Γενικά Πως θα μάθω όταν οι έμπειροι κρατάνε μυστική την τέχνη των πουλιών;

sophia pj.

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
968
Πόλη
Πειραιάς
Καλημερα σας!
Ας πουμε πως εχω 2-3 καναρινια η' 1 δεν εχει σημασια το νουμερο... Και ειμαι στην αρχη ειμαι αρχαρια...ψαχνω πληροφοριες, τι τρωνε, πως πρεπει να τα "κραταω",τι φαρμακα να τους δωσω... (αν χρειαστει), πως θα τα μαθω ολα αυτα;Θα ρωτησω τους πιο εμπειρους θα μου πειτε...λαθος!
Γιατι ετσι δεν θα μαθω ... Ελαχιστοι ειναι αυτοι που το κανουν (μοιραζονται τις γνωσεις)και για να τους βρεις πρεπει να ψαξεις πολυ. Οι περισσοτεροι απο τους επαγγελματιες του ειδους, κρατανε καλα τα.. Μυστικα (;) της τεχνης των πουλιων, οι πληροφοριες που βγαινουν προς τα εξω ειναι αοριστιες και γενικοτητες.
Γενικα επικρατει μια δειθεν κατασταση, απο δειθεν ειδικους, δειθεν πουλολογους, δειθεν... Θα σου πω, δειθεν θα σου δειξω, δειθεν θα σου δωσω... Με το, αζημιωτο φυσικα.
Και ''εν κατακλειδι" αυτο ειναι και το ζουμι της υποθεσης... Το αζημιωτο (παραδακι)και γιατι οχι θα μου πειτε... Εχω εξοδα να μην βγαλω κατι;Ναι κυριοι να βγαλετε!
Αλλα εγω οταν ρωταω πως θα ζευγαρωσω το καναρινι μου, δεν συνεπαγεται αυτοματα οτι θα ξεκινησω την μαζικη εκτροφη και θα σας παρω τους πελατες... Οσοι ασχολουντε με τα πουλια δεν ειναι ολοι εμποροι.. Υπαρχουν και πολλοι που το κανουν απο αγαπη και οχι μονο για τα λεφτα.
Για να μην αναφερω τι εχει να τραβηξει κανεις.. Αν αποθρασυνθει και θελει να ξεκινησει τωρα την ενασχοληση (εμποριο) με τα πουλια ρατσας. Θα του προτεινα να το ξανασκεφτει [παρτε καλυτερα παπαγαλους μιλανε περισσοτερο] ...
Αν νομιζετε κυριοι οτι τα παντα περιστρεφονται γυρω απο εσας και το χρημα... Κανετε μεγα λαθος!
Ευχαριστω το site για την φιλοξενια και αν δεν σας αρεσε αυτο που διαβασατε... Μηλοξυδο.. Κανει και καλο!😎
 
καλημερα!
σοφια, μαλλον καποιος-καποιοι σε πληγωσαν... και μαλλον αναφερεσαι εμμεσα εκει που θες για να πιασουν καποιοι το μηνυμα!
δεν μπορω να φανταστω οτι καποιοι εμπειροι δε δινουν τα φωτα τους επιτηδες... Μπορει να μη γνωριζουν για να σου απαντησουν.
υπαρουν πολυ ενδιαφεροντα αρθρα στα διαφορα καναρινο-σαιτ, να φανταστεις οτι πολλοι κτηνιατροι δεν μπορουν καθολου να σε βοηθησουν, ενω αντιθετα να βρεις λυση στο προβλημα σου μεσα απο το σαιτ. Εγω προσωπικα βοηθηθηκα πολυ απο αυτο!
ελα ρε σοφακι, πασχα ερχεται! Δωσε αφεση αμαρτιων!
 
