Αναπαραγωγή Πως δίνουμε το αυγό σε νεοσσό;

Εγγραφή
24 Ιουλ 2008
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Φίλοι και φίλες καλό απόγευμα.
Εχω τον πρώτο νεοσσό, το αυγό το χορηγούμε περασμένο απο σίτα η απλά το βάζουμε μισό μέσα στην αυγοθήκη όπως όταν δεν έχουν νεοσσούς;
Παρακαλώ απαντήστε μου, όποιοι ξέρετε,όσο το δυνατόν γρηγορώτερα.

Ευχαριστώ πολύ. :)
 
ΘΑ το δωσεις οπως το εδινες και στη προετοιμασια μην αλλαζεις συνηθειες στο ζευγαρι
 
ΒΙΚΗ- ΘΟΔΩΡΗ σας ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα της απάντησής σας, να τους δώσω και τίποτα άλλο; η μόνο το αυγό και τα μήλα, ραδικάκι κλπ.?
ευχαριστώ και πάλι.
 
Σπορους, μηλο, αυγοτροφη και αυγο ειναι αρκετα τωρα. Μπορεις επισης να δωσεις στο νερο πολυβιταμινη καθε 3-4 μερες οχι ομως κανα fertivit... Θα αρχισουν προβληματα. Μια απλη πολυβιταμινη
 
ΒΙΚΗ-ΘΟΔΩΡΗ και πάλι ευχαριστώ πολύ, αν καταλαβαίνω σωστά, η αυγιτροφή είναι κάτι διαφορετικό απο το αυγό, αρα πάω σε petshop να αγοράσω, καθώς και την πολυβιταμίνη.
Παιδιά, είμαι πρωτάρης σε τέτοια και η βοήθειά σας είναι πολύ σημαντική.
 
Σχετικα με το αυγο θα σας πω τι κανω. Ο καιρος ζεστανε και οταν βαζουμε μισο το αυγο δεν καταναλωνεται γρηγορα και πρεπει να το αποσυρουμε γιατι χαλαει ετσι το τριβω στο ρεντε,το μοιραζω σε 4 ζευγαρια και δεν εχω τον παραπανω φοβο αλλα ουτε και της υπερβολικης καταναλωσης αυγου. Αν παρατηρησατε οταν υπαρχουν νεοσσοι το αυγο ειναι η προτημηση των γονιων. Καλο ειναι να εχουν ποικοιλια τα μικρα.
 
ΒΙΚΗ-ΘΟΔΩΡΗ και πάλι ευχαριστώ πολύ, αν καταλαβαίνω σωστά, η αυγιτροφή είναι κάτι διαφορετικό απο το αυγό, αρα πάω σε petshop να αγοράσω, καθώς και την πολυβιταμίνη.
Παιδιά, είμαι πρωτάρης σε τέτοια και η βοήθειά σας είναι πολύ σημαντική.

Η έτοιμη αυγοτροφή είναι αυγό εμπλουτισμένο με βιταμίνες κλπ. Αν δεν έχεις πρόβλημα να βράζεις αυγά και να δίνεις, η αυγοτροφή δεν χρειάζεται γιατί είναι το ίδιο πράγμα. Επίσης μπορείς να φτιάξεις δική σου αυγοτροφή ώστε να δίνεις μέσω αυτής ό,τι εσύ θες στα πουλιά σου. Ένα παράδειγμα σου έδωσε ο Άρης, πολλά ακόμη υπάρχουν στο forum αν ψάξεις λίγο. Απλά αν μέχρι τώρα έδινες αυγό κομένο στα δύο μην το σταματήσεις τώρα, καθώς το ζευγάρι σου μπορεί επειδή δεν συνήθισε στην αυγοτροφή να μην την τρώει στην αρχή και αυτό θα ήταν ολέθριο για το νεοσσό. Το μήλο είναι πολύ σημαντικό επίσης για να πάρει ο νεοσσός βιταμίνες, αν δίνεις μήλο στην αρχή και πλούσια σε φρούτα διατροφή στη συνέχεια δεν χρειάζεται καν να πάρεις κάποια πολυβιταμίνη. Αν η διατροφή είναι φτωχή σε φρούτα και λαχανικά τότε η πολυβιταμίνη είναι απαραίτητη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Φίλε Βασίλη καλημέρα.
ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις, θα ψάξω όλα τα σχετικά άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο forum , και θα μάθω οτι είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς.
 
Back
Top