Γενικά Πως θα καταλάβω αν τα πουλιά μου έχουν ψείρες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SLOBODAN
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SLOBODAN

PB New Member
Εγγραφή
8 Αυγ 2008
Μηνύματα
13
Πόλη
Βόλος
Ηθελα να ρωτησω πως θα καταλαβω αν εχουν ψειρες η κατι αλλο
παρισακτο. Τα ζεμπρακια καποιες στιγμες τσιμπανε στα φτερα τους και σε ολο τους το σωμα, μηπως ετσι ειναι η καθαριωτητα τους η ειναι αυτο που ανεφερα, θα ηθελα σας παρακαλω να μου απαντησετε οσο γινεται με
λεπτομερεια για να μπορεσω να δω την διαφορα αν εχουν η οχι.
Υ. Γ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑκαι ακομα αν δεν εχουν ψειρες η οτι αλλο δεν ξερω αν τους βαλει καποιος προαιρετικα τι θα γινει, αν ειναι ενταξει, σας ευχαριστω και περιμενω απαντηση.😕
 
μπορεις να τους βαλεις και προεραιτικα! Δεν θα παθουν κατι! Αλλα αυτο το τσιμπιμα φτερων που λες μπορει να ναι και απο την πτερορροια! Οποτε μην αγχωνεσαι!
 
Τα πουλακια καθαριζουν πολλες φορες τα φτερα τους "ξυνοντας" τα κ γενικα τα περιποιουνται. Το να το κανουν αυτο δεν ειναι κακο καποιες φορες την ημερα, οπως κ το να φουσκωνουν οταν κοιμουνται. Αλλα εαν τα βλεπεις να τρωγονται συνεχεια κ να ξυνονται συνεχεια εκει θα πρεπει να ανησυχησεις. Για να διαπιστωσεις εαν το πουλακι εχει ψειρες η εαν αυτο που κανει ειναι φυσιολογικη περιποιηση των φτερων του. Κοιτα πρωτα λοιπον εαν το κανει συχνα η εαν απλα καθαριζει τα φτερα του κ το σωμα του. Κ εαν σου φαινεται οτι κατι το ενοχλει η τρωγεται συνεχιεα καλο θα ηταν να το παρεις στο χερι σου κ να δεις κατω απο τη φτερουγα του. Εαν εχει κατι σα μαυρακια τοτε μιλαμε για ψειρες κ υπαρχουν σκευασματα που θα χρησιμοποιησεις τοτε για να φυγουν. Κοιτα κ αυτο το αρθρο που ειναι πολυ κατατοπιστικο Ακάρεα και ψείρες στα πουλιά
 
Ακόμα οι ψείρες φαίνονται και στα κλαράκια του κλουβιού και σε όλα τα άλλα έξαρτήματα. Μέχρι και στον τόιχο που ακουμπάει το κλουβάκι του πουλιού μπορείς να τις δεις
 
Πάντως προληπτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μυλόξυδο στην μπανιέρα τους. Μερικές σταγονίτσες μυλόξυδο στο νερό της μπανιέρας και οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες θα κρατηθούν μακρυά. Ασε που βοηθάει πολύ και το φτέρωμα να γινεται πιό λαμπερό! Και είναι και οικολογικό προιόν, τελέιως ακίνδυνο για τα όλα τα είδη πουλιών.

Τωρα αν εχουν ηδη κολλήσει... Πάμε σε άλλα προιόντα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Καλημέρα

γνωρίζω δύο τρόπους για να καταλάβεις αν τα πουλιά σου έχουν ψείρες.
Ο πρώτος τρόπος είναι να βάλεις ένα λευκό πανί το βράδι πάνω στα κλουβιά των πουλιών και το πρωί της επόμενης μέρας να δεις αν υπάρχουν πάνω στο πανί ψείρες.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρεις, κούφια στο εσωτερικό τους, πλαστικά σωληνάκια (και τα πλαστικά καλαμάκια που έχουν κενό κάνουν) να τα γεμίσεις με κάποιο χαρτί, να τα στερεώσεις με αεράπς κάτω από τις πατήθρες των πουλιών και την επόμενη μέρα να τα βγάλεις και να δεις αν έχουν φωλιάσει εκεί ψείρες.
 
Οπως αναφέρθηκε και σε άλλο ποστ, το ξύδι θεωρείται πολύ καλό απολυμαντικό και το χρησιμοποιώ για τον καθαρισμό του κλουβιού γενικά.
Προληπτικά, ψεκάζω τα παπαγαλάκια μου μ' ένα ειδικό σπρέϋ κάθε 15 - 20 μέρες. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει παράσιτα, αλλά τα έχω δει να τσιμπάνε τα φτερά τους, από πάνω μέχρι κάτω, στα πλαίσια της διαδικασίας καθαριότητας. Μετά τεντώνουν τα φτερά, τα ανοίγουν και τα ξανακλείνουν. Δε νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς, Σλόμπονταν. Καλού κακού, ακολούθησε τις συμβουλές που παραθέτονται από τους άλλους, πιο έμπειρους από μένα φίλους. Θα κάνω κι εγώ μία δοκιμή με το πανί αλλά και με το καλαμάκι.
 
Back
Top