Φροντίδα Πως θα μάθω στο Κοκατιλ να κάνει κολπάκια;

Dimitroula26

PB New Member
Εγγραφή
21 Αυγ 2017
Μηνύματα
6
Πόλη
Λάρισα
Καλησπερα. Είμαι νέα στην παρέα.. Έχω ενα κοκατιλακο 5 μηνών και θέλω να του μάθω να κανει κολπακια... Υπάρχει κάποιος να μπορεί να βοηθήσει πανω σε αυτό... Το πως θα το καταφέρω;. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 
Καλώς ήρθες Δημητρούλα και να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου!
Μέχρι στιγμής ποια είναι η σχέση σας; Είναι ήμερο; Έρχεται στο χέρι σου;
Σε πρώτη φάση διάβασε το κομμάτι που αφορά την ερώτησή σου από τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων

Περνώντας στο αγαπημένο θέμα των περισσότερων κατόχων παπαγάλων, την εκπαίδευση, να διευκρινίσουμε, ότι αν έχουμε διαβάσει τα παραπάνω που αφορούν την ψυχολογία και την προσωπικότητα των πουλιών που έχουμε, θα έχουμε καταλάβει, ότι εκπαίδευση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια προσέγγισης και δημιουργίας μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και φιλίας με το πτηνό μας.

Αν δεν υπάρχει αγάπη, ο παπαγάλος δεν θα ενδώσει να μαϊμουδίζει για να τον επιδεικνύουμε. Έχοντας εμπεδώσει αυτό, ξεκινάμε μια επαφή, με κίνητρο την τροφή και τις λιχουδιές και δημιουργούμε μία σχέση που σταδιακά θα ενισχύεται.

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα και για ό,τι χρειάζεστε συζητήστε στο αντίστοιχο forum.
Απαντώντας και σε όσα σε ρώτησα, θα δούμε ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις σου :)
 
Γεια σου Μαρία.. Είναι πολυ φιλικός όλη μέρα πανω μου είναι έχουμε τέλεια σχέση απλα μονο το έλα έμαθε και τίποτα άλλο..λιχουδιές φρούτα δεν τρώει τίποτα... Και με έχει καταχεσει παντού(χοχιχιχιχιχιχ)
 
Πρέπει κατ' αρχήν να αποφασίσεις τι θα ήθελες να μάθει. Να βρεις εντολή μικρή και κάποια λιχουδιά που θα δίνεις όταν την εκτελεί ή τουλάχιστον προσπαθεί.
Να μην τον έχεις πολλές ώρες εκτός κλουβιού, η έλλειψη προγράμματος συνοδεύεται από αδυναμία συγκέντρωσης.
Συνήθως ως επιβράβευση δίνουμε κεχρί μίλλετ. Έχεις αγοράσει;
 
Σαν τι εντολή δλδ εννοεις Μικρη; Εγώ θέλω να έρχεται να χορεύει να ξέρεις να κάνει κολπακια.. Τον έχω μόνιμα εκτός κλουβιου κανει βόλτες.όλη την ωρα στο σπιτι... Κεχρί θα πάρω τωρα...
 
Θα σου πρότεινα εκτός κλουβιού να τον έχεις πάντα υπό την επίβλεψή σου.
Ειναι αρσενικός, απ' ότι καταλαβαίνω.
Να θυμάσαι ότι το να ειναι δεκτικό στην εκμάθηση εξαρτάται από τον χαρακτήρα του πουλιού (και όχι τι θέλουμε εμείς να του μάθουμε :) ) Επίσης θέλει πολύ χρόνο ενασχόλησης, υπομονή και επανάληψη. Αρχισε με μικρά παιχνιδάκια να δεις αντιδράσεις, πχ εμείς εχουμε μια μικρή σβουρα που μαθαινουμε να τη γυριζουμε, μια μικρή μπαλίτσα και προσπαθουμε να τη βάλουμε στο τέρμα :)
Επίσης ειναι μικρός ακομα και μπορεί να μαθει να λεει μερικές λεξούλες, ο δικός μου λέει το όνομά του, "πού ειναι το πουλάκι μου", σφυράει όπως του σφυράω, γενικά αν ασχοληθείς θα δεις ανταπόκριση. Θέλει να συμμετέχει σε ό,τι κάνουμε, να δοκιμάζει ό,τι τρώμε και να ειναι παρέα μαζί μας. Α, επίσης δεν του αρέσει να αλλάζουμε θέσεις στα επιπλα!
Μου έχει κανει φοβερή εντύπωση το πόσο έξυπνα πουλιά ειναι! Εχουν φοβερές ικανοτητες αντιληψης, αντίδρασης, ανταπόκρισης και προσαρμογής στις καταστάσεις!
Να τον χαίρεσαι!
 
*μικρή εντολή μπορεί να χαρακτηριστεί πχ το...up! Βάζεις τον δείκτη σου στην κοιλιά του λέγοντας την εντολή, σπρώχνοντας-πιέζοντας ελαφρά το πουλί ώστε ν΄αναγκαστεί-καταλάβει και ν΄ανέβει.
Καλησπερα. Είμαι νέα στην παρέα.. Έχω ενα κοκατιλακο 5 μηνών και θέλω να του μάθω να κανει κολπακια...πως θα το καταφέρω;...
Θα το καταφέρεις έχοντας απίστευτη υπομονή αλλά και... φαντασία, όπως όταν έχεις ένα μικρό παιδάκι 😉:D
 
καλως ηρθατε με τον φιλο σου. Για να κανει κολπα, χρειαζεται εκπεδευση που θα γινετε σταδιακα και σιγα σιγα. μαθε του μια εντολη την φορα για να την καταλαβη και να την επαλαμβανη. Πρεπει να εχεις και μια λυχουδια στην αρχη γιαω επιβραυευση, να τα συνδιαση αυτα τα δυο. Θαλει υπομονη και ηρεμια, οχι φωνη.
 
Back
Top