Διατροφή Πως είναι καλύτερα να αποθηκεύω την τροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης NikosMm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

NikosMm

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2019
Μηνύματα
151
Καλησπερα σε ολους... Θα ηθελα να ρωτησω οσο αφορα τις τροφες(σπορους αυγοτροφη κλπ). Ειναι καλητερα να διατηρειται σε σακουλες( συσκευασια) που τις παιρνω η θα ηταν καλυτερα να τις βαζω σε κουτια που κλεινουν αεροστεγως; Ετοιμη αυγοτροφη διατηρειται πιο φρεσκια σο ψυγειο για παραδειγμα η σε ενα κουτι με καπακι για να μην παινει αερα; Ευχαριστω...
 
Καλησπέρα Νίκο. Εγώ τροφή και αυγοτροφη, τα αποθηκεύω σε ταπερ τα οποία βάζω σε δροσερό μέρος σε ντουλάπι. Τους έξτρα σπόρους τους έχω σε βάζα τα οποία κλείνουν με καπάκι. Και αυτούς στο ίδιο μέρος που έχω την τροφή και την αυγοτροφη τους βάζω. Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ποτέ.
 
ετοιμη αυγοτροφη διατηρειται πιο φρεσκια σο ψυγειο για παραδειγμα η σε ενα κουτι με καπακι για να μην παινει αερα
Αντικατέστησε το "ή" με ένα "και" , και έχεις την απάντηση :)
 
Εγω την αυγοτροφή παιδιά στην κατάψυξη και για να μην την φανε "πετρα" παγωμενη οπως ειναι βαζω για 30 δευτερα στο πιο χαμηλο στα μικροκύματα, να ξεπαγωσει λιγο και τη δινω. Τα σπορια απλα τα χω στην ντουλαπα στο μπαλκονι και κλεινω τη συσκευασια με μανταλακι και δεν ειχα ποτέ θεμα. Όταν όμως η συσκευασία ανοιχτει στραβά (όπως με ένα κεχρί που ειχα) τα βαζω σε βαζακια, παλι στην ντουλαπα.
 
Tα μικροκύματα Νεκτάριε γενικά απέφευγε τα.Αλλάζουν την μοριακή δομή των τροφών, τις "στεγνώνουν" και καταστρέφουν την διατροφική τους αξία.. Κατά πάσα πιθανότητα η αυγοτροφή σου έχει χάσει πολύ από την αρχική της αξία με αυτή την διαδικασία..
Απο την μία, λοιπον, ψάχνεις την καλύτερη συνταγή για αυγοτροφή(και καλά κάνεις!) και από την άλλη την ακυρώνεις με τα μικροκύματα φίλε..

Γιατί όχι στο ψυγείο;
 
Back
Top