Γενικά Πως θα μάθω το κανάρίνι να βγαίνει απο το κλουβί του;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lianna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lianna

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιαν 2009
Μηνύματα
27
Πόλη
Αθήνα
Θα ήθελα το καναρίνι μου να το έχω κάποιες ώρες έξω ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα φτερά του και να γυμνάζεται. Όμως δεν θέλω να τρομάξει ή να χτυπήσει. Τι πρέπει να κάνω;
 
Ανοιξε την πορτα και αστο να πεταξει σε καποιο δωματιο κλειστο και να εχεις τραβηξει τις κουρτινες στα παραθυρα η στην μπαλκονοπορτα δεν ξερω τι εχεις γιατι μολις θα πεταξει θα παει και θα χτυπησει πανω με δυναμη και μπορει να σπασει τον λαιμο του.Αμα δεις οτι δεν γυρναει πισω στο κλουβι μονο του δοκιμασε να του βαλεις καποια λιχουδια για να το προσελκυσεις να μπει και αμα δεν ξαναπαει τοτε κλεισε τα παντζουργια πιαστο και πηγαινε το γρηγορα πισω στο κλουβι του για να μην τρομαξει πολυ.
 
Πόσο καιρό έχεις το καναρίνι;Εχει συνηθήσει το κλουβί του και τον χώρο γύρω του; Καλό θα είναι να μην το μάθεις να βγαίνει έξω αν δεν νιώθει άνετα με το περιβάλλον του! Να έχεις κλειστά παράθυρα, πατζούρια, κουρτίνες, να καλύψεις με κάτι τους καθρέφτες, να μην υπαρχουν αιχμοιρα αντικείμενα και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ατυχημα στο πουλάκι και να μην είναι κουζίνα με φαγητά, αναμμένα μάτια κ. Α! Και κατσε σε μια θέση και απόλαυσε τη πτήση! Τα δίκα μου τα βγάζω απο το πρώι έιμαι κι εγω στο δωμάτιο και μπαίνουν μόνα τους για να κοιμηθούν και να φάνε ή άμα κλείσω το φώς και σκοτηνιάσει το δωμάτιο! Στο κλουβί νιώθουν ασφάλεια...
 
Θα στο πω απλα. Οι εκτροφεις που εχουν 100 πουλια και νομιζεις τα βγαζουν ολα εξω να πετανε;:DΑν γινοταν κατι τετοιο θα επικρατουσε ενας χαμος και δεν θα μπορουσαν να τα μαζεψουν ποτε. Οποτε τι εχουν κανει... Εχουν εξασφαλισει στα πουλια τους μεγαλα και ευρυχωρα κλουβια ωστε να μπορουν να πετανε ευκολα και να γυμναζουν τους μυες τους.Αρα κι εσυ αν εχεις το καναρινακι σου σε μικρο κλουβι δεν εχεις παρα να του παρεις ενα μεγαλυτερο κλουβι ωστε να μην το βαλεις στην διαδικασια του στρες ουτε να σκεπαζεις αντικειμενα ουτε μετα να το κυνηγας για να το βαλεις μεσα κλπ!

Φιλικα!
 
Το καναρίνι μου το έχω σε μέγάλο κλουβί αλλά θα μου άρεσε να βγαίνει και λίγο απο το κλουβί. Αλλιώς νομίζω είναι να βρίσκεται σε ένα κλουβί κι αλλίως να πετάει σε έναν μεγαλύτερο χώρο.
 
Back
Top