Ασθένειες Πως καταλαβαίνουμε τα κοκκίδια στις καρδερίνες;

Mikrosektrofeas

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2008
Μηνύματα
55
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας θα ηθελα ν ρωτησω πως καταλαβαινουμε τα κοκιδια στις καρδερινες; 😕


Α ξεχασα και με ποια φαρμακα; και με ποια φυσικα φαρμακα; κάνουμε θεραπεία
 
τα συμπτωμτα κωστα μοιαζουν με πολλες αλλες ασθενειες του γαστρεντερικου των πουλιων. Μονο καλλιεργεια των κουτσουλιων δεινει απαντησεις σιγουρες. Διαρροια, κουτσουλιες περιεργες, πρησμενα εντερα, καρινιασμα του πουλιου και φουσκωμα του φτερωματος ειναι καποια απο τα συμπτωματα.φαρμακα baycox,chevicok,sulfa ισως και αλλα, αλλα με διαφορετικο τροπο δρασης μεταξυτους τα παραπανω.υπαρχει ποστ οπου ο alexandros λεει τις διαφορες https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγη-χωρις-προληπτικη-αγωγη.2182/

προληπτικη αγωγη με φυσικο τροπο γινεται με χρηση ριγανης,θυμαριου και σκορδου, πιθανον και προπολης. Καποια αιθερια των παραπανω βοτανων με καταλληλη βεβαια επεξεργασια εχουν επιστημονικα αποδειχθει οτι εχουν δραση εναντιον των κοκκιδιων τουλαχιστον στα πρωτα σταδια. Επισης και ο σπορος fonniopaddy
 
εχω μια καρδερινα που ειναι κυριολεκτικα χαλια! Για να καταλαβετε την βγαζω απο το κλουβι και αντι να φυγει καθεται πραγμα καθολου φυσιολογικο για καρδερινα. Ανυσηχω πολυ δν ξερω τι εχει. Γιαυτο θελω να μαθω πωσ ειναι τα κοκιδια για να του κανω καποια θεραποια. Το καημενο το λυπαμαι.
 
οπως σου ειπε κ ο Δημητρης, για να μαθεις αν εχει κοκκιδια πρεπει να γινει εξεταση κουτσουλιας στο μικροσκοπιο.

θα βαλεις ενα μη απορροφητικο χαρτι Ή αλουμινοχαρτο στον πατο του κλουβιου κ θα το πας την ιδια μερα σ ενα κτηνιατρο να το δει στο μικροσκοπιο.
μην δωσεις φαρμακα χωρις να προηγηθει εξεταση.
μπορει να ειναι κατι αλλο κ οχι κοκκιδια.:)
 
επισης, αυτο που μου εδωσε ο γιατρος κ χρησιμοποιω για τα κοκκιδια ειναι
TRAVIPHARMA ANIMAL HEALTH PRODUCTS - COCCI-TRICHO-MIX SACHETS
 
εχω μια καρδερινα που ειναι κυριολεκτικα χαλια! Για να καταλαβετε την βγαζω απο το κλουβι και αντι να φυγει καθεται πραγμα καθολου φυσιολογικο για καρδερινα.

ειναι η ιδια καρδερινα;https://community.petbirds.gr/threads/Η-καρδερίνα-μου-δεν-πατάει-καλά-το-πόδι-της.8858/
αν οχι, εκεινη ειναι καλα; ρωταω μηπως ειναι κατι κολλητικο
 
Καλησπέρα απο μένα σχετικά με κοκκίδια μάλλον θα το διαπιστώσεις από ανάλυση κοπράνων, αν όντως είναι έτσι θα σε καθοδηγήσει κτηνίατρος για αποτελεσματική θεραπεία, προληπτικά θα σου συνηστούσα να κρατάς το πουλί σε ζεστό ξηρό μέρος.
Τώρα αν είναι το πουλί στο κλουβί που είναι λίγο μαζεμένο και δεν πατάει τα πόδια καλά ή εναλλάξ σκέψου για ποδάγρα ή και έλλειψη βιταμίνης Α. Θα βρείς στο site οδηγίες θεραπείας.
 
Σας ευχαριστω για τισ συμβουλες σας.Ωρα να δωσω τισ απαντησεις στις ερωτησεισ σας. Οχι δεν ειναι η ιδια καρδερινα και αυτη που ειχε προβλημα με το ποδι τησ ειναι καλα και το παταει πολυ καλυτερα. Θα κανω την αναλυση κοπρανων και θα σας ειδοποιησω για τα αποτελεσματα!
 
Back
Top