Γενικά Πως θα διώξω περιστέρια από τη σκεπή του σπιτιού;

αντρέας

PB Member
Εγγραφή
19 Φεβ 2007
Μηνύματα
50
Πόλη
Βόλος
Καλησπερα σε ολους!
Τους τελευτεους μηνες εχω τεραστιο προβλημα με κατι περιστερια που εχουν ερθει στη σκεπη του σπιτιου μου και εχουν λεροσει τα παντα! Δεν αντεχω αλλο να καθαριζω τα περιτοματα τους και απο οτι εχω καταλαβει πρεπει να εχουν ψοφισει και κανα δυο γιατι βλεπω και πευτουν απο την σκεπη μηκρα κοκαλακια περιστεριον ειναι μια αηδια!
Πως θα τα διοξω δεν παει αλλο ☹ δοκιμασα με κρεμασμενα cd τιποτα ομως! Περιμενο την αμεση βοηθεια σας!
 
ανεβα στη σκεπη, καθαρισετην, απο πουπουλα και κουτσουλιες και κλεισε τα μερη που περνουν με σητα η οτι αλλο εχεις. Αυτα τωρα εχουν και πουλια.
 
Προσοχη! Αν υπαρχουν φωλιες με αυγα ή μικρα μην τις χαλασεις! Κανε λιγη υπομονη να αδιασουν οι φωλιες, μετα διωξτα και κλεισε τις τρυπες.
 
Εχω δει κατι περιεργους περαν το ηληθιων ήχων "ξουτ" "ουστ" και τετοια παρεμφεροι.. Να κρεμουν cd, αυτα λεει τωρα. Γυαλιζουν και τα περιστερια απο την γυαλλαδα θαμπωνουν και φοβουνται να πλησιασουν... Παντως οπως ειπαν και οι προηγουμενοι περιμενε να περασει η αναπαραγωγικη φαση και μετα κανε οτι εινια να κανεις... Οχι τιποτα αλλο απλα να γεννησουν να βγουν τα μικρα κι ετσι να εχεις κι αλλα στη σκεπη σου..😀
Μη ξεχνας οτι κι αυτα εκει γεννηθηκαν ειναι το σπιτι τους...
 
Εγω απ' οτι καταλαβαινω δεν εχουν μπει μεσα στα κεραμιδια.Απλα καθονται πανω στην σκεπη.Αρα τι τρυπες να κλεισει;

Τα περιστερια παντως ειναι οντως πολυ ενοχλητικα και κυριως τα σπουργιτια. Ερχονται 2 σπουργιτια στο μπαλκονι κι οσο κι αν τα διωχνω αυτα ξαναγυρνανε. Μολις γυριζω την πλατη μου αυτα ξαναρχονται.
 
υπαρχη και ενας αλλος τροπος το κανουν σε μερικα αεροδρομια ηχογραφησε φωνες γερακιων βαλε το cd να πεζει και θα εξαφανιστουν με τον καιρο μαθενουν οτι ειναι μερος που εχει γερακια και δεν ερχοντε
 
δυσκολο να τα διωξεισ . Πρεπει να ανακαλυψεισ τον λογο που διαλεξαν να μεινουν σπιτι σου μαλον βρηκαν τροφη η εχουν βρει τρυπεσ για αν κανουν φωλιεσ . Αν κλεισεισ τισ τρυπεσ μαλλον τηα φυγουν. Για κεραμιδοσκεπεσ ειναι κακο μαντατο τα περιστερια γιατι απο τισ κουτσουλιεσ δημιουργουνται μικρα "φραγματα" στα λουκια απο τα κεραμιδια και σιγα σιγα νωτιζει μεσα η σκεπη. μου αρεσουν πολυ τα περιστερια σαν πτηνα αλα αυτοσ ειναι ο λογοσ που δεν πηρα περιστερια. μην τουσ σκοτωσεισ τα μικρα αστα να μεγαλωσουν και τα ξεφορτωνεσαι μετα. εμενα κατω απο τη σκεπη αναμεσα στα κεραμιδια και τη μονωση εχουν βρει φωλια δεκαδεσ νυχτεριδεσ και οχι μονο δεν με χαλαει αλα το θεωρω μεγαλη μου τιμη (αν και αυτες δεν λερωνουν καθολου και ρημαζουν και τα κουνουπια) μαλιστα ανοιξα λιγο παραπανω την τρυπα που μπαινουν και σε συνεργασια με μια οργανωση πηρα σχεδια για να τους φτιαξω νυχτεριδοφωλιεσ . μια ιδεα θα ηταν να κανεισ σπιτακια σε πασαλουσ να μενουν τα περιστερια που διαλεξαν το σπιτι σου και ετσι να μην βρωμιζουν τοσο τη σκεπη και θα εχεισ και καινουργια ''αγρια '' κατοικιδια
 
Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Το πιο αποτελεσματικό που έχει γίνει ποτέ, για να προστατευθούν κάποια νεοκλασσικά κτίρια σε πόλεις, ήταν η τοποθέτηση σχάρας με μεταλλικές αιχμές σε περβάζια, λύση που την "κράξανε" πολλοί -δικαίως- για να μην μπορούν να "προσγειωθούν" τα πουλιά. Τα CD -και παλιότερα τα κομμάτια καθρέπτη- έχουν νόημα όταν τοποθετηθούν ακριβώς στο σημείο που πηγαίνουν και όχι για παράδειγμα στην από κάτω βεράντα. Ο λόγος είναι ότι τα CD αιωρούμενα προκαλουν πολλαπλές αντανακλάσεις και αυτό στο οπτικό πεδίο ενός πουλιού, το οποίο πετώντας γρήγορα προς το σημείο προγείωσης, γινεται αντιληπτό ως μια κίνηση, η οποία το τρομάζει και το αποφεύγει και όχι βέβαια ότι θαμπώνεται. Εκτός απο αντιαισθητικό, αφού ένα κάρο βεράντες και ταράτσες έχουν γίνει σαν τσαντήρια, "απομυθοποιείται" από τα πουλιά αν καταφέρουν προσεγγίσουν το σημείο και περπατήσουν προς αυτό. Βλέπεις τα πουλιά-πόλεων είναι προσαρμοσμένα σε συνεχείς κινήσεις διαφορετικά αντικείμενα και δεν ειναι όπως αυτά ενός αγρού, που οι παραστάσεις τους είναι μόνο δέντρα-πράσινο και ακόμα και ένα σκιάχτρο τα τρόμαζε.

Υ. Γ. Το CD γερακιού δεν το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω πόσο πρακτικό είναι (πόσες ώρες μπορεί να παίζει και τι θα πουν και οι γείτονες). Για την ιστορία, σε μεγάλα αεροδρόμια έχουν εκπαιδευμένα γεράκια για να αποφεύγουν σμήνη μεγάλων πουλιών, που απορροφούνται από τουρμπίνες αεροπλάνων. Πανάκριβη λύση, ακριβώς λόγω του μεγάλου κόστους που μπορούν να προκαλέσουν σε ενδεχόμενο ατύχημα
 
εγω ειχα δει καπου που εβαζαν στη σκεπη ψευτικα γερακια για να διωξουν τα πουλια.
βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρο.
 
.

Στη Σιφνο εμεις δεν αντιμετωπιζουμε τετοια προβληματα λογο του οτι ειμαστε κοντα στη φυση αλλα υπαρχουν και καποια χτυσματα τα οποια λεγονται περιστεριώνες που υπαρχουν μαλλον και σε αλλα νησια. Να καποιες φωτο απο αυτον που ειναι κοντα στο σπιτι μου :)
 

Συνημμένα

  • DSC00294.webp
    DSC00294.webp
    87,5 KB · Προβολές: 426
  • DSC00295.webp
    DSC00295.webp
    80,9 KB · Προβολές: 424
  • DSC00296.webp
    DSC00296.webp
    86,5 KB · Προβολές: 407
  • DSC00297.webp
    DSC00297.webp
    67,7 KB · Προβολές: 516
Back
Top