Σοφία θα σου μιλήσω σαν πικραμένος, πληγωμένος και "κοροϊδεμένος"!
Μην στέκεσαι σε ένα ατυχές συμβάν-συναπάντημα με κάποιον που δεν
άξιζε. Σε διαβεβαιώ ότι κυκλοφορούν πολλοί περισσότεροι οι οποίοι είναι
έτοιμοι και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν με τις λίγες ή πολλές γνώσεις τους
σε αυτό που εσύ και (σχεδόν) όλοι μας αγαπάμε.
Εδώ μέσα για παράδειγμα βλέπω πως υπάρχουν και μερικοί απ'αυτούς!
Επίσης παρατηρώ πως δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τους υπόλοιπους
που κάτι τους λείπει όσον αφορά τις γνώσεις πάνω στην καναρινοεκτροφή!
Μην αφήνεις λοιπόν την πικρία σου να αποτελέσει τροχοπέδη στο χόμπι σου
και δείξε εμπιστοσύνη σε άτομα που την αξίζουν.
Μην περιμένεις να σου πω ονόματα. Η οποιαδήποτε αρεστή σε εσένα συναναστροφή μαζί τους θα σε βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Ο καιρός θα δικαιώσει την υπομονή και επιμονή σου, πίστεψέ με! Εμένα
έναν πρώην άσχετο και πλέον λιγότερο άσχετο!
 
φιλε ανδρεα θα συμφωνισω με την σοφια γιατι εχει δικιο!
αλλα και με εσενα γιατι μηλας σωστα το γαμοτο ειναι (γιατι να μην σε βοηθανε καποιοι εμπειροι στο να κανει ενας αρχαριος αυτο που αγαπαει οσο γυνεται ποιο καλα και γιατι οχι και να εμβαθηνει και ποιο πολυ!)αν δεν κανω λαθος ολοι ξεκινισαμε με ενα καναρινακι που η το ειδαμε και μας αρεσε η μας το κανανε δωρο και δεν γενιθηκαμε να τα ξερουμε ολλα αλλα τα μαθαμε τρογοντας τα μουτρα μας και παρα πολυ μαλιστα και δεν λεω οτι εγω ξερω πολλα ξερω ελαχιστα αλλα οταν μου δεινετε η ευκαιρια τα μιραζομαι με ολους οστε και να βοηθεισω και να με βοηθεισουν! Και τελικα ποια ειναι η ουσια; Κανουμε ενα χομπι για το χομπι η κανουμε ενα χομποι απο σιμφερων;
 
ΣΟΦΙΑ Η ΟΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ Κ ΕΙΣΑΙ Κ ΓΕΙΤΟΝΑΣ
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΝ ΜΕΡΗ..
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΜΑ ΘΕΛΗΣ
ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.. ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ
ΟΤΙ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΗΣ Κ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣ
Κ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ. ΘΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΗΣ ...


NAKHS ΔΙΟΝ
AL 111
 
Καλησπερα σας!
Το αρχικο μηνυμα δεν ειχε σκοπο να εκφρασει πικρα μονο θυμο.Ισως περιμενα περισσοτερα. Η γνωση (για εμενα) εχει αξια οταν την μοιραζεσαι. Και την μοιραζεσαι οταν εγω την εχω αναγκη οχι οταν εσυ θελεις να την... Πουλησεις (τοτε εχει αξια)...
Κατερινα, αφεση δεν δινω σε κανεναν οποιος αισθανεται οτι την εχει αναγκη να παει στις κατα τοπους ενοριες:D .Αντρεα απο Ροδο, υπαρχουν καποιοι που τους αρεσει να προσφερουν.. Αλλα ειναι σαν τους ψυλλους στα αχυρα.. Δυσευρετοι. Ναι ο καιρος θα δικαιωσει την επιμονη και την υπομονη μου, αλλα τα νευρα μου θα εχουν παθει ανεπανορθωτη βλαβη.:D Muthos , απ'οτι φαινεται κανουμε ενα χομπι αρχικα αλλα μετα κανουμε "μπισνες"😎 .Nakis, σε ευχαριστω για την προθυμια σου να βοηθησεις σε οποια μου απορια, ασχολουμε αρκετο καιρο με πουλια για πλακα... Τον θυμο μου για το θεμα τον κραταγα... Και ειπα να τον εκφρασω μια που απ'οτι καταλαβα οι... Δειθεν εχουν παρεισφρηση και εδω 😎 .
Αυτα τα ολιγα... και ειπαμε. Για τα νευρακια μηλοξυδο το παιρνω και εγω.
 
