Αναπαραγωγή Πως θα δω αν είναι ένσπορα τ' αυγά όταν κάθεται συνέχεια πάνω τους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα τα. Παπαγαλακια μου Πετρούλα κ φιρφιρικος αποφάσισαν να γίνουν γονείς! Μετά από μια γέννα με 3 αυγά αρχές Σεπτέμβρη που τα γέννησε στη σχάρα γιατί είμασταν διακοπές κ δεν είχα φωλιά, άρχισε πάλι να γεννάει όταν επέστρεψε στη ζευγαρωστρα με τη φωλιά. Αυτή τη φορά έκανε 5 αυγά το πρώτο 16 Σεπτεμβρίου κ το τελευταίο 24 Σεπτεμβρίου. Τα κλωσσαει σχεδόν από τις 3 πρώτες μέρες με μεγάλη επιμέλεια. Υπάρχει ελπίδα να δούμε πουλάκια; Κ πως να δω αν είναι ενσπορα αφού κάθεται συνέχεια πάνω τους; Ακόμα κι όταν βγαίνει να φάει κ πλησιάσω το κλουβί μπαίνει γρήγορα στη φωλιά..
 
Θα περιμενεις 18-20 μερες απο τοτε που ξεκινησε να κλωσσαει! τοτε κ μετα θα αρχισουν να βγαινουν ! Με φακο θα μπορεσεις να δεις αν ειναι εσπορα! Παροαλ αυτα αν δε μπορεις αστα αφου θα αρχισουν να βγαινουν ετσι κι αλλιως!
 
αστα αφου θα αρχισουν να βγαινουν ετσι κι αλλιως!
Και εγώ θα έλεγα να μην τα ενοχλήσεις τώρα.
Αν και λίγο αργά ρίξε μία ματιά σε αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/23-ερωταπαντήσεις-για-την-αναπαραγωγή-των-budgie.15916/ .
Περιέχει και κάποιες οδηγίες- πληροφορίες για μετά.
 
Αχ κι αν δεν είναι ενσπορα; Αφού έβλεπα όμως ζευγαρώματα. Θα κάνω υπομονή τι να κάνω..
αν δεν ειναι ενσπορα θα τα βγαλεις οταν ερθει η ωρα!
 
Κατ' αρχήν εύχομαι καλά γεννητούρια 😛 και καλή υπομονή :)
Οπως σου είπαν τα παιδια μην τα ενοχλήσεις δεν αξίζει τον κόπο. Μπορεί και να σταματήσουν να κλωσσάνε τα αυγά αν ταραχτούν. Μετά από τις 18-20 μέρες αν δεν σκάσουν τα αυγουλάκια το ξανασυζητάς.
 
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα είναι η 25η μέρα από το τελευταίο αυγό (24/9). Πιστευα ότι θα είχε εκκολαφθεί κάποιο ως τώρα. Η παπαγαλινα συνεχίζει να τα κλωσσαει αν κ την βλέπω λίγο παραπάνω έξω από τη φωλιά. Τι πρέπει να κάνω τώρα; Κ γιατί δεν είχαμε επιτυχία;
 
Καλημέρα.Ήδη έχουν περάσει αρκετές μέρες από την ημερομηνία πιθανής εκκόλαψης και του τελευταίου αυγού. Όπως λες κάποιο θα έπρεπε να είχε εκκολαφθεί. Τα αυγά θα πρέπει να αφαιρεθούν. Όσο υπάρχουν αυγά στη φωλιά το θηλυκό θα κλωσσάει και θα ταλαιπωρείτε άδικα. Ξεκίνα να αφαιρείς 1-2 αυγά κάθε μέρα, και όχι όλα μαζί, μην του έρθει ξαφνικά του θηλυκού και στρεσαριστεί. Θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις την φωλιά και να μην τα αφήσεις να προχωρήσουν και σε τρίτη γέννα στη σειρά, να κάνεις υπομονή και να ξαναβάλεις φωλιά τον Μάρτιο όπου θα τα έχεις προετοιμάσει κατάλληλα. Τώρα γιατί δεν είχατε επιτυχία, τα ίσως είναι πολλά.Ίσως το ζευγάρι δεν ήταν απόλυτα ταιριασμένο, ίσως δεν είχε τη σωστή διατροφική υποστήριξη και προετοιμασία, ίσως δεν υπήρχαν οι σωστές περιβαλλοντικές συνθήκες, ίσως τα ενοχλούσατε περισσότερο απ' όσο έπρεπε, ίσως κάποιο από τα δύο πουλάκια να μην ήταν ώριμο ηλικιακά ακόμη κ. Α.Αν θέλεις γράψε μας τις συνθήκες διαβίωσης τους, διατροφή, σε πιο σημείο βρίσκεται το κλουβί, ηλικία αν γνωρίζεις των πουλιών και το χρονικό διάστημα που βρίσκονται μαζί στο κλουβί, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
 
Καλησπέρα. Τα παπαγαλάκια είναι ζευγάρι εδώ κ 2 μισή χρόνια. Ο αρσενικός είναι περίπου 3μιση ετών κ η θηλυκιά λίγο μικρότερη. Ζουν σε ζευγαρωστρα 76 εκ. Που βρίσκεται σε σταθερό σημείο μέσα στο σπίτι. Κοιμούνται νωρίς κ στο χώρο εκείνο δεν υπάρχει φασαρία ούτε φώτα
Η διατροφή τους περιλαμβάνει συσκευασμένη τροφή κ λαχανικά-χορτα όλο τον χρόνο. Αυγό τους βάζω σπάνια εκτός από την πτερορροια κ όταν άρχισαν τα ζευγαρώματα κ τα γεννητουρια. Είναι πολύ αγαπημένο ζευγαρακι. Φέτος μου έκαναν πρώτη φορά αυγά. Αν ξαναρχίσει να γεννάει κ μετά την αφαίρεση της φωλιάς τι κάνω;
 
Αν έχουν δικό τους δωμάτιο είναι μια χαρά. Η κουζίνα και το σαλόνι είναι ακατάλληλοι χώροι.Απ' αυτά που γράφεις δεν βλέπω να κάνεις κάτι λάθος. Μπορεί και η επαφή να μην ήταν επιτυχημένη λόγω της απειρίας του αρσενικού. Μπορεί ένα από τα δύο να έχει κάποιο οργανικό πρόβλημα που να μην του επιτρέπει την αναπαραγωγή, όπως δηλαδή μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουμε γενικά ότι έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς και όχι με μηχανές να τις βάλουμε στον αυτόματο και να πηγαίνουν. Κάνε υπομονή και ξαναβάλε φωλιά τον Μάρτιο.Αν ξανακάνει αυγό στη σχάρα το παίρνεις και το πετάς.Λογικά πάνω από 2-3 αυγά στη σχάρα συνήθως δεν κάνουν. Στην προετοιμασία δίνε 2 φορές την εβδομάδα αυγό.
 
Back
Top