Φροντίδα Πως θα μάθω το Κοκατίλ να κάνει την ανάγκη του στο κλουβί του;

Anastasiakl

PB New Member
Εγγραφή
11 Αυγ 2017
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Hey.. Εδω κ πολυ καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα κοκατιλ.. Εχω διαβασει πολλα σχετικα με αυτο το ειδος.. Το μονο μου προβλημα ειναι το πως θα το μαθω να κανει την αναγκη του στο κλουβι του.. Μπορει κανενας να με βοηθησει;
 
Γεια σου, καλώς ήρθες!
Με το καλό να το πάρεις!
Τις περισσότερες ώρες στο κλουβί του θα είναι και εκεί θα κουτσουλάει. Τις λίγες ώρες μία με δύο που θα το βγάζεις έξω, ο καλύτερος τρόπος να μην λερώνει εδώ κι εκεί είναι να του έχεις ένα σταντ παιχνιδότοπο και εκεί να παίζεται μαζί ή μόνο του. Αυτά συνήθως έχουν πάτο όπου βάζεις χαρτί ή κάποιο υπόστρωμα και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Η εκπαίδευση να "κρατιέται" το πουλί είναι επικίνδυνη για την υγεία του και μπορεί να το οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια έως και μοιραία και δεν την προτείνουμε.
 
Γεια σ μαρια ευχαριστω που μου απαντησες.. Εγω σκεφτομουν να το εχω ολη μερα εξω απο το κλουβι και να μπαινει μονο για να κοιμηθει η για να φαει.. Δεν νομιζω να καθεται ολη την ωρα στο σταντ..σκεφτομουν να χρονομετρω καθε ποτε κανει την αναγκη τ και οταν το εχω εξω και ξερω πανω κατω οτι ηρθε η ωρα να το βαζω στο κλουβι κ μετα να το βγαζω εξω..λες να μαθει ετσι;
 
Όχι να μην το έχεις όλη μέρα έξω. Αυτό δεν είναι εφικτό πάντα στη ζωή μας και αν το πουλί μάθει έτσι, η κάθε αλλαγή θα του φαίνεται δυσμενής και θα το στρεσσάρει. Τα πουλιά και γενικά τα ζώα, έχουν πρωταρχικά από ένα σταθερό πρόγραμμα, μια καθημερινή ρουτίνα για να νιώθουν ευτυχισμένα.
Η έξοδος περιορισμένη και με πρόγραμμα που μπορεί να ταιριάζει τόσο σε συνθήκες εργασίας όσο και χαλάρωσης.
 
Η εκπαίδευση να "κρατιέται" το πουλί είναι επικίνδυνη για την υγεία του και μπορεί να το οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια έως και μοιραία και δεν την προτείνουμε.

Είναι εφικτό να εκπαιδευτεί; Δεν το ήξερα. Θα με ενδιέφερε εγκυκλοπαιδικά να μάθω τον τρόπο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Θα με ενδιέφερε εγκυκλοπαιδικά να μάθω τον τρόπο.
Δεν είναι όλα τα πουλιά εξίσου επιδεκτικά.
Ξεκινά με παρατήρηση του πουλιού. Συνήθως κουτσουλάνε το πρωί, όταν τα βάζουμε ή όταν τα βγάζουμε από το κλουβί και άμέσως μετά το φαγητό. Βέβαια μπορεί να συμβεί και ενδιαμέσως.
Η εκπαίδευση γίνεται με κλίκερ ή μικρή πάντα την ίδια εντολή, αφού το κρατάμε στα χέρια μας όταν το δούμε να ετοιμάζεται και το μεταφέρουμε στο σημείο όπου επιτρέπεται να κουτσουλάει.
Θέλει μεγάλη υπομονή και πολλές επαναλήψεις αλλά το αποτέλεσμα είναι το πουλί να κρατιέται και αυτό δημιουργεί άλλοτε ειλεό άλλοτε προβλήματα στον ωαγωγό των θηλυκών και πολλά άλλα.
Ξανά λέω, ένα συνεχώς ελεύθερο πουλί, ζει την ίδια ανία με έναν παπαγάλο συνεχώς κλεισμένο στο κλουβί.
Μην συγχέουμε την ανθρώπινη ιδέα περί ελευθερίας με τις ορέξεις των πουλιών μας.
 
Back
Top