Καλημερα σε ολους απο ενα "ασχετο" με τα καναρινια και απλο χομπιστα. Η Σοφια εχει απολυτο δικιο. Πολλοι λιγοι σου απαντανε σε οτι ρωτας. Δεν προκειται να παρουμε τη "δουλεια " κανενος. Ειμαστε απλοι χομπιστες. Βοηθηστε μας. Δεν ειναι κακο.
Ευχαριστω.
 
Διαβάζοντας στην αρχή τον τίτλο του μηνύματος ομολογώ πως το μυαλό μου πήγε σε κάποιον αγανακτισμένο χρήστη που του «έκλεισα το στόμα». Επειδή έχουν ανοίξει πολλά θέματα τα οποία όχι μόνο δικαιούνται απάντησης αλλά τουλάχιστον προσωπικά νιώθω να με υποχρεώνουν να το κάνω, θα τα πάρω με τη σειρά:
Ερωτω πως να ειναι μια συζητηση..''ελευθερη'' οταν τα θεματα ειναι...tabou;
Και απαντώ… σου απαγόρεψε ποτέ κανείς να μιλήσεις γι' αυτό το θέμα, τουλάχιστον στο PetBirds για το οποίο μπορώ να έχω σαφή άποψη; Πώς λοιπόν δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον που βαριέται να διαβάσει (γιατί υπάρχουν και αυτοί και είναι δικαίωμά τους) να συμπεράνει από τον τίτλο ότι σου στέρησε κανείς κάποιο δικαίωμα; Το γεγονός ότι συζητάμε γι' αυτό τώρα αλλά και για την ουσία του θέματος, αποδεικνύει ότι πριν και πάνω απ' όλα ο τίτλος του θέματός σου ήταν άστοχος.
Ας πουμε πως εχω 2-3 καναρινια η' 1 δεν εχει σημασια το νουμερο... Και ειμαι στην αρχη ειμαι αρχαρια...ψαχνω πληροφοριες, τι τρωνε, πως πρεπει να τα "κραταω",τι φαρμακα να τους δωσω... (αν χρειαστει), πως θα τα μαθω ολα αυτα;Θα ρωτησω τους πιο εμπειρους θα μου πειτε...λαθος! Γιατι ετσι δεν θα μαθω ... Ελαχιστοι ειναι αυτοι που το κανουν (μοιραζονται τις γνωσεις)και για να τους βρεις πρεπει να ψαξεις πολυ.
Να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι θέλουν πραγματικά να κατακτήσουν τη γνώση. Να διαβάσεις. Ας πούμε ότι αντίθετα με αυτό που θεωρείς ότι σου συμβαίνει, τη στιγμή που ρωτούσες κάτι σου απαντούσαν αμέσως. Πιστεύεις ότι θα πρόσφεραν κάτι στη γενικότερη καναρινοπαιδεία σου; Μια πρόσκαιρη λύση θα σου έδιναν που θα ακολουθούσες πιστά για χρόνια χωρίς να ξέρεις το γιατί, όπως πιθανόν δεν ξέρει το γιατί και αυτός που σου πρότεινε τη λύση. Σου φτάνει αυτό;

Το ξέρετε ότι είναι λίγοι συγκριτικά με τον αριθμό επισκεπτών του PetBirds αυτοί που διαβάζουν τα άρθρα; Εσύ έχεις διαβάσει όλα τα άρθρα που υπάρχουν, τουλάχιστον εδώ, προτού υποβάλεις κάποια ερώτηση στο φόρουμ;
Γιατί πιστεύεις ότι όταν κάνεις μια ερώτηση γνωρίζουν την απάντηση οι υπόλοιποι και δεν απαντούν και όχι ότι απλά μπορεί να μη την γνωρίζουν ή να φοβούνται να την εκθέσουν μήπως χρειαστεί να την τεκμηριώσουν (το πρόβλημα της μόρφωσης που ανέφερα προηγουμένως); Γιατί δηλαδή να αποκλείουμε το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποια συστολή να εκφράσουν τις απόψεις τους σε ένα δημόσιο χώρο, είτε είναι φόρουμ αυτό, είτε τηλεόραση, είτε κάποια συγκέντρωση ανθρώπων;

