομως ενα μηνα που λιγοτερο το θηλυκο,και περισσοτερο το αρσενικο ριχνουν καποια φτερα .Ενω το αρσενικο ειχε κανονικη πτερρορροια το καλοκαιρι! Τα φτερα μαζευονται στις γωνιες του κλουβιου του αρσενικου, το οποιο ομως κελαηδαει πολυ καλα για το ειδος του, ενω υποτιθεται οτι στην πτερρορροια δεν θα κελαηδουσε. Πως γινεται αυτο???
 
Καλημέρα.
Εχει ομως ενα μηνα που λιγοτερο το θηλυκο,και περισσοτερο το αρσενικο ριχνουν καποια φτερα
Κατά πάσα πιθανότητα περνάνε παθολογική πτερόρροια λόγω των συνθηκών διαβίωσης (εσωτερικός χώρος, υψηλές θερμοκρασίες)
Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η διάρκεια του ημερήσιου φωτός, αν δεν ξυπνάνε και κοιμούνται με την Ανατολή και Δύση καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε διαφορετική εποχή (Καλοκαίρι).
κελαηδαει πολυ καλα για το ειδος του, ενω υποτιθεται οτι στην πτερρορροια δεν θα κελαηδουσε. Πως γινεται αυτο???
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα, παλαιότερα είχα καναρίνι που κελαηδούσε κανονικά κατά την διάρκεια της φυσιολογικής πτερόρροιας.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ δεν ειχα υπερβολικη ζεστη για gouldian,γιατι τη νυχτα που κλεινω το κλιματιστικο, η θερμοκρασια επεφτε απο τους 21 βαθμους στους 17-18. Η αληθεια ειναι ομως οτι δεν τα καλυπτα με κατι απο τις 5 που νυχτωνε, αλλα κατα τις 7 βραδυ( αν εκεινη την ωρα ετρεχα με τη μικρη σε φροντιστηρια κτλ) και ελειπα απο το σπιτι..τα δινω εδω και μια βδομαδα σταγονες για πτερρορροια της landmark feather up +collagen. παντως εχουν κεφια,δεν φαινονται αρρωστα.
 
Φρόντισε λίγο το ωράριο του ύπνου τους και όλα θα πάνε καλά.
Επίσης η επαφή με το φυσικό φως (χωρίς να παρεμβάλλονται τζάμια) είναι ευεργετική για αυτά.
Σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ επειδη ειναι αρκετα ημερα πουλακια,λεω να το προσπαθησω.Εχω βαλει την Ηρα ηδη στην 60αρα ζευγαρωστρα, και λεω να βαλω και τον Γκουλντυ μου,να συνηθισουν το νεο κλουβι. Και πιστευω ως τις 15 Μαρτιου θα ειναι καλα και το πτερωμα του Γκουλντυ,για να βαλω τοτε φωλια και αναλογα υλικα...
 
Η πτερορρροια δεν είναι κάτι παθολογικό. Σε σωστές συνθήκες τα παραδείσια πουλια την περνάνε ομαλά και απαρατήρητα. Δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε γυμνές περιοχές στο σώμα ούτε παρα πολλά μαζεμένα καρφάκια (pins). Οποτε δεν υπάρχει λόγος για ένα υγιές πουλι να σταματήσει να τσιτσιβίζει, η να χάνει διάθεση η όρεξη.

Το άλλο πράγμα που πρέπει να προσεχεις είναι ότι τα gouldians πυρώνουν με το φαγητό και όχι με θερμοκρασία, φωτισμό η εποχή του χρόνου. Οποτε πιθανόν οι συνθήκες και πρόγραμμα διατροφής σου τους φέρνει πρόωρα στην διαδικασία ζευγαρώματος.

Κανονικά η πτερορροια αρχίζει άμεσος μετά την αναπαραγωγή. Οποτε ίσος τα πουλια σου θα χρειαστουν λίγο χρόνο για αν στρώσουν. Μετά θα φτιάξουν δικό τους πρόγραμμα από χρόνο σε χρόνο και η πτερορροια και η αναπαραγωγή θα πάνε ρολοι. Αρκεί να ακολουθείς και εσύ τις ίδιες διαδικασίες κάθε χρόνο. π.χ. αρχίζεις προετοιμασία για αναπαραγωγή ίδιο μηνα κάθε χρόνο κτλ.
 
Back
Top