Φροντίδα Πως θα συνηθίσει το κοκατίλ τα χέρια μου;

Christinakou

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουν 2020
Μηνύματα
11
Καλημέρα στην ομάδα. Εδω και δυο βδομάδες έχω ενα νεο κοκατιλ το Φυστίκι. Εχουμε κανει γενικά μεγάλη πρόοδο στο να συμφιλιωθουμε, το βγάζω απο το κλουβί και γενικά με ζόρι ανεβαίνει στο χερι μου σιγά σιγά. Ηρθε εχθες ένας φίλος που έχει ασχοληθεί με παπαγάλους και μου είπε οτι για να μαθει στο χερι μου και να κανει φουλ παιχνίδια και χάδια, πρεπει να τον κλείνω μέσα στην παλάμη μου και να του χαιδευω το κεφαλι, κι ας διαμαρτύρεται και κουνιεται για να απελευθερωει. Ειπε μονο έτσι θα νιώθει 100% άνετα με τα χέρια. Εγώ φοβαμαι οτι έτσι θα χάσω την εμπιστοσύνη του, ποια είναι η γνώμη σας;
 
Κι εγώ αυτό σκέφτομαι, είναι λιγος ο καιρός και ακόμα συνηθίζει το σπίτι και την παρουσια μας, καλυτερα να του δώσω χώρο και χρονο και φυσικα ενασχόληση. Κάποια στιγμη θα μαθει και τα χάδια.
 
Ειπε μονο έτσι θα νιώθει 100% άνετα με τα χέρια.
Το μόνο που θα πετύχει αυτή η μέθοδος στο 100% είναι να σε φοβηθεί μια και καλή. Και μετά σχεδόν ξέχνα το. Κάνε ότι έκανες ως τώρα χωρίς το ζόρι που αναφέρεις. Τα πουλιά και γενικά τα μη εξημερωμένα ζώα απαιτούν χρόνο για να εξημερωθούν και να αποζητούν απο μόνα τους την ανθρώπινη επαφή.
 
Back
Top