Αναπαραγωγή Πως θα ξεχωρισω αν ειναι ζευγαρι τα κοκατιλ μου;

Εγγραφή
19 Οκτ 2016
Μηνύματα
10
Πόλη
Νέα Αρτάκη
γεια σας ειμαι ο χρηστος ειχα παρει ενα ζευγαρι κοκατιλ πριν ενα μηνα ο ιδιοκτητης μου ειχε πει να παω σε μια εβδομαδα να παρω φωλια πηγα την εβαλα αλλα εδω και ενα μηνα δεν πανε καν εκει μηπως δεν ειναι ζευγαρι πως θα το καταλαβω
 
Γεια σου Χρήστο, να χαίρεσαι τα κοκατιλάκια σου!
Εκτός κάποιων ειδών, ο ασφαλέστερος τρόπος να μάθεις το φύλο είναι το τεστ dna.
Βάλε κοντινές φωτογραφίες των πουλιών, να φαίνοντα και οι ουρές τους και θα προσπαθήσουμε να σου πούμε αν είναι ζευγάρι.
Πάντως έχεις λάθος προσέγγιση στο θέμα ζευγάρωμα.
Κατ' αρχήν το ζευγάρωμα γίνεται αφού το ζευγάρι έχει την κατάλληλη ηλικία και εφόσον έχει δέσει συναισθηματικά.
Έπειτα μια αναπαραγωγή έχει απαιτήσεις οργανικές βιολογικές και πρέπει να έχεις φροντίσει τα πουλιά να είναι σε καλή υγεία, να έχει προηγηθεί καλή διατροφή, σωστές συνθήκες διαμονής, κατάλληλο κλουβί κτλ.
Δεν είναι κλωσσομηχανές, είναι ζωντανά πλάσματα και αν σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ζωή, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να έχουμε φροντίσει και την αποκατάσταση των νεοσσών που θα προκύψουν.
Θα σου έλεγα, μάθε πράγματα που αφορούν τα πουλιά σου και σιγά-σιγά προχωράς σε γέννες.
Το να ρισκάρεις την ζωή των πουλιών που έχεις, πέρα που δεν είναι σωστό, δεν είναι και πολύ έξυπνο.
Διάβασε τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων και πάμε με απορίες και μετά προχωράμε και στις γέννες.
Ό,τι θέλεις εδώ είμαστε. :)
 
Στα ειπε ολα η @maria p πιο πανω :)
Παντως αν τα πουλακια σου ειναι αυτα στο αβαταρ τοτε δεν μπορουμε να καταλαβουμε φυλο, μονο με τεστ DNA και ιιισως λιγο αναλογα με τον χαρακτηρα.
Ποιο κανει περισσοτερες μελωδιες και ποιο ειναι πιο ησυχο κλπ!
 
Αν είναι τα πουλιά στο άβαταρ σου να ξέρεις πως δεν μπορούμε με σιγουριά να σου πούμε το φύλο για χρωματισμό λουτίνο. Το πιο ασφαλές θα ήταν να στείλεις φτερά για εξέταση DNA. Επίσης επειδή είναι και τα 2 λουτίνο υπάρχει περίπτωση να βγάλεις νεοσσούς με έντονη φαλάκρα πίσω απο το λοφίο αν έχουν και οι 2 γονείς έστω και μικρή. Αυτό συμβαίνει λόγω της μικρής δεξαμενής γονιδίων απο την οποία δημιουργήθηκε η μετάλλαξη. Το πιο σωστό είναι πάντως να μην ζευγαρώνουμε 2 λουτίνο.
 
ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα που μπορω να στειλω τα φτερα για εξεταση DNA
Επισης να προσεξεις παρα πολυ αυτο που σου ειπε ο @Φοίβος για την μεταλλαξη που διαλεξες μην εχουν θεμα τα μικρα.. Κριμα ειναι!
 
Back
Top