Φροντίδα Πως καθεται ο παπαγαλος στο σταντ;

panospiano

PB Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
283
Πόλη
Λάρισα
... Καθεται στο σταντ; Εννοω μπορεις και να τον δεσεις εαν θες στο ποδι για να μην φυγει; Πως γινεται;Γιατι θελω να αγορασω ενα για να βαλω το κοκατιλ μου. Δεν ειναι ακομα εκπαιδευμενο ομως. 🙂
 
Πάνο, δεν δένουμε τα πουλιά με αλυσίδες στα πόδια για να μην φύγουν. Αν τρομάξει από κάτι και του φύγει κανένα πόδι πχ;

Το stand το χρησιμοποιούμε όταν έχουμε εξημερωμένα πουλιά και τα βγάζουμε εκτός κλουβιού, για να έχουν τον "χώρο" τους και να έχουν κάπου να κάτσουν. Μπορείς να κρεμάσεις και παιχνίδια για να περνάνε ευχάριστα την ώρα τους.
 
Για μενα... Περίμενε να εξοικειωθεί μαζί σου το πουλάκι και το βγάζεις. :)
 
Παντως παρα πολλα ατομα εχουν τα πουλια τους με αλυσιδα στο σταντ. 😉Δεν νομιζω να παθει κατι!
 
Μην κοιτάς τι κάνει ο καθένας... και δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό αυτό που κάνουν. Εγώ σου είπα ποιο είναι το σωστό και το καλύτερο για το πουλάκι. Με την αλυσίδα διατρέχει διάφορους κινδύνους και μπορεί να επιβαρυνθεί και ψυχολογικά κιόλας. Και σαν εικόνα δηλαδή δεν είναι ωραίο...

https://community.petbirds.gr/threads/Υπάρχει-αλυσίδα-ποδιού-για-παπαγάλους.3694/
https://community.petbirds.gr/threads/Να-κόψω-τα-φτερά-του-zako-μου-το-καλοκαίρι.2917/
https://community.petbirds.gr/threads/Αλυσίδα-σε-πόδι-Παπαγάλου.14139/
 
Παντως παρα πολλα ατομα εχουν τα πουλια τους με αλυσιδα στο σταντ. 😉Δεν νομιζω να παθει κατι!
Η αλυσιδες απαγορευονται, διοτι αν προσπαθησει για καποιο λογο να πεταξει το πουλι (αν τρομαξει πχ) το λιγοτερο που εχει να παθει, θα ειναι να μεινει αναπηρο.
 
Ναι αλλα εγω που δεν το εχω εξημερωσει ακομα τι να κάνω;☹

Ποσο καιρό έχεις το πουλάκι καλε μου Πάνο; Και γιατι τόση βιασύνη;

Μην σε πιάνει άγχος να εξημερώσεις ένα ζωντανό πλασμα. Χρειάζεται χρόνος και υπομονη. Λιγο λιγο και καθε μερα που περνάει θα έρχεστε πιό κοντά. Ετσι χτιζονται οι σχεσεις εμπιστοσυνης. :) Ουτε η βιασυνη ουτε η ανυπομονησια είναι καλοί σύμβουλοι για την εξημέρωση.
 
Παντως παρα πολλα ατομα εχουν τα πουλια τους με αλυσιδα στο σταντ. 😉Δεν νομιζω να παθει κατι!

Ακόμα περισσότεροι έχουνε πάθει τεράστιες ζημνές! Μη το δοκιμάζεις. Νόρις ή αργά θα σου κάνει τη ζημία η αλυσίδα. Αμα με "παρα πολλα άτομα" εννοείς τα Pet Shop να ξέρεις οτι εκεί δεν νοιάζονται για τα ζώα.
 

Συνημμένα

  • parrot1xq0.webp
    parrot1xq0.webp
    13,8 KB · Προβολές: 91
  • dsc03445.webp
    dsc03445.webp
    16,3 KB · Προβολές: 80
  • parrotchew3.JPG.webp
    parrotchew3.JPG.webp
    5,7 KB · Προβολές: 87
Οχι Πωλινα δεν εννοω τα πετ σοπ! Οκ ευχαριστω.:)

Επισης εκτος απο τα πετ σοπ οι περισσοτεροι ιδιοκτητες παπαγαλων στην Ελλαδα δεν γνωριζουν ουτε καν το ειδος στο οποιο ανηκει το πουλι που εχουν. Οι αντιληψεις που εχουν καποιοι εδω για τη φροντιδα των πουλιων και των ζωων περισσοτερο ειναι του περασμενου αιωνα αν οχι παλιοτερες. Καλυτερα κατα τη γνωμη μου να παιρνεις παραδειγματα απο εδω απο το φορουμ και ασε τις βαρβαροτητες που εχεις δει αλλου.
 
Ειχα την ίδια απορια παλιότερα.. Αλλα τότε δεν υπήρχε το φόρουμ και είχα βαλει αλυσίδα.. Ευτυχως για μενα και για το πουλάκια για δυο μερες... Μετα καταλαβα πόσο άκυρη είναι και την εβγαλα!βαραίνει το ποδι του πουλιου γιατι σκέψου οτι την σηκώνει συνεχεια.. Δεν ειναι σκυλος να ξαπλώσει και να κατσει κάτω η αλυσιδα... Επίσης είχε κανει μια αποτομη κινηση, παει να πεταξει αλλα τον κρατησε κατω η αλυσιδα... Μονο που δε του εκοψε το ποδι.. απο εκεινη τη μερα τελος απο αλυσιδες. Σ ενα πετ σοπ στη γειτονια μου έχει εναν μακακο με αλυσιδα και στο σημειο που ενωνεται η αλυσιδα στο ποδι του εχει βγαλει μια φλεγμονη..σαν σπυρακι ασπρο απο την τριβη το βαρος και πιθανον απο κάποιο αποτομο πέταγμα... Οχι φιλαρακο μη κανει κατι τετοιο στο πουλάκι.. Περίμενε λιγο να εξικοιωθει λιγο μαζί σου και αν θέλεις μετα κοψτου τα φτερα πτήσεις και βαλτο σε ενα ειδικα διαμορφωμενο σταντ.. Οχι ενα απλο ξυλο...
 
Back
Top