Όταν έφτιαξα την ιστοσελίδα ήμουν προσηλωμένος στο κομμάτι των άρθρων και της ενημέρωσης και ευτυχώς για εμένα παραμένω εκεί. Το φόρουμ έγινε αργότερα για να μου δίνει καταρχήν το δικαίωμα να σχολιάζω ορισμένα άρθρα, αφού δεν έχω ηθικά το δικαίωμα να κάνω ούτε σχόλια αλλά ούτε και «διορθώσεις» στα κείμενα που μεταφράζω. Έχετε δει πολλούς να σχολιάζουν στη συνέχεια τα άρθρα αυτά λέγοντας την προσωπική τους άποψη; Εγώ αντιθέτως έχω δει πολλούς να τα αφορίζουν με μοναδικό επιχείρημα ότι πρόκειται για σκουπίδια. Οι περισσότεροι αρκούμαστε σε ένα «πώς να κάνω αυτό;» τη στιγμή που η απάντηση βρίσκεται ένα κλικ ποιο εκεί και μετά τα «χώνουμε» σε αυτούς που δεν απαντούν.
Οι περισσοτεροι απο τους επαγγελματιες του ειδους, κρατανε καλα τα.. Μυστικα (;) της τεχνης των πουλιων, οι πληροφοριες που βγαινουν προς τα εξω ειναι αοριστιες και γενικοτητες. Γενικα επικρατει μια δειθεν κατασταση, απο δειθεν ειδικους, δειθεν πουλολογους, δειθεν... Θα σου πω, δειθεν θα σου δειξω, δειθεν θα σου δωσω... Με το, αζημιωτο φυσικα. Και ''εν κατακλειδι" αυτο ειναι και το ζουμι της υποθεσης... Το αζημιωτο (παραδακι)και γιατι οχι θα μου πειτε... Εχω εξοδα να μην βγαλω κατι;Ναι κυριοι να βγαλετε! Αλλα εγω οταν ρωταω πως θα ζευγαρωσω το καναρινι μου, δεν συνεπαγεται αυτοματα οτι θα ξεκινησω την μαζικη εκτροφη και θα σας παρω τους πελατες... Οσοι ασχολουντε με τα πουλια δεν ειναι ολοι εμποροι.. Υπαρχουν και πολλοι που το κανουν απο αγαπη και οχι μονο για τα λεφτα. Για να μην αναφερω τι εχει να τραβηξει κανεις.. Αν αποθρασυνθει και θελει να ξεκινησει τωρα την ενασχοληση (εμποριο) με τα πουλια ρατσας. Θα του προτεινα να το ξανασκεφτει [παρτε καλυτερα παπαγαλους μιλανε περισσοτερο]...
Εδώ θέλω να προσθέσω και εγώ κάτι: Δηλώνω ότι «τα παίρνουν» οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι αστυνομικοί … μάλλον σκέφτομαι καλύτερα να πω ότι «τα παίρνουν» όλοι γενικώς. Σας έχω πει κάτι καινούργιο τώρα; Έχω προσφέρει κάτι σε κάποιον από εσάς με τη δήλωση αυτή; Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο ψύχραιμοι όταν λέμε την άποψή μας δημόσια και να μη μας πιάνει παροξυσμός επειδή κάποιος μας πίκρανε. Θέλεις να φανείς χρήσιμη και να προσφέρεις κάτι σε εμάς τους υπόλοιπους σε σχέση με το θέμα; Γράψε στο επόμενό σου μήνυμα ότι: Ο κύριος τάδε μου έδωσε λύση στο πρόβλημά μου και μετά με υποχρέωσε να αγοράσω πουλιά από αυτόν. Ο κύριος Πετσοπόπουλος μου πούλησε στο μαγαζί του φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τέλος πάντων οτιδήποτε έχεις να καταγγείλεις, για να ξέρουμε και εμείς οι υπόλοιποι από ποιον να φυλαγόμαστε. Αυτή είναι μαγκιά και να ξέρεις ότι εδώ μέσα μπορείς να το κάνεις αν έχεις τα κότσια, προφυλαγμένη από "διάφορα", αφού το PetBirds δεν "τραβάει κανένα ζόρι από πουθενά".

