Γενικά Πως κοβουμε τα φτερα του κοκατιλ;

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube, αλλά εαν τον προσεχείς και τον ταΐζεις, δεν νομίζω οτι θα επιχείρηση να φυγει... Ειναι καλομαθημενα πουλιά τα ήμερα. 🙂
 
Σε εξωτερικό χώρο δεν μπορείς να το έχεις ελεύθερο και να ελπίζεις ότι δεν θα φύγει. Σ΄ένα φυτώριο εδώ στο Χαλάνδρι είχαν χρόνια ένα μακάω ελεύθερο και μια μέρα έφυγε. Δεν το πίστευε κανείς αλλά έγινε.
Μόνο στο σπίτι ελεύθερο και έξω με harness ή με κομμένα φτερά.
Διάβασε το θέμα εδώ Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά; για να καταλήξεις στην δική σου γνώμη σύμφωνα και με τον παπαγάλο σου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: JohnP
Ειναι κρίμα να του κοψεις τα φτερά ειναι λες και σου κόβουν τα πόδια. Μη το κανείς ειναι κρίμα. Με λίγη υπομονή και πολυ χρόνο θα σε εμπιστευτεί!
 
  • Like
Αντιδράσεις: JohnP
Και εγώ ψήφισα οτι δεν είμαι υπέρ στο κόψιμο των φτερών και δεν έχω κόψει τα φτερά στον δικό μου, παρ όλα αυτά ίσως την πρώτη φορά και ΟΧΙ απο τα δικά σου τα χέρια(λόγω άγνοιας μην τον πονέσεις) να εχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι εκτός κλουβιού για να φτιάξεις την σχέση σας και μετά δεν θα ξαναχρειαστεί. Εξαρτάται πάντα την περίπτωση και πως θες να τον εκπαιδεύσεις...
 
Μπραβο σωστη επιλογη και γω ειμαι αναντια στο κοψημο φτερων. Με υπομονη και επιμονη χτηζεις σχεσεις εμπιστοσυνης με τα πουλακια και συγουρα πωτε ελευθερα εξω ειναι πουλι και στο DNA του ειναι να πετα ελευθερο.
 
Back
Top