Φροντίδα Πως θα μπορέσω να εκπαιδεύσω/εξημερώσω έναν ringneck;

Ioannabogdani

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2020
Μηνύματα
13
Πόλη
Καρδίτσα
Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως θα μπορέσω να εκπαιδεύσω/εξημέρωσω έναν ringneck; Αρχικά να ξέρετε πως δεν είναι πλέον στο κλουβί, δεν γίνονταν να τον αφήσουμε μέσα για άλλους λόγους. Έρχεται και καθεται δίπλα μου, τρώει στο πλάι μου και πλέον έχω καταφέρει να τον ταΐζω από το χέρι μου. Συγκεκριμένα, να βάζω τροφή στην χούφτα μου και να έρχεται να τρώει, να κρατάω ένα σποράκι ή μήλο στα δάχτυλα μου και να έρχεται να τρωει, καθώς επίσης και να βάζω το μήλο στο στόμα μου, να προεξέχει και να είμαστε μούρη με μούρη, για να δαγκώσει να φάει. Όλα αυτά γίνονται επειδή δεν του αφήνω πολύ τροφή στο σπίτι και οταν πεινάει έχει καταλάβει πως τις πιο πολλές φορές θα τρώει από μένα. Δεν ξέρω όμως τι να κάνω για να ανέβει στο χέρι μου.Οταν τον ταΐζω καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να με δαγκώσει, αφού πάει να ακουμπήσει τα δάχτυλα μου και δεν τα δαγκώνει.
Εάν ξέρει κάποιος να μου πει μια τεχνική που μπορώ να κάνω, ή πως να βάζω τα δάχτυλα μου για να καταφέρει να ανέβει;
 
@Ioannabogdani Τα πατε παρα πολύ καλά συνέχισε έτσι αλλά μην βάζεις το μήλο στο στόμα σου να του το δίνεις,δεν το θεωρώ και πολύ καλή τακτική, μπορεί να σε δαγκώσει, το στόμα μας έχει αρκετά μικρόβια και δεν είναι καλό αυτό για τον παπαγάλο. Για να ανεβεί στο χέρι σου βάζεις κοντά στο στήθος/κοιλιτσα του το δάχτυλο σου (να είναι ελαφρώς πιο ψηλά από τα πόδια του) και ή τραβάς το μήλο ώστε να πατήσει πάνω με σκοπό να το φάει ή πιέζεις ελαφρά την κοιλιτσα του ώστε να του δώσεις ώθηση να ανεβεί πάνω στο χέρι σου. Προσοχή! Χωρίς πίεση γιατί διαφορετικά δεν το γλυτωνεις το δάγκωμα!
 
Αυτό με το μήλο στο στόμα ξεκινήσε σαν παιχνίδι, ήθελα να δω εάν θα το έκανε, και χάρηκα γιατί δεν το περίμενα. Η αλήθεια είναι πως δεν το κάνω συνέχεια, το δοκίμασα μονάχα δύο φορές.
Όταν βλέπει το δάχτυλο μου, το κοιτάει, το επεξεργαζεται, αλλά είναι καχύποπτος και νομίζει πως θα του κάνω κακό, γιαυτό το λόγο ψάχνει να δει τι έχω στο άλλο μου χέρι, εάν έχω κάτι στα πόδια μου.
Όταν τρώει από την χούφτα μου, και τυχαίνει να τεντωθει με αποτέλεσμα να ακουμπάει ο λαιμός και η κοιλίτσα του στα δάχτυλα μου, εάν καταλαθος κουνήσω λίγο το δάχτυλο μου, τραβιέται πίσω, περπατάει λίγο μακρυά μου και μετά ξαναέρχεται.
 
@jimakosk δεν τον αφήνω νυστικο. Το πρωί που ξυπνάω αντί να του αφήσω στο μπολακι να φάει τον ταΐζω εγώ με το χέρι μου. Ενδιάμεσα του αφήνω τροφή πχ κατά τις 11-12 σαν σνακ , μετα το μεσημέρι τον αφήνω να φάει στο τραπέζι όταν μαγειρεύω στην κουζινα, τον ξανά ταΐζω το απόγευμα εγώ στο χέρι μου και το βράδυ τον αφήνω να φάει μόνος του δίπλα μου.
 
Back
Top