Τι νομίζεις ότι θα αλλάξει στο χώρο μετά τη δημοσίευση του μηνύματός σου έτσι όπως το εκφράζεις, χωρίς να κάνεις συγκεκριμένες καταγγελίες και να βάζεις το όνομά σου στο τέλος; Τίποτα απολύτως. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να αποφασίσουν άλλοι δύο τρεις από τους αξιόλογους ανθρώπους που έχουν μείνει στο χώρο, να μη συμμετέχουν γιατί κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να τα κάνει όλα ίσωμα.

Σε πληροφορώ ότι με αόριστες γενικολογίες δεν συγκινείται κανένας από αυτούς που θα ήθελες, παραμόνο πληγώνονται πολλοί από αυτούς που δεν έψαξες να βρεις. Υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο που μπορεί να είναι νέοι ή παλιοί, έμπειροι ή αρχάριοι οι οποίοι δεν έχουν επιχειρηματικά πλάνα και άλλα τέτοια για να σου τα πετάνε και κατάμουτρα και μπορούν να σου δώσουν ίσως και παραπάνω από αυτά που ψάχνεις, χωρίς ανταποδοτικό όφελος. Ψάξε να τους βρεις.

Ευχαριστείς την ιστοσελίδα για τη φιλοξενία, μια ιστοσελίδα που συντηρείται αποκλειστικά από την «τρέλα» του ιδιοκτήτη της, ο οποίος έχει πέντε πουλάκια, δεν τα πουλάει, δεν πουλάει προϊόντα για πουλιά και δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν ποτέ και για κανένα λόγο και μετά λες που είναι αυτοί που ψάχνεις; Για άνοιξε τα μάτια σου σε παρακαλώ να δεις πράγματα που πιθανόν βρίσκονται γύρω σου και άφησε κατά μέρος τις «μανούρες» και τα μηλόξιδα γιατί οι μισοί που άξιζαν να βρίσκονται στο χώρο έχουν φύγει πικραμένοι. Μη διώξουμε με επιπολαιότητες και τους άλλους μισούς ξινισμένους και τότε θα σου πω πόσο δίκιο είχες.
 
Πραγματικα δεν ξερω πως να απαντησω στο μηνυμα της Σοφιας αλλα και πως να ξεκινησω.

Μαλλον θα ξεκινησω αναποδα.

Ο Σταυρος εχει απολυτο δικαιο οτι το τι κραταει αυτη την σελιδα ειναι μονο η τρελα που εχει αυτος οπως και εγω την δικια μου για την αγαπη που εχουμε στα καναρινια κανοντας οτι περναει απο το χερι μας να βοηθησουμε τον καθενα.

Δεν εχουμε αρνηθει σε κανενα να γραψει οτι θελει και να ζητησει οτι θελει. Κατανοοω πληρως τον θυμο σου αλλα εχε υποψη σου οτι δεν ειμαστε επαγγελματιες στον χωρο και οτι θυσιαζουμε ωρες και ωρες για να μπορει ο καθενα να μπει και να διαβασει κατι που θα τον ενδιαφερει.

Εγω τουλαχιστο σε προσωπικο επιπεδο ειωσα πολλες φορες αγανακτισμενος γαιτι δεν επερνα της απαντησεις που ηθελα.

Δεν μπορουμε να υποχρεωσουμε κανενα να μας απαντηση με το ζορι. Πρεπει να το παλεψουμε απο μονοι μας σιγα σιγα. Υπαρχουν παντου παιδια σε ολα τα φορουμς οι οποιοι εχουν την καλη διαθεση να βοηθησουν τον καθενα.

