Γενικά Πως καταλαβαίνουμε αν ένα καναρίνι είναι όντως timbrado;

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Καλησπερα σε ολους!
Θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια απορια που εχω.
Υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβουμε αν ενα καναρινι που μας εχουν πουλησει για timbrado ειναι οντως αυτης της ρατσας και αν ναι, πως;
Ευχαριστω εκ των προτερων! 🙂
 
Γενικά τα περισσότερα πουλιά χωρίς σήμανση είναι κοινά καναρινάκια. Τα Timbrados μπορούν να ξεχωρίσουν απο το σύνολο αυτών των πουλιών, απο την ποιότητα του κελαηδήματός τους και απο δυό τρείς λεπτομέρειες στον σωματότυπό τους.

Το κελάηδημα και η αναγνώρισή του είναι πολύ δύσκολο σαν αναφορά αναγνώρισης απο έναν αρχάριο μιας και όλα τα αρσενικά κοινά καναρίνια περιέχουν στο ρεπερτόριό τους νότες που "λένε" και τα timbrados.

Η αναγνώριση απο τον σωματότυπο είναι επίσης κάτι πολύ δύσκολο διότι η θέση των ποδιών, το πτέρωμα αλλά και οι χρωματισμοί των Τιμπράδος συναντόνται σε πάρα πολλά κοινά καναρινάκια.

Γι' αυτό η απάντηση στο ερώτημά σου...

Υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβουμε αν ενα καναρινι που μας εχουν πουλησει για timbrado ειναι οντως αυτης της ρατσας και αν ναι, πως;
Είναι ΟΧΙ (σχεδόν απόλυτο, εκτός αν πρόκειται για κάποιον πολύ καλό γνώστη της ποικιλίας).
 
Μακη ευχαριστω πολυ για την απαντηση! 🙂Αρα πλεον ειμαι σιγουρη οτι τα αρσενικα μου ειναι κοινα καναρινια.. Επισης εγω δεν εχω την εμπειρια για να καταλαβω, οποτε ασ'τα να πανε...👎
 
... Είναι ΟΧΙ
Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει, αλλά έτυχα παρούσα σε γνωστό κεντρικό "κακόφημο" petshop, να γίνεται η εξής συζήτηση μεταξύ πατρός και θυγατέρας, ιδιοκτητών του καταστήματος: -μπαμπα αυτό εκεί κελαηδάει πολύ όμορφα. Απάντηση -κάτσε να το βάλω στα τιμπράδος :)
 
Μαρια αυτη ηταν απαντηση! Α ρε τι γινεται τελικα σ'αυτα τα κυκλωματα... Ετσι την πατησα κι εγω..
 
Οντως ειναι δυσκολος ο διαχωρισμος αυτος.. Ουτε σημαινει οτι οσα πουλια δεν εχουν δαχτυλιδι δεν ειναι τιμπραντο και το αναποδο, οσα εχουν οτι ειναι. Για παραδειγμα μπορει καποιος να χει κανα δυο ζευγαρια τιμπραντο καλα πουλια δαχτυλιδωμενα αλλα στους απογονους να μην βαζει δαχτυλιδια και να τους δινει οπου θελησει.. Απο την αλλη οσοι ειναι σε συλλογο και βαζουν δαχτυλιδια δε σημαινει οτι εχουν τιμπραντο σιγουρα που να πληρουν τα στανταρ της ρατσας ή μπορει να εχουν αλλα να δινουν δαχτυλιδια τους και σε φιλους που να μην εχουν τιμπραντο κλπ. Τα τιμπραντο μιμουνται επισης ευκολα οποτε ενα πουλι που ξεκιναει ως ενα καλο δειγμα της ρατσας, μπορει μετα να χαλασει πηγαινοντας σε χωρους με αλλα πουλια και εχοντας αρνητικη επιρροη απο αυτα να καταληξει να κανει και φωνες που δεν ειναι στο ρεπερτοριο ενος τιμπραντο. Γενικα ειναι μεγαλο το θεμα οποτε μονο παιρνοντας πουλια απο ατομα εμπιστοσυνης που εχουν κριθει τα πουλια τους σε διαγωνισμους(που κι εκει θα μπορουσε καποιος να πει που ξερω οτι ολα γινονται με διαφανεια) μπορεις να πεις οτι σχεδον σιγουρα εχεις τιμπραντο.
 
Είναι δύσκολο πάντως να βρεις ένα πραγματικά καλό τιμπράντο, χρειάζεται αρκετή εμπειρια για να το σναγνωρίσει κανεις.
 
Back
Top