Γενικά Πως είμαι σίγουρη ότι τα lovebirds μου είναι ζευγάρι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης map
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

map

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2013
Μηνύματα
2
Έχω λοιπόν κι εγώ 4 Lovebirds, τα 2 από αυτά είναι ζευγαράκι(έτσι πιστεύω τουλάχιστον)..
Τους έχουμε βάλει φωλιά εδώ και πολύ καιρό διότι κάποια στιγμή νομίζαμε ότι το θηλυκό είναι έγκυος..
Φαινόταν αδιάθετο κλπ..
Το θέμα είναι ότι τελικά ποτέ δεν έγινε τίποτα! Τα έχω εδώ και δύο χρόνια αλλά τίποτα..Από διατροφή τρώνε παπαγαλίνη και ηλιόσπορους (χύμα).. Επίσης πάρα πολύ τους αρέσει το μήλο, αλλά και κάποια λαχανικά.. Το αυγό όσες φορές έχω βάλει έχει καταλήξει να είναι παιχνίδι τους 😛 κι όχι το φαγητό τους.. Δεν το άγγιξαν ποτέ!
Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω.. Έχει να κάνει με τη διατροφή ή μήπως δεν είναι αρσενικό και θηλυκό; Όσες φορές έχω δει το αρσενικό ή και τα δύο να είναι σε οίστρο είναι λες και το αρσενικό κυνηγάει το θηλυκό αλλά αυτό ξεφεύγει και δεν ανταποκρίνεται!
Ίσως σας ζάλισα αλλά ας μου ρίξει κάποιος τα φώτα του!
 

Συνημμένα

  • DSC_2263.webp
    DSC_2263.webp
    39,6 KB · Προβολές: 51
Δεν γινεται να βγει κανενα ασφαλες συμπερασμα απο φωτογραφιες για τα λαβμπερντς και μαλιστα απο μια φωτογραφια η οποια δεν ειναι καλη και δεν δειχνει τα σωματα και τη σταση των πουλιων. Ο πιο ασφαλης τροπος ειναι η εξεταση DNA με την οποια μαθαινεις το φυλο του καθε πουλιου στελνοντας μερικα φτερα στο εργαστηριο. :)

To οτι βλεπεις ενα πουλι να προσπαθει να στριμωξει το αλλο για να ζευγαρωσει δειχνει οτι δεν ειναι δεμενα σαν ζευγαρι κι αυτο μπορει να φερει τσακωμο και τραυματισμους. Τα λαβμπερντς και γενικοτερα οι παπαγαλοι ζευγαρωνουν "κοινη συναινεσει".

Γενικοτερα ομως τα θηλυκα λαβμπερντς ειναι ελαφρως πιο μεγαλοσωμα απο τα αρσενικα και στεκονται με μεγαλυτερη αποσταση αναμεσα στα ποδια τους πανω στις πατηθρες. Αυτα βεβαια δεν ειναι ασφαλη κριτηρια για να γνωριζεις με σιγουρια. Αν σκοπευεις σε αναπαραγωγη το καλυτερο θα ηταν να μαθεις με την DNA εξεταση των φτερων.
 
Back
Top