Θα σε παρακαλουσα εγω προσωπικα να μου θεσεις τα οποιαδηποτε ερωτηματα εχεις, η και θα εχεις στο μελλον και σου υποσχομε οτι θα περνεις της απαντησεις που θα θελεις αλλα εχε υποψη σου οτι αυτες θα ειναι παντοτε σε προσωπικη εμπειρια και δεν θελω να θεωρηθω απολυτος.

Ελπιζω και ευχομαι ο θυμος αυτος να ειναι μια κακη στιγμη, και περιμενω απο εσενα το μυνημα σου.

Φιλικα

Γιωργος
 
Gia sas,

isela mono na zitao signomi, ala to PERITTO sto Post tis Sophias exei gini kata lathos. patisa kata lathos to koumpi. Den pistebo katholou einai PERITTO. to antistato pistebo. Xrima pou kapios exei afti tin gnomi.

Giati mono apo boithia apo enan ston alon gini kati, kai proxorane ola.

Alexandros
 
Καλησπέρα σε όλους,

προβληματίστηκα πάρα πολύ με το θέμα της Σοφίας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω νόημα. Η θέση του Σταύρου και του Ανδρέα με καλύπτουν απόλυτα. Σχετικά με τη γνώση και την μετάδοση και την ανταλλαγή και όλα αυτά τα σχετικά, μπορώ να πω μόνο ότι οι περισσότεροι περιμένουμε την "εύκολη" λύση. Δηλαδή τον "πετυχημένο" εκτροφέα που θα μας πει κάνε αυτό, εκείνο κλπ και θα σωθούμε. Δεν με απασχολεί τι θέλει να κάνει ο καθένας με τα πουλάκια του, αν θέλει να έχει 2-3 ή 1013. Δεν με απασχολεί αν κάποιος θέλει να αγοράσει ή να πουλήσει ή να γίνει μεσίτης ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Δεν με απασχολεί αν αυτά που γράφω είναι "σωστά" ή "λάθος". Δεν με απασχολεί αν κάποιος ξεκίνησε ως χομπύστας, έγινε έμπορος και επιχειρηματίας. Σε ότι με αφορά έχω ξεκάθαρες σκέψεις. Κάνω χόμπυ, μ' αρέσουν τα καναρίνια και μ' αρέσει να μιλάω για αυτά με ανθρώπους που έχουν την ίδια "λόξα" με μένα. Όλοι οι άλλοι με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Εκείνο όμως που με βάζει σε σκέψεις είναι κάτι απλό. Πάντα όταν κάποιοι ξεκινάνε σε κάποιο Φόρουμ να μοιράζονται τις σκέψεις τους επώνυμα, υπάρχει μετά από λίγο διάστημα κάποιος ανώνυμος που θα τους προσβάλει, θα τους "περιγελάσει" και γενικά θα τους πικράνει. Μήπως αυτοί οι "πικραμένοι" "αθώοι" ανώνυμοι χρήστες των 2-3 πουλιών "που ψάχνουν να βρούν τό δρόμο τους", που "αναζητούν τόσο πολύ τη γνώση" ΔΕΝ είναι παρά οι μεγαλοκαρχαρίες που θέλουν συλλόγους μαγαζία, να μην μπαίνουν νέα και δραστήρια μέλη; Γενικά όταν βλέπουν ότι "χαλάει" το παιχνίδι, επιστρατεύουν την πίκρα και το "θυμό" για να βάλουν στο περιθώριο όλους αυτούς που έχουν τρέλα με το χόμπυ;
Τέλος σε ότι με αφορά εγώ δεν τους χαρίζομαι! Θα συνεχίσω να τα λέω με τους φίλους μου (και είναι πάρα πολλοί), θα συνεχίσω να έχω άποψη και να τη λέω επώνυμα, και θα συνεχίσω να στειρίζω τις προσπάθειες των φίλων μου (Σταύρο, Μπάρτσα κλπ) γιατί πιστεύω ότι έχουν αγνές προθέσεις και είναι "υπερ άνω υποψίας".
Αυτά !
 
