Αναπαραγωγή Πως θα πετυχω ενα καλο ζευγαρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης frixos21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

frixos21

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιουλ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Μάλια
εχω ενα ζευγαρι τιγρακια και θελω να τα ζευγαρωσω . Πως θα πετυχω ενα καλο ζευγαρομα. Για να βγουν μικρα... Τα παραδεισακια μου ειναι μαζι πανω απο ενα μηνα εχουν κανει μια φωλια και ενα αυγο αλλα μετα απο μερικες μερες το εσπασαν...😕
 
Για μια επιτυχημένη αναπαραγωγική περίοδο παίζουν πολλά ρόλο. Η ηλικία και η φυσική κατάσταση των πουλιών (αν είναι άρρωστα κλπ), αν είναι πρωτάρικα ή όχι, η εποχή και οι συνθήκες περιβάλλοντος, ο τύπος φωλιάς που θα τους δώσουμε, όπως και η καλή και σωστή διατροφική προετοιμασία.

Μήπως μπορείς να υποπτευθείς το λόγο που έσπασαν το αυγό; Τι το έκαναν στη συνέχεια; Το έφαγαν; Προηγήθηκε διατροφική προετοιμασία; Όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα πριν είναι ok; Για τι παραδείσια μιλάμε (ζεμπράκια, gouldians, κάποιο άλλο;);
 
τη πουλακια ειναι
παραδεισα ειναι πολα ειδων
μηπος ειναι μικρα σε ηλικια
μηπος δεν ειναι διατροφικα ετοιμα
ειναι πολλα τα μηπος;
αλλα τη παραδεισια ειναι;
 
Προφανώς μιλάς για ζεμπράκια (τιγράκια-ζεμπράκια και τα δύο ρίγες έχουν :D ) Το ένα αυγό δεν σημαίνει ότι έκαναν γέννα. Όταν θα είναι έτοιμη η θηλυκιά θα κάνει κανονικά τη γέννα της. Μέχρι τότε εσύ πρέπει να τους έχεις καλή διατροφή (φρούτα, αυγοτροφή κατά διαστήματα, σουπιοκόκκαλο απαραίτητο). Αν κάνει κανονική γέννα 3-4 αυγά και πάνω και σου τα σπάσει τότε κάτι δεν πάει καλά. Η φωλιά και το αίσθημα ασφάλειας είναι πολύ σημαντικά για να μην σπάνε τα αυγά τους. Η φωλιά πρέπει να είναι όσο το δυνατό κλειστή και το κλουβί σε μέρος όπου να μην ενοχλούνται συνεχώς τα πουλιά.

Ισχύουν βέβαια και τα μήπως που έθεσαν οι προηγούμενοι, είναι συχνά θέματα με τα ζεμπράκια και θα πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτά ώστε να συνεχίσεις χωρίς προβλήματα την αναπαραγωγή σου.
 
Back
Top