Φροντίδα Πως κάνετε μπάνιο τον παπαγάλο σας;

Christy231

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2017
Μηνύματα
46
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Πως κάνουνε μπανάκι το παπαγαλάκι μας εχω ένα love bird μόνο με νερο η υπάρχει και κάτι αλλο;
 
Μπαίνει στο νερό; Επειδή είναι μωρό καλύτερα να περιμένεις να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία.
Πρωινή ώρα βάζουμε μπανιέρα. Σκέτο νερό, όπου μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες μηλόξυδο. Την αφήνεις κανένα μισάωρο και την βγάζεις, κάνει δεν κάνει μπάνιο.
 
Σιγά σιγά θα εξοικειώνεται με την όλη διαδικασία (που σου περιέγραψε η Μαρία) και θα μπαίνει μέσα στο μπανάκι, σταδιακά, ολόκληρος. Τα βρεγμένα φτερά καθιστούν τα πουλιά ευάλωτα στους θηρευτές στη φύση, και έχοντας έμφυτη αυτή την ιδιαιτερότητα, ακόμα και τα πουλιά που εκτρέφουμαι τα οποία έχουν μεγαλώσει σε συνθήκες αιχμαλωσίας δείχνουνε μία δυσπιστία και μία ατολμία στην επαφή με το νερό. Πολλές φορές δε, ειδικά στην αρχή, μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε το μπανάκι και ύστερα να φύγουμε απ' το οπτικό τους πεδίο για να κάνουν το μπάνιο τους.
 
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, στη γειτονιά είχαμε έναν κουρέα που για να τραβήξει την προσοχή στο μαγαζί του είχε απ'έξω μια μάινα όπου βρήκε τον "ιδανικό" τρόπο για να της κάνει μπάνιο. Έπαιρνε το ποτιστικό λάστιχο και την έλουζε στην καρδιά του χειμώνα. Φυσικά το πουλί δεν άντεξε και πέρασε τον Αχέροντα.
Αυτό το σκηνικό μου θύμισε ο τίτλος του θέματος
 
Αυτό το σκηνικό μου θύμισε ο τίτλος του θέματος
Όμως το περιεχόμενο των μηνυμάτων της Χριστίνας δείχνει ακριβώς (και ευτυχώς ) το αντίθετο. Χριστίνα, άφησε το λάστιχο κάτω, τώρα σε παρακαλώ. Ο χειμώνας αργεί😛
 
Back
Top