Φροντίδα Πως θα μάθω το κοκατίλ μου να φοράει το harness;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panoz07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panoz07

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2021
Μηνύματα
78
Πόλη
Λιβαδειά
Γειά σας φίλοι μου ! Σήμερα αγόρασα ένα aviator harness για τον Ρίκι. Κάθε μεσημέρι είναι κολλημένος στο παράθυρο και κοιτάει απέναντι τη φύση, οπότε σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να έπαιρνα ένα λουράκι. Προτίμησα να αγοράσω ένα από το ίντερνετ εδώ στην Ελλάδα παρά από το wish ή το ebay που δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ποιότητα. Τέλος πάντων ο Ρίκι κοντεύει να κλείσει 1 χρόνο σε ηλικία. Έχουμε πολύ καλή σχέση δέχεται πολλά χάδια αλλά δεν με αφήνει να τον ακουμπήσω στο υπόλοιπο σώμα για πολύ (φυσιολογικό μου φαίνεται) άρα θα είναι λίγο δύσκολο να του το φοράω. Οπότε θα ήθελα να μου πείτε αν θα μπορέσω εύκολα να τον κάνω να το συνηθίσει και ίσως να μου πείτε κάποια tips για το πώς θα τον μάθω με αυτό και πως θα είναι η πρώτη βόλτα όταν με το καλό έρθει η ώρα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :)
 
@Panoz07
Πιστεύω από αυτά που γράφεις, (ηλικία, και βαθμός εξημέρωσης ) ότι δύσκολα θα το συνηθίσει, όμως εσύ πρέπει να το δοκιμάσεις.
Χρειάζονται αργές και προσεκτικές κινήσεις για την εφαρμογή του aviator, υπομονή και όχι μεγάλη επιμονή γιατί μπορεί να στρεσαριστει περισσότερο, και ίσως πάει χαμένη η προσπάθεια σου.
Ιδιαίτερα tips δεν υπάρχουν, απλά διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες, και δες το πώς εφαρμόζεται στο DVD που μάλλον σου δώσανε μαζί με την συσκευασία.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Εδώ έχει πληροφορίες για το πως να τον εκπαιδεύσεις. Μετά τα 6:00 αρχίζουν τα σημαντικά. Καλή εκπαίδευση στο Ρίκι και καλές εξορμήσεις !
 
@Sonikoly @Vada σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σας. Το λουράκι θα μου έρθει την Τρίτη λογικά οπότε δεν ξέρω αν έχει dvd μέσα. Θα ακολουθήσω τα βήματα που μου είπατε και σιγά σιγά ίσως μπορέσει να το συνηθίσει και να το πάρει με καλό μάτι
 
@Φοίβος θεουλη μου !😳 Τελικά υπάρχουν και άλλα πολλά άτομα που έχουν το ίδιο θέμα. Θα κάτσω να τα διαβάσω όλα για περαιτέρω πληροφορίες. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !
 
Όταν θα έρθει το χάρνες, σε πρώτη φάση και για λίγες ημέρες άφησέ το πουλάκι να παίζει μαζί του, ώστε να καταλάβει ότι είναι άκακο και έπειτα σταδιακά προσπαθείς να το το φορέσεις. Αν μάλιστα έχει κλιπάκι με το οποίο συνδέεις το λουρί με το τμήμα που "φοράς" στο πουλάκι, στο δεύτερο βήμα άφηνε το πουλί με το χάρνες χωρίς το λουρί.
Υπομονή και Καλή Επιτυχία!
 
Back
Top