Διατροφή Πως μπορεί να γίνει πιο εύκολος στο φαγητό ο κόνιουρός μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Όταν τον έχουμε ελεύθερο στο σπίτι και τυχαίνει να τρώμε, οτιδήποτε φαγητό που τυχαίνει να τρώμε εμείς έρχεται και τρώει και αυτός με το ζόρι και δε μας αφήνει, όσο και να τον διώχνουμε δε το βάζει κάτω. Το θετικό είναι πως τρώει κάποια φρούτα και λαχανικά όπως μήλο, αχλάδι και καρότο. Το αρνητικό είναι πως τρώει και τροφές που δεν κάνουν όπως πατατακια και γλυκά. Δε θέλουμε να του δίνουμε αλλά όπως είπα δε το βάζει κάτω. Κάνουν πολύ ζημιά αυτά που ανέφερα μήπως να του τα κόψω μαχαίρι οπωσδήποτε; Επίσης ποιες άλλες τροφές να μη του δίνω καθόλου; Και όσο λαίμαργος είναι με αυτά που τρώμε εμείς, τόσο δύσκολος είναι στην δική του τροφή. Τρώει μόνο ηλιόσπορους και λίγο αυγοτροφη. Του έχω αγοράσει διάφορες τροφές για παπαγάλους Αμαζονίου μιας και είναι η ιδανική τροφή για κονουρες από όσο έχω διαβάσει μόνο τους ηλιόσπορους τρώει και λίγο κάτι άσπρα κομματάκια, τα υπόλοιπα τα αφήνει εκεί. Πέλλετς δοκίμασε ένα δύο δε τα έχει ξαναβάλει στο στόμα του, σουπιοκοκκαλο στην αρχή όταν του το έβαζα κοντά στο ράμφος το σκάλιζε λίγο τώρα δε θέλει να το βλέπει. Του έχω πάρει διαφορά σουπιοκοκκαλα και ένα κλαδί ασβεστίου αλλά δε τα τρώει. Μήπως να περιορίσουμε τις τροφές από έξω να συνηθίσει με την δική του; Επίσης αν κάποιος τυχαίνει να έχει κονιουρο μπορεί να μου προτείνει κάποιες μάρκες από τροφές-πελλετς-σουπιοκοκκαλα που να αρέσουν στον δικό του. Αν και το κάθε πουλί είναι διαφορετικό αλλά δεν πειράζει θα δοκιμάσω διάφορα μήπως και του βρω κάτι να του αρέσει.
 
Εννοείτε δεν πρέπει να τρώει τπτ από αυτά που τρώτε εσείς. Τις ώρες φαγητού το καλύτερο είναι να τον βάζεις στο κλουβί τού.
Δοκίμασε μετά να των βγάλεις να βάλεις σε ένα πιάτο αυτό που θέλεις να δοκιμάσει (πχ πέλλετς) και να κάνεις πως τα τρως εσύ.
 
Το αρνητικό είναι πως τρώει και τροφές που δεν κάνουν όπως πατατακια και γλυκά. Δε θέλουμε να του δίνουμε αλλά όπως είπα δε το βάζει κάτω. Κάνουν πολύ ζημιά αυτά που ανέφερα μήπως να του τα κόψω μαχαίρι οπωσδήποτε;
Δεν ειμαι ειδικος αλλα νομιζω πρεπει να τα κοψεις μαχαιρι οπωσδηποτε. Τα πελλετς δοκιμασε να τα δωσεις σε πιο μικρα κομματακια ισως να τα φαει ετσι , υπαρχουν διαφορες ιδεες στο youtube.
 
Δοκίμασε μετά να των βγάλεις να βάλεις σε ένα πιάτο αυτό που θέλεις να δοκιμάσει (πχ πέλλετς) και να κάνεις πως τα τρως εσύ.

Μιλάμε σαν μωρά είναι 😂
 
@Kleos εμ θες να πάρεις ένα πουλί, μπαίνεις διαβάζεις "έχουν την νοημοσύνη 3 χρόνου παιδιού". Αλλά πουθενά όμως δεν λέει πως έχουν και τις παραξενιές ενός 3 χρόνου😂.
 
Επίσης ποιες άλλες τροφές να μη του δίνω καθόλου;
Κρεμυδι, σκόρδο, σοκολάτα, αβοκάντο, μανιτάρια, καφέ ,αλκοόλ, ζάχαρη, αλάτι, γαλακτοκομικά, σπόρους και κουκούτσια φρούτων .
Μερικά από αυτά μπορούν ακόμα και να σκοτώσουν ένα πουλί.
Μήπως να περιορίσουμε τις τροφές από έξω να συνηθίσει με την δική του;
Θέλει και ερώτημα; Φυσικά και πρέπει.Τώρα το πως δεν το ξέρω όμως δοκίμασε να κάνεις πως τα τρως όπως είπες προηγουμένως.
 
Έγινε παιδια ευχαριστώ, δε θα του δίνουμε πια τίποτα από αυτά που τρώμε, απλά το δύσκολο είναι πως είμαστε 3 άτομα στην οικογένεια και αναγκαστικά όλο και κάτι θα τσιμπήσει κάποιος. Για να τον βάζω μέσα κάθε φορά που τρωει κάποιος οπως είπαν μερικοι θα πρέπει να τον κυνηγάω σε όλο το σπίτι μέχρι να τον πιάσω αλλά τι να κάνουμε.
 
Back
Top