Γενικά Πως λεγεται αυτο το καναρινι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης andrews69
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ειναι ένα καναρίνι χρώματος
λιποχρωμικό κίτρινο μωσαικού
Νομίζω λιγο κακοβαμένο. Υπάρχουν όμως εδώ γνώστες
της ράτσας που θα σου πούν μια ασφαλέστερη γνώμη.
 
το καναναρινι που αγορασες ειναι σιγουρα ενα ομορφο mosaic αλλα εχει χασει καπως το χρωμα του θα το βοηθουσες αν του εβαζες κοκκινη βιταμινη για εντονο κοκκινισμα.
 
Για να μην τον τρελάνουμε τον άνθρωπο με αβίαστες συμβουλές, όπως είναι γνωστό και στους μη ασχολούμενους με τα καναρίνια χρώματος τα πουλιά "βάφονται" μόνο κατά τη διάρκεια αλλαγής του πτερώματος είτε με φυσικό τρόπο (επιτυγχάνεται κατώτερης ποιότητας χρωματισμός), είτε με χρωστικές ουσίες που διατίθενται στο εμπόριο για το σκοπό αυτό. Όχι σκόνες "βιταμίνες" όπως τις λένε στα καταστήματα που τις πωλούν.

Η χορήγηση χρωστικών καθόλη τη διάρκεια του έτους, γίνεται από ορισμένους απλώς για να συντηρηθεί το χρώμα που έχει επιτευχθεί κατά την περίοδο που προαναφέρθηκε και όχι για να "βαφτεί" το πουλί Φλεβάρη μήνα.

Ανδρέα να το χαίρεσαι!
 
φιλε σταυρο εγω παντως αγοραζω απο ενα pet shop βιταμινη κοκκινη για εντονο κοκκινισμα και τα καναρινια μεχρι και τα κιτρινα που εχω περνουν πολλες κοκκινες ανταβιες μεσα σε 1 με 2 εβδομαδες.
 
Οι… αντάυγιες που παίρνουν τα καναρίνια σου είναι τα πούπουλα που έχουν αντικαταστήσει αυτά που έχουν πέσει φυσιολογικά. Τα καινούργια λοιπόν έχουν βγει βαμμένα με αμφισβητήσιμης ποιότητας χρωματισμό. Δεν μπορούμε να συστήνουμε σε κάποιον να δίνει αυτό το πράγμα ολόκληρο το χρόνο προκειμένου κάθε καινούριο πούπουλο που θα πέφτει να βγαίνει… κάπως βαμμένο. Το βάψιμο γίνεται συνολικά την περίοδο που αναφέρω.

Επειδή όμως δεν μας ενδιαφέρει μονάχα το αποτέλεσμα πάση θυσία, κάνε μου τη χάρη και γράψε μου τα συστατικά της βιταμίνης σε σκόνη που δίνεις και τις αναλογίες των συστατικών αυτών για να εκτιμήσουμε και τη διατροφική αξία του προϊόντος.
 
σταυρο λογικα εσυ εχεις καποια εμπειρια αρα θα εχεις και δικιο οσο για τα συστατικα δεν τα ξερω για την αγοραζω χυμα η αναλογιες που βαζω ειναι το απλο κουπακι του αυγου και οσο θελει τρωει το καναρινι.
 
Οταν έγραψα λίγο κακοβαμένο εννοούσα ακριβώς
το αντίθετο. Είναι υπερβολικά βαμένο σε σημεία που δεν θα έπρεπε.
Και μάλιστα φαίνεται να έχει πάρει κάποια χρωστική,ίσως
κόκκινη και ξέφυγε πρός το πορτοκαλί κάπως. (Κάτω ο φετινός πρωταθλητής)
Δεν μπορώ να το φανταστώ σαν κόκκινο ξεβαμένο!
 

Συνημμένα

  • ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΩΣΑΙΚΟΥ.webp
    ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΩΣΑΙΚΟΥ.webp
    32,4 KB · Προβολές: 140
Οχι, δεν είναι δικό μου. Ειναι το Νο 1 στον διαγωνισμό ΑΛΟΠ.
Αndrews69 Υπάρχουν παιδιά με σπουδαία πουλιά,
μωσαικά, που μπαίνουν στο φόρουμ και ελπίζω να σου
γράψουν κάποιες συμβουλές για το πότε και πώς "βάφονται"
τα μωσαικά. Ετσι θα τον κάνεις τέλειο και τον δικό σου.
 
Tο καναρίνι είναι κόκκινο Μωσαικού και όχι κίτρινο. Προφανώς κατά την τελευταία αλλαγή πτερώματος το συγκεκριμένο καναρίνι δεν πήρε χρωστικές ή δεν βάφτηκε επαρκώς. Με την επόμενη περίοδο αλλαγής πτερώματος και την κατάλληλη χορήγηση χρωστικών τα χρώματα του θα επανέλθουν.
 
Συμφωνω με τον Σταυρο στην προκειμενη περιπτωση γιατι και εγω ειχα ενα μωσαϊκ το οποιο κατα την διαρκεια της πτερορροιας με τη χορηγηση κοκκινης βιταμηνης εγινε σαν κοκκινο frosted.
 
παιδια μια ερωτηση
μπορούμε να δινουμε ανακατεμενη βιταμινη. Δηλαδή κόκκινη με κίτρινη"και αν δωσουμε τι γινεται
 
Φίλε μου εάν εννοείς την "κίτρινη - κόκκινη - πράσινη" σκόνη που πουλάνε χύμα στα πετ σοπ καλό θα είναι (για να μην πω επιβάλλεται) να τα αποφεύγεις, κανείς δεν ξέρει απο που προέρχονται αλλά και τι συστατικά περιέχουν, αν θες την άποψη μου μπορείς να του πάρεις κάποιες πολυβιταμίνες γνωστής εταιρείας στον χώρο των πουλιών ώστε να την χρησιμοποιήσεις ή στο νερό ή στην τροφή.
 
Back
Top