Καλησπερα σας!
Δεν κανω αναφορα πουθενα στο αρθρο μου στον ορο λογοκρισια, δεν αναφερω πουθενα οτι δεν μου επιτραπηκε απο αυτο το site να "ανοιξω" οποιοδηποτε θεμα.
Η προταση... (ελευθερη συζητηση... Τα θεματα tabou)δεν εχει την εννοια της λογοκρισιας. Εννοω πως δεν μπορει να διεξαχθει "ελευθερη"συζητηση οταν καποιοι δεν μιλανε. Δεν αναφερω πουθενα στο αρθρο μου το συγκεκριμενο site (PetBirds), αλλωστε αν κατι τετοιο συνεβαινε εγω προσωπικα δεν θα ημουν εδω να γραφω τωρα.Αν η γνωση κατακτιοταν μονο με το διαβασμα δεν θα ειχαμε λογο να συζηταμε, να αναζητουμε, να συγκρινουμε...υπαρχει μια διαφορα μεταξυ θεωριας και εφαρμογης.Αυτη την διαφορα πανε να γεφυρωσουν οι διαφορες αποριες, ερωτησεις. Μπορει οντως να μην γνωριζουνε ολοι ολες τις απαντησεις πως θα ηταν αλλωστε αυτο δυνατοκαι μπορει καποιοι να εχουν προβλημα εκφρασης απο δημοσιο μεσο. Θα επαναλαβω ομως οτι τα ατομα στα οποια αναφερεται το αρθρο μου, δεν βρισκοντε μονο σαυτο το site η' σε αλλα.Βρισκοντε παντου..στους χωρους που υπαρχουν πουλια. Μπορει να μην αλλαξει τιποτα απο την δημοσιευση του αρθρου (σχεδον σιγουρο) και μπορει οντως το υφος να χαρακτηριστει παροξυσμος, μανουρα η' οπως αλλιως, αλλα στο πλαισιο της ελευθερης συζητησης-γραφης επιτρεψτε μου να εχω οποιο υφος μου ταιριαζει καλυτερα, αναλογα με την περιπτωση. Σε οτι αφορα την δημοσιευση ονοματων εγω προσωπικα δεν προκειται να ασχοληθω αλλο με τους εν λογω κυριους, αυτο που θα κανω ειναι να τιμησω ευχαριστωντας δημοσια τους ανθρωπους που με βοηθησαν και θα συνεχισουν να βοηθουν. Να ειστε σιγουροι!
Ειλικρινα δεν πιστευω πως αυτοι που ασχολουντε, απο μερακι μονο και ανιδιοτελεια θα "μασησουν" (απογοητευθουν). Δεν εκανα ισωμα σε κανενα σημειο του κειμενου τιποτα και κανεναν.Αναφερω πως ειναι λιγοι και δυσευρετοι, οχι πως δεν υπαρχουν.

Τιμω (με την εδω παρουσια μου) και σεβομαι τον χρονο, την δουλεια και την προσπαθεια σας. Κυριε Σταυρο αν το αρθρο αναφεροταν προσωπικα σε εσας και την δουλεια σας να ειστε σιγουρος πως θα σας το ελεγα ακριβως ετσι οπως το ειπατε δημοσια με μαγκια.
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
Καλά κάνεις που ξεκαθαρίζεις τα πράγματα, απλά φάνηκε λίγο "περίεργο" η "κάπως" το γεγονός ότι ευχαριστείς ένα σαιτ για τη φιλοξενία του, τους ανθρωπους που ισως σε βοηθησαν, αλλα μιλας για μια συζητηση που δεν ειναι ελευθερη... Και νομιζα οτι "αποχωρεις" απο το σαιτ αυτο, μετα παρεμβαινουν κι αλλοικαι απαντας στα ερωτηματα σου οτι εισαι ικανοποιημενη απο το σαιτ... 😉
γραφω μονο και μονο επειδη μπουρδουκλωθηκα...😕 μαλλον δεν καταλαβα...😱
καλο θα ηταν να επικεντρωθουμε στα καναρινακια μας, αλλωστε αυτα τα σαιτ ειναι τα μονα μεσα επικοινωνιας για να μαθαινουμε και καποιες φορες να βρισκουμε λυσεις.
οπως και να εχει, να εισαι καλα! 🙂
 
Back
Top