Γενικά Πως θα καταλάβω αν είναι αρσενικά η θυλικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dinos87
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dinos87

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαρ 2008
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
εχω τέσσερα καναρίνια τα οποια εδώ και 4 ημέρες πετάνε μόνα τους θέλω να ρωτήσω πως θα καταλάβω αν είναι αρσενικά η θυλικά και δεύτερον πότε να βάλω το cd για να μάθουν να λένε ευχαριστώ.
 
Χα χα χα! τώρα βρήκες τον ειδικό! Σκέψου πως είχα δυο θυληκά όμιζα πως είναι ζευγάρι, αποτέλεσμα 9 αυγά σε μια φωλιά !
 
Δηλαδή τι έχεις κάνει; Έχεις βάλει φωλιά και κλωσάνε χωρίς να τους έχεις βάλει κάποιο αρσενικό?
 
τα έβαλα μαζί γιατί τα αγόρασα για ζευγάρι. Τεσπα το λάθος έγινε τώρα τι κάνουμε!
 
δυο ερωτησεις μαζι; θα απαντησω στην δευτερη γιατι γ'αυτην ξερω. τα αρσενικα εχουν μια 'σακουλα' στο λαιμο κατω απο το ραμφος γιατι με αυτα κελαηδανε και βοηθαει να τραγουδουν ασταματητα χωρις να τους τελειωνει η αναπνοη! αυτη φαινεται ακομα καλυτερα οταν γεννιουνται τα πουλακια που δεν εχουν βγαλει πουπουλα ακομα.
ενω τα θυληκα που δεν κελαδανε δεν εχουν τιποτα στο λαιμο.
 
Dinos87 υπαρχουν 2τροποι για να καταλαβεις να ειναι αρσσενικα ή θυληκα1ος τροπος ειναι να τα παρατηρησεις και να δεις πιο κελαηδαει απο εκει και μονο θα καταλαβεις πιο ειναι αρσενικο(Αφτος βεβαια ο τροπος ειναι και ιδανικος εφοσον ειναι μικρα τα καναρινια ο 2ος ειναι να τα φυσηξεις απο κατω και να δεις εφοσον εχουν κλεισει 7-8 μηνες ζωης μονο τοτε θα εισαι σιγουρος.cd θα σου προτεινα να το βαλεις αφου κανουν την αλλαγη πτεροματος. Μολις τελειωσει η αλλαγη πτεροματος τοτε μετεφερα τα σε ατομικα κλουβια στο ιδιο χωρο με τον δασκαλο τους(στην περιπτωση μας το cd).. Μην ξεχασεις απομονωσε το απο τα αλλα πουλια και οταν το εχεις στο δωματιο να κατεβαζεις τις κουρτινες γιατι ετσι γινεται πιο σκοτεινος ο χωρος και το πουλι συγκεντρωνεται στο τραγουδι του. Οταν τελος,το τραγουδι του παρει τελικη μορφη τοτε σκεπαζε βαθμιαια το κλουβι με λεπτο υφασμα. Οταν φτασουν σε ηλικια 7-8 μηνων πιστευω θα εχουν γινει αρκετα καλοι τραγουδιστες.
 
αμα ξέρει κανένας ειδικός γι αυτό που ρώτησα πότε να βάλω το cd για να μάθουν να λένε
και πως θα ξεωρίσω αρσενικό θυλικό τώρα που είναι 4 ημερών που πετάνε.
 
Back
Top