Αναπαραγωγή Πως θα καταλάβω ότι το παπαγαλάκι θέλει να κάνει φωλιά;

alexandrachr

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2016
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας! Ειμαι η Αλεξάνδρα. Είμαι 36 χρόνων, μένω στην Αθήνα και έχω ία κόρη 8 ετών. Πρίν μια εβδομάδα πήραμε τον Μπλου, αλλά επειδή δεν έτρωγε κατάλαβα οτι κάτι τρέχει και αφού τον ξαναπηγα στο μαγαζί βρήκα την κοπέλα του την Πολύ. Είναι πολύ ερωτευμένα! Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πως θύ από καταλάβω αν κάποια στιγμη ή Πολύ θελήσει φωλιά...
 
Αλεξάνδρα καλωσόρισες στην παρέα μας! Να χαίρεσαι το ζευγαράκι σου! Ο μπλου και η Πόλυ τι είδους πουλάκια είναι; Καναρινάκια, παπαγαλάκια, παραδείσια; Αν δεν ξέρουμε για ποιο είδος πουλιών μιλάμε πως να σε βοηθήσουμε; :)
 
Σορρυ! Είναι παπαγαλακια. Δυστυχώς δεν καταφερνω να ανεβάσω τη φωτό τους.
 
Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις τη φωτό, εριξα πολύ την ανάλυση. Νομιζω είναι μπάτζι.
 
Διάβασα το άρθρο για την αναπαραγωγη των μπατζι. Ηταν πολύ κατατοπιστικο. Ανχωθηκα γιατί ή θηλυκιά τρώει πολύ σε σχέση με το αρσενικό. Οπότε πρεπει να βάλω πρώτα φωλιά και μετά αυτά θα ζευγαρώσουν. Σωστά;
 
Μην αγχώνεσαι γιατι ειναι νωρις ακομα. Μπορει να έχει στρεσαριστεί λόγο αλλαγής περιβάλλοντος! Ειναι πολυ νωρις ακομα για ζευγάρωμα! Πρεπει πρώτα να κανεις μια ειδική διατροφη και να περάσει λιγο καιρός. Θα σε κατατοπίσουν καλύτερα οι πιο έμπειροι!
 
Κατα τα άλλα περα απο διατροφή πώς σου φαίνεται; Λογικά αφου τα έχετε παρει πρόσφατα πρέπει και τα δυο λογικα να κάθονται απλως και να κοιτάνε και να είναι και λίγο φοβισμένα προς εσάς...
 
Καλώς ήρθατε Αλεξάνδρα με την κορούλα σου και τα παπαγαλάκια σας!
Να σας ζήσουν και να περνάτε καλά μαζί τους.
Είναι πολύ ερωτευμένα!
Τα φιλιά, τα ραμφίσματα, τα "ξεψειρίσματα", δεν είναι απαραίτητα ερωτικά δείγματα στους παπαγάλους γενικότερα και στα δικά σας φυσικά.
Είναι σίγουρα απόδειξη ότι τα δύο αυτά πλάσματα έχουν καλή σχέση μεταξύ τους. Αν την κατάλληλη εποχή θα εξελιχθεί σε ερωτική συνεύρεση εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, ο βασικότερος των οποίων είναι πέραν της εποχής, η καλή βιολογική τους κατάσταση.
Εξάλλου στα πτηνά η ερωτική συμπεριφορά (ειδικά στους παπαγάλους) έχει μια διαφορετικότητα σε σχέση με τα θηλαστικά, είναι μια πιο μόνιμη σχολαστική επιλογή και απαιτεί μια προετοιμασία, δεν είναι δηλαδή ασυγκράτητη και τυχαία.

Αν μπορώ να σου πω κάτι, είναι να μην αγχώνεσαι. Έχε εμπιστοσύνη στο χώρο που επέλεξες, το petbirds και θα βρεις μέσω των άρθρων και των συζητήσεων απαντήσεις σε όλες τις απορίες σου.
Πρέπει να καταφέρεις να ανεβάσεις φωτογραφίες των πουλιών, συνολικές και με λεπτομέρεια στο πρόσωπο, να δούμε τους χαλινούς (το σημείο πάνω από το ράμφος), για να επιβεβαιωθεί η διαφορετικότητα των φύλων, αλλά και για να δούμε την γενικότερη οπτική τους κατάσταση.
Ακόμα αν φορούν δαχτυλίδια στα πόδια, να δούμε χρώμα για να καταλάβουμε περίπου ηλικία.
Συνήθως τα παπαγαλάκια που πωλούνται δεν είναι πάντως μεγαλύτερα του έτους, οπότε έχετε πολύ καιρό μπροστά σας για την αναπαραγωγή που φαντάζομαι θα την περιμένει με αγωνία και το παιδί.
Πριν φτάσουμε εκεί όμως, όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πριν, πρέπει να υπάρξει φροντίδα για την καλή τους υγεία.
Επίσης ενδέχεται να είναι σχετικά μικρά 6-9 μηνών δηλαδή φετινά και να μην είναι ακόμα η ώρα τους για ζευγάρωμα.
Έχουμε συγκεντρώσει στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, όλα τα άρθρα που αφορούν στους παπαγάλους, εστίασε κατ' αρχήν στην διατροφή και γενικότερη φροντίδα και συν τω χρόνω και κουβεντιάζοντας, θα προχωράμε προσεκτικά σε επόμενα βήματα.
Επειδή ο όγκος των θεμάτων είναι μεγάλος, ό,τι σκέφτεσαι και χρειάζεσαι, μην διστάζεις να ρωτάς.

Επίσης θέλω να γίνεις λίγο πιο παρατηρητική στην πολυφαγία του θηλυκού σου, να προσέξεις γενική στάση σώματος, αν είναι καθαρή η αμάρα της (εκεί που κουτσουλάει), πως είναι οι κουτσουλιές της και αν πίνει περισσότερο νερό.
Μια και είναι καινούργια πουλάκια, αν μπορείς, ετοίμασε και δώσε για 2-3 μέρες σκορδόνερο.
Καλή αρχή λοιπόν στον κόσμο των παπαγάλων 🙂
 
Κατα τα άλλα περα απο διατροφή πώς σου φαίνεται; Λογικά αφου τα έχετε παρει πρόσφατα πρέπει και τα δυο λογικα να κάθονται απλως και να κοιτάνε και να είναι και λίγο φοβισμένα προς εσάς...

Φοβούνται όταν βάζω το χερι μου μου να καθαρίσω τις κουτσουλιες. Τι να κάνω με σκορδονερο;

Θα προσπαθήσω να τα τραβηξω κοντινά για να τα δείτε. Σας ευχαριστώ για όλα!
 
Back
Top