Φροντίδα Πως θα μπορούσα να κάνω το lovebird πιο φιλικό απέναντί μας;

Εγγραφή
20 Οκτ 2021
Μηνύματα
7
Πόλη
Πάτρα
Παιδιά καλησπέρα σας. Παρακολουθώ μέρες την σελίδα αυτή και σίγουρα πάνω από 1 μήνα καθώς πήρα την απόφαση να πάρω και εγώ ένα παπαγαλάκι Lovebird. Είναι 3 μηνών αλλά είναι πολύ άγριο. Σήμερα έκανε το πρώτο βήμα να μου δαγκώσει το δάχτυλο ενώ είχα το χέρι μου μέσα στο κλουβί ακίνητο σίγουρα πάνω από 1 ώρα. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας. Εγώ και η κοπέλα μου έχουμε ξετρελαθεί με την πάρτη του αλλά δεν έχει φιλικές διαθέσεις απέναντί μας. Θα ήθελα να μου δώσετε σιμβουλες πως θα μπορούσα να το κάνω πιο φιλικό η αλλιώς πιο ήμερο απέναντι μας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
@Tony Forpus όχι δεν το έχω πάρει από pet shop. Το έχω πάρει από μια κυρία που έκαναν τα δικά της Lovebird μικρά και τα έδινε. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό για το χέρι στο κλουβί αλλά το διάβασα σε κάποια site για να εξοικειωθεί έστω και λίγο μαζί μας. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;
 
Οχι Δημητρη ειναι λαθος πληροφορια αυτη.
Θα πρεπει με μια λιχουδια και τα χερια σου εκτος κλουβιου να "δελεασεις" το πουλακι να πλησιασει στα καγκελα ωστε να το ταισεις.
Η λιχουδια αυτη μπορει να ειναι τσαμπι millet (κεχρι).
Οταν θα ερχεται στο καγκελο να φαει θα περασεις στο επομενο βημα να το φερεις στην πορτα του κλουβιου,επειτα πανω στο χερι σου κτλ.
Θα πρεπει το πουλακι να ερθει αυτοβουλως σε εσενα και οχι να πας εσυ σε αυτο και δεν θα το πιεζεις παραπανω απο αυτο που ανεχεται.
Το κλουβι ειναι το μονο και τελευταιο του καταφυγιο,το σπιτι του,οποτε δεν θα παραβιαζεις αυτον τον χωρο στην παρουσα φαση παρα μονο για τα αναγκαια.

Η διαδικασια της εξοικειωσης απαιτει χρονο και υπομονη και εξαρταται σε μεγαλο βαθμο και απο το χαρακτηρα του πτηνου.
 
@Tony Forpus πολύ σωστά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το γνώριζα αλλά αυτό με το millet το έχω δοκιμάσει αλλά δεν του αρέσει καθόλου,δεν το τρώει με τίποτα. Κάποια άλλη λιχουδιά θα μπορούσα να του δώσω; Γνωρίζουμε κάποια άλλη;
 
Οταν θα μαθει το millet θα το τσακιζει,απλα δεν το εχει δοκιμασει ακομη.
Μπορεις να προσπαθησεις με το οτιδηποτε τρωει,φρουτο,λαχανικο,ακομα και με σπορους απο το μειγμα σπορων του αν δεν τρωει τιποτε αλλο.
 
Back
Top